keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Kultasepänverstaalla tehdään Peace-koruja pukinkonttiinKävin eilen ystäväni Varpun kultasepänverstaalla Tikkurilassa Vantaalla. Tarkoitukseni oli tutustua tarkemmin korujen valmistuksen eri työvaiheisiin ja suunnitella uutta korvismallia. Itselleni oli yllätys, miten monta työvaihetta koruilla on ja miten paljon käsityötä ne vaativat. Peace-korut syntyvät alusta loppuun asti samassa verstaassa Varpun valmistamana.

Lue blogipostaukseni Peace-korusarjani synnystä:  Koru suojakilpenä ahdistusta vastaan
Ensin tehdään prototyyppi eli ensikappale käsin hopeasta. Sen jälkeen siitä otetaan muotti, jonka avulla tehdään vahat. Jokaista valmistettua korua varten tehdään oma vaha eli se on siis kertakäyttöinen. Vahaa käytetään hopeavalumuotin pohjana.
Valun jälkeen korut puhdistetaan ja kiillotetaan, jonka jälkeen niistä tehdään sormuksia, riipuksia ja korviksia. Lopuksi korut vielä matataan ja rummutetaan lopullinen pinta.
Sain kokeilla korujen mattaamista ja hehkuttamista sekä juottamista. Meillä yhteistyö Varpun kanssa laajenee ja pääsen yhä enemmän mukaan korujen suunnitteluun, valmistukseen ja markkinoimiseen.

Uusi Peace sisäinen rauha -korvis tulee myyntiin joulukuun alussa. Koruni ovat tällä hetkellä ostettavissa Varpun verkkokaupasta.Seuraa kuviani ja ajatuksiani Instagramissa ja Facebookissa.2 kommenttia:

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)