maanantai 1. tammikuuta 2018

Merkintöjä vuodelta 2017Viime vuosi alkoi vaalean kauniina ja rauhallisena. Vuoden teemaksi valikoituikin rauha. Pitkin vuotta palautin teeman mieleeni ja mietin, mikä lisää rauhaa elämääni ja mikä vähentää sitä.

Mikä olisi oma vuoden 2018 teemasi? Joka ohjaa, inspiroi ja rohkaisee vuoden jokaisena päivänä.
Mikä olisi toisin, jos vuoden teema olisi läsnä vuoden jokaisena hetkenä?
Mitä voisit tehdä enemmän, jotta vuoden teema näkyisi paremmin elämässäsi?

Vuoden alussa aloitin myös visualistin opinnot Helsinki Design Schoolissa. Yksi toteutettu unelma siis. Kirjoitin myös miten suojaat itsesi negatiivisuudelta. Sain aiheesta niin paljon viestejä ja ajatuksia, että jatkan tänä vuonna tästä kirjoittamista. 
Kevättä kohden luovuuteni alkoi heräillä. Huomasin myös väsyneeni. Mietin paljon omia rajoja ja miten paljon tarvitsen palautumisaikaa. Ystäväni äiti sanoikin, etten sovi tähän länsimaalaiseen elämäntahtiin, kun tuskailin väsymystä. En sovikaan. Tarvitsen ihan omanlaisen tahdin elämälleni.

Toinen omaa tahtia tarvitseva ystäväni mainitsi, että hoitaa vain hommansa, mutta muuten ei tarvitse sopeutua. Keskittyy kuuntelemaan itseänsä ja elää sen mukaan omannäköistä elämää. Tällöin voi hyvin ja on tasapainossa.

Mikä on luontainen rytmisi? 
Elätkö itsellesi sopivalla tavalla?
Oletko syvällä sisimmässäsi tyytyväinen elämäsi virtaan? 
Tekeekö tapasi, jolla elät, sinut tyytyväiseksi ja olosi tasapainoiseksi? 

Minkä asian olisi muututtava?
Kesää kohden liikuin yhä enemmän luonnossa, poimin kukkakimppuja ja hyppelin rantakivillä. Ja mitä tulee sisäiseen rauhaani, vuoden teema alkoi näkyä. Hyviä yöunia ja pitkiä levollisia aamuja. Lisäsin rauhaa tuovia asioita elämään ja päästin irti asioista, jotka ovat tuoneet levottomuutta ja stressiä. Muistan, kun yhtenä päivänä nojailin puuhun ja mietin, miten äärettömän syvä rauhan tunne sisälläni on. Siellä ihan ytimessä. Se on paljon!

Pyysin vuoden alussa korumuotoilija ystävääni valmistamaan Peace-sormuksen muistuttamaan sisäisestä rauhasta. Siitä tuli ihanampi kuin toivoin. Kesällä meillä olikin jo oma korusarja, joka syntyi meidän yhteisestä tarpeesta saada suojakilpi ahdistusta ja stressiä vastaan. Meille Peace-koru symboloi sisäistä rauhaa. Kiireinen ja rauhaton elämänrytmi, sisäiset ristiriidat ja levottomuus leimaavat meidän aikaamme. Tarvitsemme lepoa ja rauhaa, jotta voimme paremmin. Korut ovat myynnissä verkkokaupassa ja varsinkin sormuksesta tuli suosittu ja tykätty.
Kesällä nostin ahkerasti intuitiokortteja. Niistä tuntui nousevan vuorotellen Oikea polku ja Päätöksen voima. "On päätöksen aika. Ole valmiina, suuntaa katse uuteen ja hyppää! Kun päätät suunnan, on kuin antaisit luvan näkymättömälle järjestää kaiken parhain päin. Silloin oikeat ovet avautuvat ja asiat järjestyvät paikoilleen. Varmista aina, että päätös tulee sydämestäsi. Kuuntele itseäsi: teetkö päätöksen sen vuoksi, että sinun pitää tai joku toinen haluaa, vai siksi, että sinä aidosti haluat tehdä niin?"

Tunsin kivaa kutkutusta. Elämään tuli uusia ihmisiä, työtarjouksia ja mahdollisuuksia. Hetkeä ennen olin siivonnut kotona ja tyhjentänyt kaappeja ja hyllyjä. Varsinkin työpapereista ja -tavaroista. Ja kohta alkoi tulvia uusi inspiraatio ja uudet asiat.
Mehustin kesästä lähtien tosi ahkerasti joka aamu. Olin myös tosi rohkea monessa asiassa. Tajusin syksyllä, miten elämäni oli järjestynyt siihen pisteeseen, että nautin pitkistä aamuista päivittäin ja ennen kaikkea olin tosi levollisin mielin (lähes) päivittäin. Polttelin paljon kynttilöitä ja olin kiitollinen rauhallisesta olosta. Matkustin kesä- ja lokakuussa Bosniaan lomalle.
Loppuvuodesta mietin ehkä eniten sitä, miten vähän riittää onneen. Pohdin myös, miten some voi aiheuttaa pahimmillaan riittämättömyyden tunnetta ja masennusoireilua. Kaikki voi tuntua olevan tosi hyvin omassa elämässä, kunnes avaa somen ja mieleen hiipii salakavalasti vertailu. Tuntuu, ettei oma elämä olekaan niin hienoa tai että siitä puuttuu jotain. Tässä kohtaa on hyvä havahtua ja miettiä tarkkaan, mitä oikeasti tarvitsee, että omassa elämässä kaikki olisi hyvin. Elämän kun ei tarvitse olla täydellistä, että voi olla onnellinen. Lisäksi kiillotetun ja liian täydellisen pinnan alta löytyy aina jotain mitä halutaan piilotella.

Joulukuu oli täynnä kaikenlaista kivaa. Myöhään iltaisin kotiin tullessa lauleskelin iloisena lumisilla kaduilla joululauluja. Kerran kotiin tullessa katsoin peiliin ja totesin: "vitsit miten hyvä tyyppi mä olen!" Aika harvoin sitä tulee loppujen lopuksi itseään kehuttua. Liian usein kuulee päässään vain kriitikon äänen. Kiireinen joulukuu ja rauhallisista aamuista luopuminen tosin vaati veronsa. Nyt olen vain lepäillyt flunssan kourissa.

Juuri ennen joulua valmistuin visualistiksi. Tämä kuten moni muukin vuonna 2017 tapahtunut asia ja oivallus näyttää suuntaa uudelle vuodelle. Rauha jatkaa myös vuoden 2018 teemana. Panostan palautumiseen ja omien rajojen vahvistamiseen. Toivon vuodelta terveyttä, iloa ja inspiraatiota.


Mitä uutta haluan? Mitä vanhaa haluan vahvistaa?Ajatuksiani ja kuviani voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa.4 kommenttia:

 1. Kauniita sommiteltuja kuvia, visualisti-opintosi kyllä näkyvät. Onnea valmistumisesta ja oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kovasti! <3 Hyvää ja inspiroivaa uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 2. Minä voisin napata vuoden teemaksi tuon "rauhan". Kaipaan elämääni rauhaa, sekä sisäistä että ulkoista. Olen suorittaja, jonka on vaikea rauhoittua. Mutta kun tiedostan tämän, olen jo ottanut askeleen kohti rauhaa!
  Ihanaa uutta vuotta sinulle, Sini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuule ollenkaan huono teema :) Ja aikalailla pikkuiset jutut ja hetket voivat saada isoja vaikutuksia tuolla saralla. Leppoisaa uutta vuotta!

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)