tiistai 5. joulukuuta 2017

Tällainen on paras jouluJoulun aikaan liittyy vahvasti tunnelmallinen ja kaunis kuvamateriaali. Sitä tulvii lehdistä ja somesta. Pahimmillaan tämä voi aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta ja masennusoireilua. Joulu muutenkin voi olla hyvin ristiriitaisia tunteita herättävä aikaa.

Kaikki voi tuntua olevan tosi hyvin omassa elämässä, kunnes avaa somen ja mieleen hiipii salakavalasti vertailu. Tuntuu, ettei oma elämä olekaan niin hienoa tai että siitä puuttuu jotain. Tässä kohtaa on hyvä havahtua ja miettiä tarkkaan, mitä oikeasti tarvitsee, että omassa elämässä kaikki olisi hyvin. Elämän kun ei tarvitse olla täydellistä, että voi olla onnellinen. Eikä joulun tarvitse olla täydellinen, jotta se voi tuntua hyvältä. Onhan se myös vähän hämmentävää, jos somessa joku luukuttaa vain kiillotettua ja liian täydellistä pintaa. Sitä alkaa väkisinkin ajatella, mitä siellä pinnan alla on. Siellä nimittäin on jotain. 

On hyvä oikeasti pysähtyä ja miettiä, mitä itse tarvitsee, jotta joulun aika tuntuisi levolliselta ja hyvältä - sellaiselta juuri itselle sopivalta ja aidolta. Tarvitseeko sen kiiltokuvamaisen kuvamateriaalin kaltaisen joulun? Vai mikä itselle on oikeasti tärkeää? Tarvitseeko puskea ja yrittää niin, että väsyy vai riittäisikö vähempi?

Itse rakastan sitä hetkeä, kun nousen aamulla ylös ja sytyttelen kaikki valosarjat ja valotähden ikkunaan. Saatan laittaa vielä muutaman kynttilän palamaan ja joululaulut soimaan. Näin pieneltä kuulostava asia, mutta se tuo omaan joulun aikaani erityistä iloa. Ei sen kummoista tarvitse olla, jotta oma olo tuntuu hyvältä ja joulumieli hiipii sydämeen.


 1. Siispä lopeta vertailu äläkä nysvää liikaa somessa.
 2. Pysähdy ja mieti, mikä sinulle oikeasti on joulussa tärkeää ja tuo hyvän mielen. 
 3. Muista, että elät omaa elämääsi ja aitous sekä rehellisyys on kaikkein kiinnostavinta. 
 4. Ne on yleensä ne pienet asiat arjessa, jotka tuovat suurta iloa ja onnea. 
 5. Tee tänään jotain pientä ihanaa, joka saa olon tuntumaan hyvältä ♥
Seuraa kuviani ja ajatuksiani
Instagramissa ja Facebookissa.
2 kommenttia:

 1. Kiitos <3 aivan ihanaa.. joulun aikaan tulis pysähtyä ja nauttia hetkestä <3

  Pienten asioiden aamukasteessa sydän
  löytää päivänkoittonsa ja virkistyy.

  -Kahlil Gibran

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)