lauantai 16. joulukuuta 2017

Bloggaajien joulun aika


Kysyin muutamalta bloggaajalta heidän joulun ajastaan mielenrauhan ja levon näkökulmasta. Sain vastaukseksi viisaita sanoja.


Kuvat: Anna Vihervaarasta blogi

Anna Vihervaarasta blogin Anna: Joulu on minulle rauhoittumisen ja tunnelmoinnin aikaa. En stressaa siitä, koristelen kodin kauniilla tuoksuvilla kukilla, käyn ystävien kanssa ihanissa joulujutuissa, kuten Tuomaan markkinoilla ja joulukonserteissa, ja juon glögiä. Annan tänä vuonna vain aineettomia lahjoja, sillä haluan auttaa niitä, jotka todella tarvitsevat apua. Maailma ei myöskään tarvitse lisää materiaa, ja minulle joulu on ennen kaikkea rakkauden juhla. Siihen ei vaadita lahjavuorta.

Lue Annan blogista rakkauden juhlasta lisää ja tärkeästä muistutuksesta, ettei aina tarvitse olla niin hyvä. Ei edes jouluna tarvitse väkisin väkertää ja tavoitella täydellisyyttä. Anna muistuttaakin osuvasti postauksessaan Lupa olla huono, että täydellisyyden tavoittelu ja suorittaminen kertoo pelosta. Pelosta, ettei riitä, ettei ole hyvä itsenään.


Kuvat: Apinalandia blogi

Nonna Apinalandia blogista: Joulukuussa kalenteri täyttyy helposti erilaisista menoista. Minä karsin turhimmat tai siirrän tapaamisia vaikkapa tulevan vuoden puolelle. Tammikuussa on usein paljon enemmän tilaa kalenterissa.

Joulu syntyy meidän kodissamme rennosti, eikä mitään olen pakko tehdä. Kotia koristellaan fiiliksen mukaan ja joululeivonnaisia tehdään jos huvittaa. Käsillä tekeminen on ihanan rentouttavaa ja monesti huomaankin innostuvani esim. luonnon materiaaleista. Näin löytyvät myös monet joulun lahjaideat. 

Ihaninta minusta on ajatus, että pääsemme joulun pyhiksi pohjoiseen vanhoille kotikonnuilleni luonnon keskelle. Rauha ja hiljaisuus ovat taattuja joulun tunnelman tuojia!


Kuva: Oranssia blogi

Oranssia blogin Veera:  Ehkä blogin ja somen osalta mun pääajatus kiteytyy siihen, että live-joulu on some-joulua tärkeämpi. Jos ei ehdi tehdä blogiin jotain tai olla aktiivinen somessa, niin sitten ei ole. Ja lisäksi se, että vietä omannäköistä ja omanlaista joulua. On ihan sama, mitä muut syövät tai ostavat lahjaksi lapsilleen. Ei kannata vertailla tai tavoitella muiden jouluja vaan miettiä, mikä itselle on tärkeintä.

Lue myös Veeran blogista vinkkejä stressittömämpään jouluun.
6 kommenttia:

 1. Mielestäni tuo Veeran viimeinen lause on mahtava. -"Ei kannata vertailla tai tavoitella muiden jouluja vaan miettiä, mikä itselle on tärkeintä."
  Niin kuin koko elämän, ihminen, jokainen meistä kokee asiat omalla persoonallisella tavallaan.
  Omat tavoitteeni ovat lähellä Nonnan ajatuksia. "Rauha ja hiljaisuus ovat taattuja joulun tunnelman tuojia!"

  Kaunista ja tunnelmallista joulun odotusta Sinulle. <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on mahtava lause! Vertailu pilaa kyllä joulumielen ja kaiken muunkin. Nautitaan siis omista persoonallisista jouluistamme <3 Ihanaa adventtisunnuntaita!

   Poista
 2. Joulumieli on tärkeintä yhdessäolossa rakkaiden kanssa. 💚 Tuija

  VastaaPoista
 3. Joulumieli syntyy pienistä asioista, kun ei huku liikaan kiireeseen ja suorittamiseen. Tuoksuttelen juuri hyasintteja ja nautin...
  Hyvää Joulua!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)