maanantai 17. huhtikuuta 2017

Mikä on luontainen rytmisiIhanat pääsiäispyhät. Antavat luvan vain olla. Kaksi päivää olenkin haahuillut yökkärissä kotona, ottanut pitkiä päiväunia ja juonut kahvia. Toki olisi voinut olla vähän aktiivisempi, mutta keho ja mieli vaatii yökkäripäiviä. Jos en saa päiviä, jolloin vain olen, en voi hyvin. Ystäväni äiti sanoikin, etten sovi tähän länsimaalaiseen elämäntahtiin, kun tuskailin väsymystä. En sovikaan. Tarvitsen ihan omanlaisen tahdin elämälleni.

Toinen omaa tahtia tarvitseva ystäväni mainitsi, että hoitaa vain hommansa, mutta muuten ei tarvitse sopeutua. Keskittyy kuuntelemaan itseänsä ja elää sen mukaan omannäköistä elämää. Tällöin voi hyvin ja on tasapainossa.
Jos toimii tavalla, joka ei ole itselle luontaista, voiko voida hyvin? Ei ainakaan pidemmän päälle. Jos yhteys itseen on kadonnut ja sopiva tahti hukassa, voi yhteyttä vahvistaa oleskelemassa luonnossa ja viettämällä aikaa itsekseen. Kirjoittamalla, lukemalla ja olemalla läsnä arjessa kuulostellen itseä.
Mikä on luontainen rytmisi? 
Elätkö itsellesi sopivalla tavalla?
Oletko syvällä sisimmässäsi tyytyväinen elämäsi virtaan? 
Tekeekö tapasi, jolla elät, sinut tyytyväiseksi ja olosi tasapainoiseksi? 

Minkä asian olisi muututtava?
Seuraa kuviani ja ajatuksiani Instagramissa ja Facebookissa.8 kommenttia:

 1. Hektinen työelämä..lukuisat ihmiskohtaamiset vaativat minultakin ns yökkäripäiviä..omaa tilaa ja aikaa.Kesää kohti mennään...aurinko tekee ihmeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Aurinko helpottaa eikä yökkäripäiviä tarvitse silloin niin paljoa. Voi hyvin!

   Poista
 2. Minä en osaa pitää yökkäripäiviä, en ole koskaan osannut. Mietinkin tässä, että pitäisikö opetella... Enemmän saan mielenrauhaa tanssitunnilta taikka metsästä. Tätä taidankin pohtia hetken. Terkuin eräs Duracell-pupu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä pidä opetella yökkäripäiviä :) ehkä ne on sitten toisenlaisia päiviä, hetkiä ja rutiineja. Niitä tanssitunteja ja metsähetkiä.

   Poista
 3. Tätä omannäköistä elämää olen viime aikoina pohtinut paljonkin. Rajaamalla vapaa-ajan tarkoin itselle tärkeisiin tekemisiin tai olemiseen on auttanut arjessa jaksamista. Metsässä kävely päivittäin on tuiki tärkeää ja omissa ajatuksissa oleminen. Hetkessä eläminen voimaannuttaa ja toimimattomien ihmiskontaktien olen suosiolla antanut hiipua pois. Mieluisa tekeminen on minulla hyväksi. Jonkin konkreettisen asian eteenpäin saaminen tuo erityisen hyvän mielen. Aurinko on elämäni eliksiiri! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
 4. Täällä myös yksi joka ei sopeudu länsimaalaiseen elämäntyyliin. Tarvitsen paljon omaa aikaa, ja myöskin otan sitä. Olen myös huomannut, että monet ihmiset eivät ymmärrä tätä ja puistelevat päätään. En myöskään tykkää aikatauluista ja vihaan kiirettä. Minun kannattaisi luultavasti muuttaa sellaiseen kulttuuriin missä kello 3 voi tarkoittaa mitä vain yhden ja viiden välillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samat ajatukset :D Osaan kyllä tarvittaessa olla tehokas ja jämpti, mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän haahuilen enkä pysty oikein tekemään aikatauluja, ainakaan kovin pitkälle. Ne kun ahdistavat. Väljyys on parasta. Ja se oma aika.

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)