maanantai 13. helmikuuta 2017

Näin suojaat itseäsi negatiivisuudeltaMiten säilyttää hyvä vire kaikesta ympärillä olevasta negatiivisesta huolimatta? Tämän kysymyksen sain ystävältäni. Oletteko huomanneet, miten ympärillä oleva maailma on välillä niin huonovoiva ja negatiivinen ja kuinka voimakkaasti se voi itseen vaikuttaa?

Omasta hyvästä vireestä kannattaa pitää kiinni! Hyvällä mielellä tapahtuu enemmän hyviä asioita. Näillä kolmella keinolla pidän itse yllä omaa hyvää virettä.1. Valitse viisi läheisintä ihmistä huolella

Lähimmät ihmissuhteet vaikuttavat omaan elämään eniten. Millaisia ovat ne viisi lähintä ihmistä, joiden kanssa vietät eniten aikaa? Jokaisella on elämässään vaikeita vaiheita eikä ystävää tarvitse sen takia hylätä, jos hän ei jaksa olla vaikeassa elämäntilanteessa iloinen. Mutta onko läheisissäsi energiasyöppöjä, tunnelman latistajia tai unelmiesi lyttääjiä?


2. Kuuntele musiikkia

Stressaantuneena, väsyneenä, hermostuneena, alakuloisena tai ahdistuneena alan kuunnella musiikkia. Olotilasta riippuu, mikä soittolista lähtee pyörimään. Musiikin vaikutuksesta on tehty monenlaisia tutkimuksia ja musiikki on itselläni tehokkain tapa muuttaa tunnelmaa, nostaa virettä tai vastaavasti rauhoittaa.

Vinkki: tee itsellesi valmiiksi soittolistoja eri tilanteisiin tai valitse tunnelmaa nostattava voimabiisi.


3. Suojaa itsesi

Joidenkin ihmisten kanssa suojaan itseni. Otan herkästi toisen tunnetiloja itseeni ja joissakin tilanteissa oman itsensä suojaus vain tulee tarpeeseen ja se on myös varsin tehokas keino. Niinpä aivan konkreettisesti kuvittelen väliin lasiseinän tai olevani omassa lasikuplassa tai jopa pukevani läpinäkyvän kumipuvun päälleni. Viimeksi tänään suojasin itseni hetkeksi eräässä keskustelutilanteessa.Miten sinä suojaat omaa hyvää mieltä, positiivisuutta ja iloa negatiivisuudelta?
Seuraa kuviani ja ajatuksiani Instagramissa ja Facebookissa.
6 kommenttia:

 1. Samoja konsteja käytössä! 💚 Tuija

  VastaaPoista
 2. Tuo itsensä suojaaminen jonkinlaisen lasikuvun sisään on hyvä neuvo! Pitääpä ottaa käyttöön. Sitä itsekin hermostuu negatiivisuuden keskellä, varsinkin jos vastapuolena on henkilö, joka tuntuu tarkoituksella levittävän pahaa mieltä ympärilleen. Lasikuvun sisälle siis! Musiikki on minullakin keino vaihtaa tai vahvistaa tunnelmia. Ja tietenkin ne läheisimmät ihmiset auttavat. ♥ Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, lasikuvun alle siis :D Kiitos, hyvää ystävänpäiväviikkoa sinullekin!

   Poista
 3. Olen oppinut välttämään ihmisten seuraa...siis niiden, jotka levittävät ympärilleen pelkää negatiivista tunnelmaa...
  hyvää ystävänpäivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nostaa jo elämänlaatua paljon :) Voi hyvin!

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)