sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Näin kirjoitan ja piirrän unelmat tavoitteiksi

Tänä aamuna istuin pöydän äärelle piirtämään ja kirjoittamaan. Halusin jääkaapin oveeni muistutukseksi jotain muuta kuin sen perinteisen unelmakartan. Sellaisen, mikä saa minut edelleen hyvälle tuulelle ja inspiroituneeksi. Jota jo vaistomaisesti menen aamulla heti herätessä katsomaan ja illalla ennen sänkyyn menemistä vilkaisen (nythän olen hetken katsonut vain tyhjää jääkaapin ovea, koska toimintani on jo niin automatisoitunutta). 

Aloitin siis tehdä Goal Mapping -tavoitekarttaa. Sellainen on jo tovin ollut muistikirjani välissä. Nyt päivitän sen. 

Goal Mapping -tavoitekartta on kaksiosainen. Toisessa osassa on tekstiä. Tämä osa on tarkoitettu vasemmalle aivopuoliskolle, joka tekee loogisen suunnitelman tavoitteista. Toiseen osaan tulee kuvia oikealle aivopuoliskolle, joka visualisoi asiat ja on intuitiivinen. Siispä sanoja tietoiselle mielelle ja kuvia alitajunnalle. Näin aktivoidaan tehokkaasti molemmat aivopuoliskot. 

Tavoitekartan tekeminen ei ole iso urakka eikä vaadi erityiskykyjä. Piirroksiksi riittää ihan yksinkertaiset symbolit ja tikku-ukot. Värikkäät tussit ovat kivoja käyttää tähän. Itse teen parhaillaan tavoitekarttaa kahdelle A4-paperille. 
Valmiin pohjan voit tulostaa tarkkoine ohjeineen täältä. Oikeastaan tarvitset hetken aikaa unelmoinnille, jonka jälkeen päätät, mikä unelmista nousee päätavoitteeksi. Itselläni se on tässä tavoitekartassa hyvän olon, energisyyden ja levollisuuden tunteen ylläpitäminen elämässä. Karttaan kirjoitetaan myös neljä muuta tavoitetta, jonka jälkeen tavoitteet piirretään toiselle paperille.

Tärkeää on myös pohtia, miksi tavoittelet unelmia ja määritellä aikajana. Milloin haluat saavuttaa päätavoitteen. Sitten miettiä, mitä tulee tehdä saavuttaakseen tavoitteen ja kuka voi olla tässä apuna. Nämä kaikki kirjoittaen ja piirtäen.

Sitten allekirjoitetaan molemmat paperit ja laitetaan ne esille. Kutkuttavan ihana muistutus päivittäin itselle tärkeistä tavoitteista. Tavoitteista, jotka toteutuvat.PS. Ja on ihan OK, että unelmat vaihtuvat ja niitä kannattaakin päivittää. Goal Mapping -tavoitekartan kehittäjä on Bryan Mayne. Hänen sanoin:"Olet kuin sipuli, kerros kerrokselta löydät oman intohimosi ja tarkoituksesi."8 kommenttia:

 1. Kiitos uudesta tuttavuudesta! Sunnuntai-iloja! 💚 Tuija

  VastaaPoista
 2. Ihanaa aivojumppaa ja elämä hymyilee! =)
  Lempeää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Tämä oli kyllä mielenkiintoinen postaus! Täytyy tutustua tarkemmin, voisin ehkä ottaa käyttöön myös työssäni teinien kanssa :)

  Minttu, Kivempi blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Tätä on käytetty koulumaailmassakin, joten varmasti toimii hyvin teinien kanssa.

   Poista
  2. Jaoin postauksen juuri opojen FB-ryhmään :)

   Poista
  3. Kiva juttu, kiitos :) Tästä tekniikasta on varmasti hyötyä niin monenlaisiin elämäntilanteisiin.

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)