keskiviikko 30. marraskuuta 2016

5 keinoa jaksaa paremmin pimein aikaElämme nyt vuoden pimeintä aikaa ja se vaikuttaa monella energiatasoihin, mielialaan ja uneen. Itselleni tepsii seuraavat viisi tehokasta keinoa jaksaa paremmin vuoden pimeimmät päivät.


1. Syö joka päivä värikkäästi. Kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Herkuttele pähkinöillä, tummalla suklaalla ja mausteisella teellä. Keskity syömään pääsääntöisesti terveellisesti ja muista rento suhtautuminen ruokaan, silloin hetkittäinen herkuttelu ei sekoita pakkaa.

Muista tarvittavat ravintolisät, kuten riittävä D-vitamiinin saanti. Mikäli väsymys tuntuu hurjalta, voisi olla järkevää käydä lääkärissä. Itse kävin tänään hakemassa labralähetteen mm. D-vitamiinin ja rautatasojen mittaamista varten. Tarkistan nämä säännöllisesti.

2. Kokeile kirkasvalohoitoa. Hanki riittävän tehokas kirkasvalolamppu. Itselläni on Philipsin EnergyUp -kirkasvalolamppu. Lampun tehon tunsin jo samana päivänä, kun otin sen käyttöön. Vällillä pidän lamppua yöpöydällä ja aamulla herätessä laitan sen päälle ja työnnän kasvoni lamppuun lähes kiinni ja nautiskelen valosta. Tällä hetkellä kirkasvalolamppu piristää bloggaushetkeäni. Kirkasvalohoidon tehokkuus on tutkimuksissakin todistettu.

3. Liiku. Kolme kertaa viikossa hiki pintaan tekee hyvää. Tässäkään ei tarvitse verenmaku suussa rehkiä, vaan reipas kävelylenkki riittää! Varsinkin mitä väsyneempi ja stressaantuneempi on, sitä lempeämpää liikunnan on oltava. Liikunta parantaa mielialaa ja unta.

4. Ole ystävien ja läheisten seurassa. Naura. Läheisyys energisoi ja nauru vapauttaa mielihyvähormoneita sekä saa elämän tuntumaan kevyemmältä.

5. Lepää ja rentoudu. On normaalia, että energiatasot voivat laskea pimeän aikaan. Ole lempeä itsellesi, lepää ja nuku. Pötköttele villasukissa sohvalla ja polta kynttilöitä. Laske rimaa - sinä riität!
Seuraa kuviani ja ajatuksia Instagramissa ja Facebookissa.3 kommenttia:

  1. Ihania postauksia sulla taas täällä! Nämä ohjeet ovat just mahtavat ja hieno muistutella aina välillä itseään!
    Toivottelen sinulle ihanaa joulukuuta, nautitaan jouluun rauhoittumisesta!

    VastaaPoista
  2. Tämä oli hyvä postaus ja itselleni tuo kaverijuttu taitaa auttaa eniten tällä hetkellä ja joulun aika. Harmi kun omat treenit loppu pari viikkoo sit niin ei enää pääse säännöllisesti käymään verkol mut trampolinpark on sitä varten. Perheen kanssa vietän myös hyvää yhteiseloo joten tällä kertaa pimein aikakausi nimeltä syksy ei ole kovistellut itselleni paitsi maanantai aamut, nekin kohta ohi kun joululoma alkaa:)

    VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)