lauantai 14. marraskuuta 2015

Ruisleipäset romescotahnalla, nam!



On tässä tehnyt mieli romescotahnaa ruisleivän kera siitä lähtien, kun ystäväni tarjosi sitä vegebrunssilla. Nyt valmistin sitä itse viikonloppuaamun herkuksi. Pyöräytin nopeat ja ihanan rapeakuoriset ruisleipäset kaveriksi.

Leivän voi päällystää maukkailla ja ravinteikkailla kasvistahnoilla perinteisen voin ja juuston sijaan. Mikäli muuten pohdinnassa on kasvissyönnin lisääminen tai jopa vegaanius, suosittelen tutustumaan, miten Annan kuukauden vegaanikokeilu on näyttänyt jäävän pysyväksi tilaksi.


RUISLEIPÄSET

2,5 dl ruisjauhoja, 2,5 dl ruisrouhetta, ½ dl pellavansiemeniä, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl suolaa, 2,5 dl vettä. Sekoitetaan ja levitetään pellille leipäsiksi. Paistetaan 250 asteessa n. 10 minuuttia.

ROMESCOTAHNA (kirjasta Vegaanin keittiössä)

400 g punaisia suippupaprikoita, 1 sipuli, 4 suurta valkosipulinkynttä, 1,5 dl kuorittuja manteleita, 1 rkl oliiviöljyä, 1 tl suolaa, 2 tl punaviinietikkaa.

Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori sipuli ja lohko neljään osaan. Jätä valkosipuliin kuori. Asettele kasvikset pellille kuori ylöspäin ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225 asteessa grillivastuksien alla n. 10 minuuttia, kunnes paprikoiden kuori mustuu. Anna jäähtyä ja poista kasvisten paahtuneet ja mustuneet kuoret. Paahda mantelit kuumalla pannulla ja soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljyä tarvittaessa.





4 kommenttia:

  1. Tuota tahnaa tarvii kokeilla!
    Sen verran hyvältä kuulostaa!

    Mukavaa ja rauhallista viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa :) ihanan raikasta, varsinkin kun muistaa käyttää tarpeeksi paprikaa. Iloa ja valoa uuteen viikkoon!

      Poista
  2. Tuli vesi kielelle jo pelkästä kuvasta! Herkuttelemisiin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) vähän väriä leivän päälle näin marrakuussa...

      Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)