sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Rentoa työntekoa


Tiedätte varmaan, että olen alkanut rajoittaa tietokoneen ja kännykän käyttöäni. Yritän olla koneella mahdollisimman vähän, vaikka työni monin tavoin vaatii koneen äärellä olemista. Tavoitteeni on ottaa rennosti ja tehdä työtä fiksummin. 

Tavoitteeseen pääsemistä helpotti hauska päivä, jolloin istuttiin Surftoimiston Tuomaksen kanssa koneeni äärellä ja järjesteltiin tiedostojani. Homman ydin ei omasta mielestäni ollut se, että nyt ihan kaikki tiedostoni ovat pilvessä ja helposti käytettävissä puhelimella, tabletilla ja tietokoneella, vaan se, että ne on ihan järkyttävän siistissä ja loogisessa järjestyksessä.

Tietokoneellani ei ole enää mitään tiedostoja tallennettuna. Ihana ja rauhoittava tiedostojen harmonia vallitsee pilvessä. Koneeni työpöytäkin humisee tyhjyyttään. Kännykässäni on liuta uusia sovelluksia, jotka helpottavat työntekoani ja elämääni ylipäätänsä sekä voin hoitaa nopeasti jonkin työasian puhelimellani, koska pääsen helposti tiedostoihin käsiksi, muokkaamaan ja jakamaan niitä eteenpäin.

Otan paljon kännykällä kuvakaappauksia ja kuvaan muistiinpanokuvia missä sitten kuljenkaan. Nyt nekin pujahtavat omiin muistiinpanokuvakansioihin ja ovat helposti saatavilla eivätkä enää sekamelskana rasittamassa puhelimeni muistia.

Olen myös montaa pientä vinkkiä ja elämää helpottavaa kikkaa fiksumpi. Vaikka tämä muistion käyttö: hauskaa, kätevää ja visuaalista tai se, että pistänkin kaikki lukemista odottavat artikkelit järjestykseen tänne. Moni asia on nyt ollut rentoa, selkeää ja joutuisaa.Yhteistyössä Surftoimisto
6 kommenttia:

 1. Oi vitsi, nostan hattua! Tämä on tavoitteena mullakin, mutta kas, niin taas vaan olen lukenut tässä blogeja jo hyvän tovin kun tulin koneella vain työmeilit katsomaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneella oleminen koukuttaa ja huomaamatta menee aikaa :) Onneksi pieni kuri ja järjestys on saanut paljon hyvää aikaan täällä.

   Poista
 2. Mahtavaa!
  Kaikki järkevästi arkistoituna helpottaa niin paljon ja säästää aikaa koneella!

  Auringon pilkahduksia viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Olo paljon kevyempi ja seesteisempi. Iloisia marraskuisia päiviä myös sinulle!

   Poista
 3. Kuulostaa unelmalta! Kepeästi kohti joulukuuta! Tuija

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)