sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Punajuuri on joulun väri



Tänään on kajahtanut aamusta jouluradio soimaan. Syöty aamupuuro jouluisesti siemennäkkärin ja punajuurihummuksen kera. Punajuuresta tehdyt ruuat ovat ehdottomasti suurta herkkuani. Se taipuu ohuina suikaleina pitsan päälle tai pannun kautta pyöräytettynä lisäkkeeksi, uunijuureksina ja tähän ihanaan hummukseen.


PUNAJUURIHUMMUS

200 g punajuuria (ei ole niin tarkkaa)
purkki kikherneitä
1 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
reilu loraus oliiviöljyä
sitruunamehua
pippuria
suolaa

Keitä punajuuret kypsiksi. Surauta sekaisin kaikki ainekset. Lisää vettä tarvittaessa.


SIEMENNÄKKÄRI (mukailtu maissijauhopussin kyljestä)

2 dl maissijauhoa
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
2 dl kuumaa vettä
reilu loraus oliiviöljyä
suolaa

Sekoita ainekset keskenään ja levitä pellille ohueksi levyksi. Paista 140 asteessa vajaa tunti.





4 kommenttia:

  1. Tuota siemennäkkäri ohjetta pitää kokeilla. Saaralla maistoin silloin sun esittelyissä niin oli hyvän makunen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla :) Eikä tarvi olla noin montaa sorttia siemeniäkään mukana.

      Poista
  2. Herkullisen kuuloinen aamiainen sinulla! Punajuuriruuat ovat myös minun herkkuani, ja samoin siemennäkkäri. Täällä ei ole tullut kaasu-uunilla vielä kokeiltua, miten onnistuisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täällä onkin viime päivät ihan menty punajuurella. Ihanaa joulukuuta!

      Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)