keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Aikaa aamuin illoin


Olen jo jonkin aikaa viettänyt hiljaista aamua ja iltaa. Mitä se sitten on käytännössä. Esimerkiksi sitä, että kaikki laitteet ovat kiinni yhdeksältä illalla ja ehkä jopa yhdeksään asti aamulla. Puhelin ajoissa illalla äänettömällä. Tämä vaikuttaa edelleen todella rauhoittavasti.Hiljaisuus, pimeät illat ja hämärät aamut ovat kovin levollinen yhdistelmä. Vahvistaa luovuutta. Tuo esiin ajatuksia ja tunteita. Antaa tilaa uusille oivalluksille. Monesti kiireen ja hälinän alle jää piiloon liikaa tärkeitä asioita. Hiljaisuus ja oleminen saattaa myös pelottaa.Aamuinen kirjoittaminen on taas palannut rutiiniksi. Sitä varten en omista mitään hienoa muistikirjaa, vaan ison ruutuvihkon, missä on tilaa kirjoittaa vauhdikkaastikin ja käsialasta välittämättä. Antaa ajatusten tulla paperille intuitiivisesti. Kysellä ja vastata. Pohtia, haaveilla ja avautua rohkeasti.

Väittävät (aamuisen) kirjoittamisen saavan paljon muutoksia aikaan. Voin uskoa väitteeseen puolentoista vuoden, joskin vähän epäsäännöllisellä, aamuisella kirjoittamisella. Ensin kirjoittaminen tuntuu teennäiseltä ja vaivaannuttavalta. Sitten siihen jää koukkuun. Suorastaan odottaa seuraavaa aamua ja kirjoittamishetkeä.
10 kommenttia:

 1. Kuulosta hyvältä tuo kirjoittamisrutiini. Yhtä hyvältä kuulostaa myös tuo kaiken elektroniikan rauhoittaminen. Vaatii hieman luonteenlujuutta, mutta antaa paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vaatii (toisinaan) vähän luonteenlujuutta :) olet ihan oikeassa! Mutta on sen väärti.

   Poista
 2. Hiljaisuus... pysähtyminen.. itsensätutkiskelu... -kaivan muistivihkoni esiin <3

  VastaaPoista
 3. Pitäisi tosiaan osata pysähtyä itsekin, mutta se tahtoo olla että iltaisin ja aamuisin juurikin tulee koneella oltua kun lapset nukkuu kun muutoin ei päivänaikana ehdi juuri ollenkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on ihan totta :) Itse taas olen päivisin paljonkin koneen/kännykän äärellä. Silloin se alkaakin tulla korvista ulos muulloin. Ja huomaan, että oma yöuneni häiriintyy niin kovin helposti, jos olen yhdeksän jälkeen illalla laitteiden äärellä.

   Poista
 4. Vietin koko viime viikonlopun puhelin äänettömällä ja jo pelkästään se oli vapauttava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti :) Levollisuutta loppuviikkoosi!

   Poista
 5. Niin kaunis blogi sinulla <3 Eksyin tänne ja taidan jäädä!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)