keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Tänä vuonna jotain erilaista


Eikö ole ihan kivaa, että on hämärää ja voi tunnelmoida? Marraskuukin on kohta loppupuolella. Joulun aika on käsillä. Suunnittelin jo, että tämän vuoden joulusta tulee minimalistinen. Kynttilät, valot, kukkia, jotain luonnonmateriaalia, kenties muutama kaunis joulupallo esille. Harmonista ja yksinkertaista. Jos jotain värejä, niin valkoista, hopeaa ja mintunvihreää.Poikkesin erään ison tavaratalon jouluosastolla ja ensimmäistä kertaa ahdistuin siellä. En nyt kaipaa mitään sellaista. Jouluni löytyy muualta. Se saikin miettimään joulun suorittamista. Todellisille jouluihmisille joulu on ihanaa aikaa. Niin minullekin. Tosin tänä vuonna en aloittanut sitä fiilistelyä lokakuussa. Toisille joulu voi taas olla suorittamista tai aikaa, joka tuntuu ahdistavalta.Eikö olisi ihanaa, jos kaikki tulisi suoraan sydämestä ja tavalla, joka tuntuu itsestä oikealle ja mieluisalle. Se voi olla tänä jouluna jotain erilaista.
14 kommenttia:

 1. Me teimme sopimuksen tänä jouluna että emme vaihda aikuisten (perheen) kesken lahjoja. En halua enää yhtiäkään tossuja tai paitulia ja keskitymme sen sijaan lahjomaan lapsia (tottakai! ;) ja laittamaan pöydän koreaksi. Ähky odottaa!

  Tuntui että kaikki olivat hieman helpottuneita. Lahjan antaminen ja saaminen on ihanaa mutta kieltämättä tässä arkisessa aherruksessa on ihana kun voi keskittyä vain joulun odottamiseen eikä tarvitse raapia päätään että mitä sille anopillekin nyt veisi.. Kaikilla kun on kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meilläkin oli tuollainen sopimus viime jouluna. Toki muutamia lahjoja tuli käärittyä pakettiin. Ihaninta on se, kun keksii sen täydellisen lahjan :)

   Ihanaa joulun aikaa! <3

   Poista
 2. Mulla on myös tänä vuonna sellanen olo, etten halua "tontun punasta joulutunkua" kotiin. Vähän vihreetä, harmaata, valkosta jne.. Vaikuttaakohan tää lumettomuus joulu-intoiluun?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mennään me tämä joulu vihreällä, valkoisella ja harmaalla/hopealla! Kuulostaa niin hyvältä :) ja ennen kaikkea tuntuu hyvältä <3

   Poista
 3. MEillä on joulut pikku hiljaa muuttaneet muotoaan. Ei enää suuria lahjakasoja. Nautitaan läheisistä ja joulun tunnelmasta!
  Rakastan joulua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joulun tunnelma onkin ihan sitä parasta! :) Nautinnollista joulun aikaa! <3

   Poista
 4. Viime vuonna oli yksi mun parhaista jouluista, koska se koostui yhdessäolosta. Oltiin siskon vanhassa rintamamiestalossa koko meidän perhe siis isovanhemmat ja sisarukset lapsineen. Vähän oli ahdasta, mutta oli niin tunnelmallista, kun tehtiin siskonpeti joulukuusen viereen olkkariin, syötiin yhdessä herkkuja ja käytiin metsäretkellä. Siitä syntyi paras joulumieli.
  Ihana tuo autokuva, siinä on jotain kovin sympaattista ja kiireetöntä, vaikka kaupungin keskellä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta! Itselläni on vähän sellainen tutina, että tämä joulu tulee olemaan jotenkin erilainen ja hyvällä tapaa. En tiedä, mikä se juttu siinä loppujen lopuksi tulee olemaan, mutta jotain uutta tulee tapahtumaan. Aistin sen :)

   Nyt on ollut kiireettömiä katuja. Jostain syystä. Rauhallista ja pystähtynyttä. <3

   Poista
 5. Huomaan hämmästeleväni joulun tuloa. Marraskuuni on ollut niin täyteinen, stressaavakin, ettei siihen ole mahtunut lähestyvän joulun fiilistelyä. Toisaalta olen tahtonut pitäytyäkin maatuvassa marrashämyssä, mutta nyt taitaa olla aika kurkistaa hiukan jo jouluvalojen suuntaan:) Lempeää, hiljaisuuteen ja rauhaan laskeutuvaa olotilaa tulen hakemaan joulultani, sitä kohden siis!

  Lämpöisin ajatus askeliisi Sini♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt PITÄÄ kurkistaa jo jouluvalojen suuntaan! Aivan ihanaa, kun kaupungissa on jo valot ja pienten kauppojen ovensuissa lyhtyjä. Nautin niin!

   Lempeää ja levollista joulun aikaa <3 voi hyvin!

   Poista
 6. Ihania kuvia !
  Lahjoja ei meidän perheessä osteta. Me nautitaan yhdessä olosta ja hyvästä ruuasta.
  Itse tykkään sisustella joulua suurella syrämmellä ja runsaasti !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joulu onkin sisustajalle varmasti ihaninta aikaa! Niin paljon mahdollisuuksia :) Nautitaan!

   Poista
 7. Tämä joulu on itselleni erilainen, koska olen alkanut miettiä mitä joulu todella on...Olen aina ollut hyvin jouluihminen, rakastan varsinkin sitä tunnelmaa. Mutta - koska itse uskon Jeesukseen ja olen herännyt joulun todellisuuteen, mitä se on perimmiltään ollut ennen ja on nyt ja koska Jeesus ei syntynyt jouluna, jouluni on nyt ekaa kertaa erilainen.....Sytytän kyllä valotuikkuja, kunttilöitä, ostan kukkia maljakkoon, teen perinneruokaa perheelleni, siivoilen, jotta voimme nauttia sitten vapaa-ajasta perheen kesken - kiireettä. Mutta siitä puuttuu nyt tietyt elementit ja koen sen oikeana ja vapauttavanakin:) Nautin vapaa-ajasta, joka on meille suotu:) Että näin...;)

  VastaaPoista
 8. Kieltämättä ihana ajatus, että viettäisi joulun stressaamatta ja tunnelmoiden niin kuin itsestä tuntuisi hyvältä, mutta pienten lasten saattaa olla vähän hankala käsittää, että tunnelma riittää. Pakko hankkia lahjat. Ja koska lapsia on enemmän kuin yksi, on lahjojen hankinta aika stressaavaa toisinaan, kun tavoitteena olisi saada jokaiselle lapselle sellaiset lahjat, ettei olisi kateutta ja pahaa mieltä ilmassa lahjojen avaamisen jälkeen. Joskus käytäntö vain on teoriaa ihmeellisempää.. ;D

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)