perjantai 14. marraskuuta 2014

Kaikki voi muuttua kirjoittamalla


14.3.2014 aloitin ensimmäisen kerran aamulla heti herättyäni kirjoittamaan. Kirjoitin ja kirjoitin. Kaikesta. Haaveista, nykyhetkestä, menneestä. Kesällä oli hetkiä, jolloin en kirjoittanut. Elin kesällä niin kevyesti. Syksyllä se väheni. Kirjoittaminen siis. Hetken on ollut niin sekavaa. Mistähän se on johtunut. En ole kirjoittanut aamuisin eikä näin ollen blogiinkaan ole syntynyt mitään. Ei ole ollut muka asiaa ja keskittyminen on mennyt muualle.Aamuisen kirjoittamisen on luvattu muuttavan ihmistä ja elämää paljon. Mitä itselleni on käynyt. No paljon on nyt muuttunut. Ehkä alitajuisesti tiesin sen, kun aloitin kirjoittamisen. Kun lueskelen kirjoituksiani, moni asia on muuttunut juuri siihen suuntaan, mitä olen kirjoittanut. Kun olen kirjoittanut kesäkuun alussa haparoivin ajatuksin intohimoni kohteista, elämäntehtävästäni, kaukaisista ja jopa mahdottomilta tuntuvista haaveista, löydän itseni marraskuussa niiden parista konkreettisesti.Nyt olen taas rauhoittanut aamuni. Herään, sytytän pari kynttilää, teen aamiaisen, istahdan pöydän ääreen kaikessa rauhassa ja annan kynän tanssia sivu toisensa jälkeen muistikirjassa. Ja tulokset näkyvät heti.18 kommenttia:

 1. Satuin tänne sattumalta, kun seurasin toisen blogistin seuraamia blogilinkkejä. :) Tosi hyvä ajatus tuo kirjoittaminen. Olen miettinyt samaa, mutta en ole saanut aikaiseksi aloittaa. Kerran ostin kyllä jo muistikirjankin, mutta sitten se tuntuikin liian suurelta kynnykseltä aloittaa ensimmäiseltä sivulta, joten kirja päätyi muuhun käyttöön. :D Mutta tämä kirjoitus oli hyvä muistutus ja rohkaisu, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava tavata :) Kannattaa pitää rima matalalla ja ostaa vaikka iso ruutuvihko, kuten mulla on yleensä käytössä ;) sitten pitää sitä aina näkyvillä ja kirjoitella mitä milloinkin tai sitten ottaa aina rutiiniksi, kuten minä, aamuisin ruokapöydän ääressä kahvikupposen seurassa. Kirjoitusiloa!

   Poista
 2. Minäkin olen jo ostellut vihkosia tuleville kirjoituksilleni, mutta se aloitus - se tuntuu vaikealta. Tuo sun kirjoitus innosti ja kunhan pääsen tältä reissultani normirytmiin otan itseäni niskasta kiinni ja ryhdyn kirjoituspuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen :) ja varsinkin silloin, kun siihen iskee fiilis.

   Poista
 3. Vaikka ammatikseni kirjoitan, niin en ole soveltanut sitä juurikaan tällä tavoin omien ajatusten ja toiveiden, tulevaisuuden suunnitelmien suhteen, vaikka kirjoittaminen auttaakin jäsentämään ajatuksia. Minä olen tainnut viime aikoina puhua sitäkin enemmän ja analysoida kaikkea siten. Kuulostaa aivan ihanalta, että sinulla on aamulla tuollainen hetki, annat aikaa itsellesi ja tekstille syntyä. Kuvat huokuvat harmoniaa, niihin on mukava pysähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se puhuminenkin ajaa tavallaan samaa asiaa, jos vain antaa puheen tulla sen kummemmin "sensuroimatta" ja ajattelematta. Tehokasta jäsentämistä sekin! Ja aamuiset hetken ovat itselleni kultaakin kalliimpia. Olen alkanut nauttia niistä yhä enemmän ja enemmän. Levollista viikonloppua! <3 Voi ihanasti.

   Poista
 4. Minä kirjoittelen iltaisin...jo vuosia. Voisikin kokeilla kiejoittaa aamulla..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä :) se voi tuoda ihan erilaisia ajatuksia, joita ehkä on työstänyt yöllä unen aikana alitajuisesti tai muuten mieli voi olla tyhjempi ja hiljaisempi. <3

   Poista
 5. Aamusivut, kyllä, varmasti toimivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne toimivat :) ovat vallan tehokkaita. Tehokkaampia kuin osaisi ajatellakaan.

   Poista
 6. Ihana kuulla että kirjoittaminen on vienyt sinua eteenpäin, monella tavalla. Aloitin viime maanantaina gradua tukevan kurssin, jossa ensimmäisellä kerralla hyödynsimme luovan kirjoittamisen menetelmää, jossa ensin kirjoitettiin iloisista asioista ilman minkäänlaisia suodattimia ja pohdittiin sitten, millasia mörköjä ja esteitä gradun kirjoittaminen tuo/on tuonut. Etukäteen kurssi jännitti, mutta ohjaaja on mukava ja ainakin ensikosketukselta vaikuttaa todella hyvältä.
  Ihanaa viikonloppua Sini! Olenkin ehtinyt jo vähän kaivata sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luova ja vallatonkin kirjoittaminen varmasti auttaa gradun väätämiseen tai minkä tahansa virallisemman tekstin. Itselläni toimii sekin, että pohdin aamusivuillani jotain virallisempaa kirjoitusta ja hommaa. Annan ajatusten vain laukata paperille tajunnanvirtana. Sen jälkeen on helpompi tarttua sitten siihen oikeaan työhön. Toivottavasti kurssi on antoisa ja saat paljon inspiraatiota sekä oivalluksia!

   Mukavaa viikonloppua sinullekin! <3 Ja voi sinua ihanaa...

   Poista
 7. Olen jo pitkään seurannut tekstejäsi ja kuviasi. Ne ovat lohdullia ja antavat toivoa.

  VastaaPoista
 8. Ja hyvin kirjoitat - yleensäkin. Ja ihan osut naulan kantaan...

  VastaaPoista
 9. Joku taika toi mut lukemaan tämän kirjoituksen (en siis vieraile bloggerissa päivittäin ja paljon tekstejä jää lukemattakin) ja olen samassa hetkessä 110% valmis kokeilemaan kirjoittamisen voimaa. Aamukirjoituksille mulla ei harmillisesti ole aikaa kun työt alkavat välillä 6:00-9:00, mutta jos vaikka pari kertaa viikossakin. Ihana ajatus. Kiitos sinä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Suosittelen kirjoittamaan ajatusten virtaa paperille ihan spontaanisti ja sen kummemmin miettimättä. Siitä se lähtee. Ja jo pari kertaa viikossa on hyvin. Itselläni jäsentää ajatuksia ja ilmeisti tapahtuu kaikenlaista muutakin taikaa... <3 Levollista ja lempeää viikonloppua!

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)