sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Lähde matkaan
"Matkatessa pään sisältö vaihtuu. Ideat, joita on vaalinut vuosikausia, saattavat jäädä tien varrelle, ja uudet asettuvat tilalle. Tie ja matkan tapahtumat kulkevat pään läpi jatkuvana virtana ja kirkastavat ajatuksia. Etäisyys auttaa näkemään oman elämän ääriviivoja. Olennainen erottuu."

Anneli Vainio kirjassaan Eksyvä löytää - Matkustamisen ja matkallaolon tärkeydestä.

Eräänä myöhäisenä kesäiltana huomasin lukevani tätä ajatusta omalta seinältäni. Lehtileikkeestä, jonka olin joskus repinyt talteen. Ja lähdin matkaan. Etäisyys on auttanut.

Aistin kesän kulkeneen jo pitkälle. Vilja on alkanut tuoksua. Tuntuu muutenkin erilaiselta kuin hetki sitten.22 kommenttia:

 1. Ihana tuo vanha kamera hyllyllä!!! Ja maalaismaisema, siinä on sitä jotakin näin kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kamera on yksi lempparini :) olen vähän heikkona sellaisiin. Kuten maalaismaisemiinkin...

   Poista
 2. Se on totta, jotenkin tuntuu erilaiselta. Valo on erilainen, tuoksu ja kaikki. Kohti loppukesää siis. Haikeaa, mutta toisaalta, elokuussa on ihania ne syksyiset kesäillat :) Ihania kuvia, kuten aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! Kaikki tuntuu jotenkin erilaiselta ja sen kyllä aistii vahvasti. Jotenkin nautin kovasti tästä hetkestä, vaikka haikeus meinaa tulla mieleen. Olen kuitenkin syksynlapsi ja elokuiset illat ovat tosiaan niitä parhaita <3 Kiitos sinä ihana <3 ja nautihän näistä kesäpäivistä!

   Poista
 3. Tärkeintä ei tosiaan ole se päämäärä, vaan matkanteko... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) tämä oivallus on hyvä tehdä usein!

   Poista
  2. Näihin kuviin on ihana pysähtyä hetkeksi.. Ja tuo tekstin pätkäki on niin totta!

   Poista
  3. Kiitos! Ihania kesähetkiä <3

   Poista
 4. Matkoissa kiehtovaa on ehkä juuri se asioiden toisella lailla näkeminen, irrottautuminen hetkeksi tutusta ja toisaalta kotiinpaluu vähän muuttuneena.
  Minäkin pistin merkille vähän jo pimenneet yöt, mutta koko loman ajan aion elää kesässä ja vasta töihin palattua aistia sitä kesän kääntymistä kohti syksyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri <3 Ja kesäähän on vielä paljon jäljellä :) koko elokuu! Joten nautihan <3

   Poista
 5. Matkanteko antaa perspektiiviä. Tosin aina ei tarvitse matkata kovin kauas saadakseen jotain uutta. Olen huomannut että saman kaupungin sisällä museosta toiseen astuminen on avannut kaksi täysin erilaista maailmaa, joista olen saanut elämääni elähdyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, turhaan mennä kauas, kun lähelläkin on paljon uutta ja erilaista :) pitäisi enemmän vaalia ihan lähimatkailua <3

   Poista
 6. Minäkin toivon, että pääsen edes päivän matkalle, kun milloin tulee rahaa...onkin tullut koko kesä kykittyä kotona ja ajatukset pyörinyt kehää päässä. Onneksi eilen tuli tehtyä yksi päätös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toivon kovasti, että pääset vaikka sille päivän matkalle! <3 johonkin missä ajatukset tuulettuvat ja asettuvat uusille paikoille!

   Poista
 7. Tämä kirja oli muuten tosi hyvä!
  Sulla on täällä monia kivoja postauksia ollut ympäri kesää ^^
  Toi Saijan maalaama pikkukuva on melkein kuin tuosta lehtileikkeestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin varmaan tarttua siihen :) Ja tämä kesä on ollut todella inspiroiva! Ja en edes ole tajunnut, että tuo Saijan kuva ja lehtileike ovat ihan samaa sarjaa! Mahtavaa :D

   Poista
 8. Matkanteko on matkaa itseensä,oppimista,herkyyttä ja sielukkuutta. ♥

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)