sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Tahto avaa ovia


Löysin tällä viikolla kirpputorilta ihanan vintagemekon, jota olen pitänyt jo muutamaan otteeseen päällä erityisinä kesähetkinä. Yksi sellaisista oli päivä inspiroivien naisten parissa. Päivä, joka sai sydämeni laulamaan. Olin kuuntelemassa Madaran perustajan Lotten tarinaa siitä, miten hän vuonna 2006 aloitti kolmen kaverinsa kanssa tekemään luonnonkosmetiikkaa. Heillä ei ollut ennestään kokemusta kosmetiikka-alasta eivätkä he saaneet myöskään pankista lainaa ideansa toteutukseen. Heillä oli kuitenkin kova halu luoda luonnollista ja paikallista kosmetiikkaa. Nykyään Madara on menestyskonsepti ja työllistää 40 ihmistä. "Tahto avaa ovia", kertoi innostava Lotte.Saimme tutustua Madaran syksyn uutuuksiin. Löysin jo ehdottoman oman suosikkini kolmesta markkinoille tulevasta ihoöljystä. Innostun aina niin hurjasti, kun saan olla itselleni tärkeiden ja rakkaiden asioiden parissa. Nytkin päivä tuntui yhdeltä kesän kohokohdista.

Juhlistimme Kemikaalicocktailin Nooran suunnittelemaa uusinta Pihlajavoidetta, joka on tarkoitettu vartalolle ja tehty yhteistyössä Madaran kanssa. Testauksen perusteella uskon, että uudesta voiteesta tulee samanlainen oma suosikkini kuin ensimmäisestäkin. "Miksi ruokkisit ihoa synteettisesti, kun olet itse 100% luonnollinen?" kysyy Noora purkin kyljessä. Olen lukenut Nooran blogia sen alkuvaiheista asti eli vuodesta 2008 ja se on vaikuttanut elämääni paljon. Oman matkani luonnollisemman kosmetiikan parissa aloitin jo paria vuotta aikaisemmin.Olen käyttänyt Madaran tuotteita tyytyväisenä jo vuosia. Lottea kuunnellessani mietin, miksi ihmeessä käyttäisin pariisilaista luonnonkosmetiikkaa, kun voin käyttää skandinaavista. Pohjoisen lyhyiden kesien aikana kasvit tiivistävät itseensä hurjan määrän aktiiviaineita, jotka tekevät kasveista kosmetiikan käytössä voimallisia ja ainutlaatuisia. Pääsin myös tekemään itselleni neljästä ainesosasta hurmaavan kuorintavoiteen, jonka vaikuttavana ainesosana on nokkonen.Ihailen Lotten ja Nooran kaltaisia naisia, jotka tekevät asioita täydellä sydämellä. Rohkeita ja yritteliäitä. Nautiskelin myös Marian raakakakuista. Siinä myös inspiroiva ihminen. Parikymppisenä hän on luonut itselleen intohimoisesta harrastuksestaan työn.

Kun rohkeasti tekee asioita, jotka saavat oman sydämen laulamaan, menestys seuraa vääjäämättä. Jutellessani Nooran kanssa hän kertoi, miten kummasti juuri itselleen sopivia tilanteita ja mahdollisuuksia on tullut kohdalle, kun tekee työtään sydämestään käsin. Voi vain miettiä, onko tällä hetkellä oma elämä sellaista. Omannäköistä ja rohkeaa.

10 kommenttia:

 1. Olipa inspiroiva posti Sini, kiitos. Ja miten hurmaavan mekon olet löytänyt! Voi hyvin suloisuus♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah <3 Luulenpa, että mekko oli ihan tarkoitettu mun löydettäväksi siellä kirppiksellä ;) tuntuu niin omalta. Voi sinäkin hyvin! Ihania ja levollisia kesähetkiä <3

   Poista
 2. Alkoipa minuakin kiinnostamaan nuo tuotteet...mistä niitä saa tilattua
  Ja tuossa mekossa on jotain samaa kuin minun mekossani 60-luvulla...ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekossa on kieltämättä jotain 60-lukua, tosi ihana!

   Tuotteita saa tilattua Madaran omilta nettisivuilta, Sokoksen verkkokaupasta, Hyvinvoinnin tavaratalosta, Biodellyltä, Ruohonjuuresta, Joliesta jne. Nämä tutut tulivat heti alkuunsa mieleen. Hyvin saa siis eri paikoista.

   Poista
 3. Voi miten ihana mekko! Olisin kiinnostut noista tuotteista...pitääpä etsiä netistä myydäänkö niitä siellä...tiedätkö myydäänko?.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mekko oli kyllä huippulöytö :)

   Madaran tuotteita myydään laajasti myös netissä. Esimerkiksi Hyvinvoinnin tavaratalo, Biodelly ja Jolie myy. Sarjaa voi ostaa myös Sokoksilta ja Stockmannilta. Molemmilla on myös verkkokauppa. Suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 4. Inspiroiva teksti! Tuota täydellä sydämellä tekemistä ihailen aivan suunnattomasti. Mietin monesti, mikä asia on tai olisi itselle niin tärkeä, että into syttyisi silmiin joka kerta. Tai minkä puolesta olisi valmis heittäytymään. Ajatuksen jalostumista jatkaessa kuluu tämä kesä. :)

  Tuota Nooran uutukaista odottelen myös innolla. Pihjalavoide on ihan mahtava tuote!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä asia inspiroi itseänikin valtavasti. Varmasti jokaisella ihmisillä, joka vain haluaa, on se oma juttunsa, josta se into syttyy silmiin joka kerta :) Sen etsiminen voi ehkä kestää hetken. Tai asiat voivat myös muuttua. Uskon, että löydät omasi, jos sellaista haluat :)

   Ja jos pihlajavoide oli se juttu, niin uskon, että rakastut tähän uuteenkin voiteeseen. Sen pitäisi tulla kauppoihin heinäkuussa. Sitä odotellessa...

   Poista
 5. Ihana kirjoitus <3 Voi kunpa uskoisi, luottaisi, rohkenisi, uskaltaisi heittäytyä... Pelko epävarmasta tulevaisuudesta tuntuu toisinaan niin lannistavalta. Vaika yrittää heittäytyä jne. Kiitos, sain kirjoituksestasi hitusen rohkeutta ja luottoa. Astua kohti niitä omia juttuja :)

  Tuo mekko selvästi odotti juuri Sinua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla :) Suosittelen joskus ainakin heittäytymään, vaikkakin se saattaa tuntua piinalliselta. Tai jos ei heittäytymään niin ainakiin astumaan kohti niitä omia juttuja ;)

   Mukavia kesäpäiviä!

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)