maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kaikki voi olla mahdollista


Olen jo aivan kerrassaan loistavissa kesätunnelmissa. Kesällä jotenkin tuntuu kummasti siltä, että kaikki tosiaan voisi olla mahdollista. Tulee hulluteltua enemmän, haaveiltua ja koska tulee lomailtua ja vain oltua, on tilastollisesti todennäköisempää tehdä muutoksia elämässään juuri loman jälkeen. Olettekos ajatelleet moista? Mikä mahdollisuus.


Tuntuu ihanalta, kun voi irrottautua arkirutiineista. Olla spontaanimpi. Antaa lämpimien rantakallioiden kutitella varpaita. Kulkea aamukasteessa ja syödä lounaaksi mansikoita. Kesällä on usein mahdollista ottaa etäisyyttä moneen asiaan. Ehkä niihin ärsyttäviinkin. Olipa ne sitten niitä ihmisiä, jotka saavat hulluuden partaalle. Tiedättehän ne idiootit esimiehet, rasittavat työkaverit, hankalat asiakkaat (tässä vaiheessa saa ihan vapaasti tuntea näin). 


Kesän ja loman jälkeen voi sitten ryhtyä tositoimiin, mikäli muutoksia elämäänsä kaipaa. Kuunnellen kuitenkin sydäntään. Ja kuten viisas blogiystäväni sanoi. Se, mitä sydän haluaa, voi olla eri kuin se, mitä sydän tarvitsee. Ja kulkiessaan sydämen äänen johdattamana lopulta kaikki menee niin kuin kuuluukin. Tapa voi olla erilainen kuin itse ajattelisi, mutta loppujen lopuksi parasta meille. Joskus asiat saattavat vaatia tiukkoja tilanteita ja aikaa järjestyäkseen. Mutta ne järjestyvät. Aina. Muistetaan tämä. 


Jostain syystä ajatukseni taas karkasivat syvempiin virtoihin, vaikka hetki sitten heittelin kärrynpyöriä nurmikolla, savustin lohta ja ajoin pyörällä hiukset hulmuten pitkin pieniä sorateitä. Pysähdyin välittömästi tuntiessani nenässä ihanan kukkien tuoksun. Käännyin ympäri ja näin autiotalon pihassa kukkivan puun ja sukelsin tutkimaan hylättyä puutarhaa. Myöhemmin poimin kimpullisen metsätähtiä ja makasin puutarhakeinussa typerän onnellinen hymy kasvoilla. 24 kommenttia:

 1. Ihana! Just samoja juttuja pyörittelin tänään mielessäni: kesällä kuuluu olla spontaani ja tehdä kaikkea (hulluakin!) ex-tempore. Niistä yleensä syntyy ne parhaimmat ja hauskimmat kesämuistot. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin :) se on jännää, miten valo ja lämpö saa niin helposti hulluttelemaan. Aikasta ihanaa!

   Poista
 2. Ihana sinä! Ja ihana talo. Ajattelin jo hetken, että se on sinun piilopirttisi!
  Ihanaa mahdollisuuksien alkukesää sinulle toivottelen, ihana Sini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on nyt niin ihanaa eikö vain ;) ja piilopirtti näyttää vähän kyllä tuolta, mutta nyt se on hetken suojassa muiden katseilta. Sinne mennään vain omassa rauhassa 'piileskelemään'. Välillä näin :D Ihanaa alkukesää sullekin! <3

   Poista
 3. Ihana kesäajatusten postaus! Kesä on kyllä täynnä seikkailuita, pieniä ja vähän suurempia, jos vaan osaa ne mahdollisuudet nähdä! Sinä selkeästi osaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ei ne seikkailut tarvitse aina kovin ihmeellisiä ja suuria olla. Niiden ei tarvitse suuntautua maailman ääriin. Kesällä seikkailut odottavat ihan kulman takana :)

   Poista
 4. Tämä postaus antoi hurjasti zemppiä tämän päivän rutistukseen! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kivaa! Ja täältä vielä paljon lisää tsemppejä <3 <3 <3

   Poista
 5. Ihana postaus! Ihana kesä! Nyt on aika kuunnella sydäntään..:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä! Niin juuri!
  Mun loma alkaa noin 20 työtunnin jälkeen maanantaina päivällä. Alan jo vähitellen tuntea ilo-hihkumista siitä että aamulla voi herätä ilman kelloa, käyttää aamukahviin tunnin, tehdä kaikkia omia kivoja puuhia. Loma on pitkä, 8 viikkoa. Sinä aikana aion käydä läpi kotona jokaisen nurkan ja laittaa kiertoon kaiken turhan. (Tässä mainittakoon, että turha on tietty niin kovin suhteellinen käsite. En esimerkiks sanois että mun 6 retrotäkkiä on todellakaan turhia! ;)) Jo pelkkä ajatus tavaroiden karsimisesta keventää oloa kummasti! En vielä tiedä, missä syksyllä olen töissä. Ajatus on samaan aikaan jännittävä, mutta ihanakin. Kaikki ovet on avoinna ja elämällä on tapana heitellä hyviin suuntiin. Jään innolla odottamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa!! Ihanaa lomaa! :) Sun tekstistä oikein huokuu innostus ja ilo <3 tarttuu vahvasti tännekin :) Nauti kunnon lomasta, ja pystyn hyvin kuvittelemaan myös tuon innostuksen nurkkien raivaamisesta. Ja tosiaan retrotäkit eivät koskaan ole turhia ;) Hienoa myös tuo luottamuksesi elämään. Annetaan sen heitellä meitä hyviin suuntiin :)

   Poista
 7. Oi, ihana blogi! Ihania kuvia ja niin positiivinen fiilis huokuu teksteistäsi. :) Ihanaa kesää!
  http://hyvanmielanajatuksia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Ihania kesäpäiviä sinnekin!

   Poista
 8. Minä jäin tuijottelemaan tuota kukkakimppua. Se on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katjuska! Olen ihan auttamaton kukkien poimija. Tänäänkin kävelin ulkona ison korin kanssa ja poimin kaikenlaisia kukkia. Ajattelin silloin, etten tiedä mitään ihanampaa tekemistä kuin kukkien poiminta :) Kokosin niistä myöhemmin ison kimpun lahjaksi. Voisin tehdä sitä joka päivä.

   Poista
 9. Tosi kauniita kuvia sinulla. Kuvaa kyllä hyvin tuota tekstiä joka on kuvasi alla. Kuvatkin on romanttisia :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)