perjantai 16. toukokuuta 2014

Sydämellä on syynsä
Tänään on punaisten huulien päivä. Tänään juon teetä kaikessa rauhassa ja kuuntelen sydäntäni. (Puhun tästä niin usein. Olen kuitenkin toisinaan aivan onnettoman huono siinä. Tarkoitan sydämen äänen kuuntelussa. Tai siis kuuntelen kyllä, mutta en voi välillä käsittää niitä ajatuksia järjelläni. Mutta eihän se ole tarkoituskaan.) Viikko sitten mennessäni nukkumaan sydämeni hyppi hetken. Tuli tukala olo. Alkoi kivistää ja poltella. Olin tajunnut tulleeni siihen pisteeseen, että tulee toimia. On tehtävä ratkaisuja.

Muutaman sellaisen päivän jälkeen, jolloin olin ajatellut aivan liikaa ja sydäntäni oli kivistänyt, järjestelin laukkuani. Käteeni sattui viesti teepussista: sydämellä on syynsä, joita järki ei tunne. En ymmärrä, miten se oli laukkuuni joutunut. En edes juo kyseistä teetä. Mutta tiedän, että viesti tuli tarkoituksella. Tiesin vielä varmemmin, että suuntani oli oikea. Haistoin jo uudet raikkaat tuulet.

Toisinaan kannattaa tehdä ratkaisuja, jotka muuttavat elämän suuntaa. Koskaan ei kannata olla tekemättä ratkaisua, jonka vuoksi sydän muutoin joutuisi kärsimään liikaa. Ja loputon vetkuttelukin on tämänkaltaisissa asioissa suoranaista hulluutta.

14 kommenttia:

 1. Ihana salaperäinen teepussi.

  Liottelen täällä juuri detox-teetä ja minun pussissani lukee "Go into silence". Täytyykin ilmeisesti kuunnella sydäntä enemmän, vai miten sinä tämän tulkitset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin <3 Ja kyllä vain, luulen että olet saanut myös viestin kuunnella enemmän itseäsi ;) ja sitä sydäntä, joka yleensä puhuu sellaista melko hankalasti ymmärrettävää kieltä tuon järjen kantilta katsottuna...

   Levollista viikonloppua!

   Poista
 2. Aika mystistä, mutta toisaalta rauhoittavaakin, jos sait varmuuden siitä, että suuntasi on oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuon teepussiviestin lukeminen sain hymyilemään. Tuli oikeaan hetkeen :)

   Poista
 3. Hei ihana!

  Ensin mun täytyy taas sanoa, että nuo sun kuvat....härligt! En ymmärrä, miten teet tuon, saat niihin niin paljon tunnetta ja kauneutta niin yksinkertaisista aineksista. Sulla on lahja.

  Mutta asiaan. Mun mielestä sydäntään kannattaa kuunnella noin niin kuin suurinpiirtein aina. Sydän (tai intuitio, tai sisäinen ääni...se joku, joka puhuu sisällämme) on se, joka tietää, mikä meille on hyväksi. Järjen voisi aina välillä oikeasti viskata romukoppaan. Sillä se on kyllä taitava pitämään meidät turvassa ja poissa suurista riskeistä, mutta onnesta se ei useinkaan ymmärrä mitään. Lisäksi se mitä kutsutaan järjeksi on usein ympäristön ja muiden ihmisten ajatuksia siitä, miten kannattaisi elää ja millaisia valintoja missäkin tilanteessa tehdä. Jokaisella on kuitenkin oma elämä ja jokainen tietää parhaiten itse, mikä on itselle hyväksi.

  Tietenkin järkeä on syytä välillä kuunnella. Ei välttämättä kannata vaikka heittää hyvää työtä (ja hyvällä työllä tarkoitan juuri sitä: työtä, josta nauttii ja joka tekee itselle hyvää) menemään siksi, että kuulee kuulee aaltojen kutsun ja haluaisi heittäytyä hetkeksi rantapummiksi. Se mitä haluaa ja mitä tarvitsee on nimittäin myös eri asia. Ja se, mitä haluaa ei aina ole se, mitä sydän tarvitsee.

  Menipä kovin kaukaisiin sfääreihin. Mutta niin kauan kun kuuntelet sydäntäsi, kuljet ihan varmasti oikeaan suuntaan, vaikka polku välillä tuntuisikin mutkikkaalta. Oon varma, että olet tehnyt oikean päätöksen tai tekemässä sitä.

  PS Sitten, kun mulla on uusi koti, pidetäänkö valokuvaus / sommittelu / kirjoitus / sisustus workshop?;) Eli viiniä, mansikoita, kamera ja kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annaseni,

   Kiitos sanoistasi <3 En tiedä, miten noiden kuvien kanssa teen. Otan vain ne. Tai siis no. Tarvitsen siihen kuvaushetkeen tietyn fiiliksen. Pidän kuvista, joilla on sielu. Muunlaisia pidän tylsinä ja tunteettomina.

   Puhut viisaita sanoja! Kuten aina :) Olen samaa mieltä. Järjen ja sydämen äänten taistelua on välillä jopa kiehtovaa seurata! Oikeastaan erottaisin vielä järjen, tunteen ja sydämen äänen. Siis tarkoitan, että tunteet voivat ailahdella, mutta sydän kertoo totuuden.

   Ja tuo, että haluaminen ja tarvitseminen ovat eri asia, sitä on hyvä itselleen toisinaan muistutella. Hyvä, että toit sen esille :)

   PS. Kyllä vain, juhlitaan sitten omalla workshopillamme sun uutta kotia! Onkin pitänyt vastata fb-viestiisi, mutta tiedäthän nämä viime päivät ;) ne ovat olleet kovin ajatuksen täyteisiä. Leppoisaa viikonloppua! Sittenhän kun tavataan, niin moni asia on toisin ja se on varmasti aika kutkuttavan ihanaa (tai jännittävää!).

   Poista
 4. Dear Sini!
  It' s better to make what your heart wants ...
  You will make it!!!
  Happy weekend!
  With love,
  Geli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Geli <3 You are so true! And I will make it ;) Have a lovely weekend!

   Poista

 5. Sydäntä lämmittävä hyvänmielen postaus...
  Terkut Porvoosta ja iloa&valoa viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Otan Porvoon terveiset ilolla ja lämmöllä vastaan :) Nautitaan kesästä (eikö se olikin jo alkanut) ja auringosta!

   Poista
 6. Oikein, sydän usein tietää ja näyttää tietä vaikka järki välillä laittaisi vastaan.
  Ihana kuva tuo ylin! Juuri huusin itselleni huuto.netistä pari vanhaa Elokuva-aitta lehteä samaan kehystystarkoitukseen :) Kauniin lehden olet itsellesi jostain saanut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tuon lehden juuri tuota tarkoitusta varten hetki sitten kirppiksellä. Siellä oli muutama Elokuva-aitta lehti. Tämä kansi oli kivoin. Edullisesti sai ihanan taulun :) Hauskaa, että säkin olet hankkinut juuri lehtiä samaan tarkoitukseen!

   Jatketaan sydämiemme kuuntelua :)

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)