keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Näinä päivinä


Once you become fearless life become limitless. 


Feel the fear and do it anyway.


Fear does not stop death, it stops life.


Näinä päivinä puut ovat tuoksuneet huumaavasti. Linnut laulaneet kovempaa kuin koskaan. Vesi on ollut ääretön ja toisinaan niin tyyni ja hiljainen, että se on saanut hengen lähes salpautumaan.

Näinä päivinä olen ajatellut pelkoa. Miten se tukahduttaa elämän ja lamaannuttaa unelmat. Mutta pelkoa kohden on vain mentävä. Se on hyväksyttävä. On luovuttava liiasta kontrollista ja heittäydyttävä. Luotettava.


"What if I fall?"
Oh, but my darling
what if you fly?

16 kommenttia:

 1. Todella kauniita ovat kuvasi! Tänään kuulin autossa radiosta ohjelman jossa eräs nainen kertoi miten häneltä oli kuollut joku tärkeä ihminen aivan yhtäkkiä ja miten hän tämän jälkeen oli päättänyt, että heillä käytetään arkenakin kristallilaseja ja parhaita astioita. Ei enää eletä sitkun elämää, vaan tässä ja nyt....tuota opettelen minäkin...elämään hetkessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo on kyllä niin totta. Itsekin juon välillä vaikka maitoa kuohuviinilaseista :) Nautiskelen elämästä ja hemmottelen itseäni. Samaa pätee unelmien toteuttamiseen. Ettei aina vain ajattele, sitten kun elämäni on siinä mallissa, niin teen tämän jne. Joskus on vain toimittava sillä hetkellä, rohkeasti.

   Viime päivinä olen todellakin yrittänyt olla täysillä tässä hetkessä. Uppoutunut luonnon ihmeisiin ja ihmetellyt kaikea. Elämä on kovin kevyttä silloin.

   Ihanaa viikon jatkoa! Nautitaan :)

   Poista
  2. Minä opin elämään vahvasti hetkissä ja nauttimaan pienistä asioista, kun selvisin pahasta autokolarista hengissä 13v. sitten. Pelko oli silloin vahvasti läsnä. Kannusti jatkamaan!

   Nautitaan pienistä iloista :O)

   Poista
  3. Onpa ollut hurja (mutta tehokas) opetus elämästä nauttimiseen. Uskon, että tosiaan muutti asioita ja varmasti syvä kiitollisuus oli läsnä selviytymisestä. Tällaisista asioista saa kummasti perspektiiviä elämään.

   Tänäänkin on saanut olla niin iloinen monesta pienestä arjen asiasta!

   Poista
 2. Kuviasi on kiva katsoa kun saat näihin aina tallennettua sellaisen Sinin sinisen. ;) Pelko puskee aika ajoin tännekin. Onneksi ei ole lähiaikoina häirinnyt. Itse asiassa päinvastoin, odotan innolla kesätyörupeamaa ja lomaakin onneksi jää nautittavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) nyt kyllä kummasti niin sinertää... Hienoa, että sulla on luvassa mukava kesä! Ja hyvä, että pääset nauttimaan vielä lomastakin. Vaikka varmasti innostava kesätyökin on vastapainoa arjelle. Mukavaa kesäviikkoa!

   Poista
 3. Harmoninen blogisi on mukava kokemus. Kiitos! Tuija

  VastaaPoista
 4. Minulle tästä kirjoituksesta tuli mieleen epäonnistumisen pelko ja eräs työseminaarissa kuulemani luento. Myös virheille ja epäonnistumisille pitäisi antaa tilaa, sillä ne synnyttävät usein jotain uutta ja jos liikaa pelkää virheitä, asioita tulee tehtyä kenties vain keskinkertaisesti, kun kokeilemalla saatettaisiin virheiden sijaan saavuttaakin jotain tosi hyvää, kun uskalletaan tehdä vaihteeksi toisin. Nämä asiat koski työelämää, mutta ovat minusta käypiä ajattelunaiheita myös omaan elämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Sitä kun itsekin miettii, niin niistä virheistä, epäonnistumisista sun muista sössimisistä on siunaantunut kyllä kaikenlaista hyvää oppia. Niitä ei saisi ottaa kovin vakavasti. Ja tuo on hyvin sanottu, että niille pitäisi oikein antaa tilaa. Voisi oikeastaan antaa itselleen luvan epäonnistua ja tehdä virheitä. Koska ei se ole niin vakavaa. :)

   Poista
 5. Minusta tuntuu nyt siltä, että mitä tahansa muutosta sinä nyt teetkin, se tulee olemaan yhtä voimallinen kuin tämä blogisi. Tämä on todella puhjennut täyteen loistoon ja on ehtymätön keidas! kuvastaa varmasti myös muutakin elämää tämä voimaantuminen. Olen gradukiireiden lomassa täällä käynyt voimaantumassa. Täällä on zen henkeä joka nyt juuri ajoittain kipittää itseltä karkuun. Pelkoja on monenlaisia ja ainakin itsellä on niin vilkas mielikuvitus että kaikenmoista pasahtaa helposti mieleen- sitten sitä aina ajattelee että nää on taas näitä höpinöitä :D kun alkaa liikaa ajatella ja pahinta mahdollista. Pelot on ihan hyvä olla olemassa, tietyllä tavalla, että elämässä ylipäätään etenee. Olen tehnyt joka ilta muuten kiertävää joogaliikettä, jonka pitäisi avata päivän aikana kertyneet jännitteet ja solmut, varmaan sinullakin toimisi- universaaliasento eli shava udararshanasana (kylläpä oli vaikee nimi) :D kuva löytyy varmaan netistä, semmoinen polvi sivulle, kääntö vastakkaiseen suuntaan.. kivaa päivää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kauniista sanoistasi <3 Jotain kyllä tapahtuu, siinä olet aivan oikeassa :) ja se on voimallista. Taidamme olla hyvin samanlaisia jo vilkkaan mielikuvituksen suhteen :D mutta kun sen tunnistaa, niin voi helposti kuitata päänsisäiset pelkohöpinät sillä. Hassua, olenkin tehnyt toisinaan iltaisin tuota kiertävää joogaliikettä sen enempää ajattelematta. Nyt voisin ottaa sen ihan tietoiseen joka iltaiseen univenyttelyyn mukaan. Kiva, että kerroit!

   Ihana aurinkoinen kesäpäivä tänään. Toivottavasti ehdit nauttia luonnosta ja sen rauhasta gradukiireidesi keskellä. Leppoisaa loppuviikkoa!

   Poista
 6. Ihana tunne näissä kuvissasi! Minäkin olen ajatellut pelkoa. Pelkään ihan tyhmiä asioita. Pelko pilaa niin helposti hetken, unelmat. Heittäytymään tahtoisin minäkin oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Samoin, täälläkin pelätään ihan tyhmiä juttuja myös :) mutta kun sen tiedostaa, siihen voi paremmin puuttua. Mukavia kesäpäiviä!

   Poista
 7. Mä uskon tähän niin vahvasti, kuten varmasti tiedätkin. Meillä kaikilla on siivet, ne pitää vain levittää, jotta ne voivat kantaa meitä. Ja kuinka korkealle ne voivatkaan viedä, kun niille antaa mahdollisuuden.

  Tykkään kauheasti myös tästä Oscar Wilden lainauksesta: "To live is the rarest thing in the world, most people exist, that is all."

  Eletään rohkeasti eikä anneta pelolle periksi, jooko?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tiedän :) Olet kyllä rohkea ja tavallaan mun esikuva siinä <3 ja inspiraation lähde!

   Tykkään myös tuosta lainauksesta. Se on hyvä!

   Rohkeasti!

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)