torstai 20. maaliskuuta 2014

Voisin olla puutarhuri tai kirjailija


Jos minulla olisi viisi muuta elämää elettävänä, voisin olla...

Puutarhuri
Valokuvaaja
Taidemaalari
Kirjailija
Psykologi

Ajatus on Julia Cameronin kirjasta Tie luovuuteen. Kirja on lojunut hyllyssäni muutaman vuoden kirjanmerkki puolessa välissä. Nyt aika tuntuu olevan vahvasti oikea kirjan lukemiselle. Olen ajatellut niin paljon. Kirjoittanut ja inspiroitunut.

Mitkä ovat sinun viisi kuvitteellista elämääsi? Kirja neuvoo olemaan ajattelematta liikaa ja kirjoittamaan ylös, mitä tahansa tulee mieleen. Kuvitteelliset elämät ovat aina hauskempia kuin nykyiset. Jään miettimään, miten voisin olla nykyisessä elämässäni enemmän puutarhuri, valokuvaaja, taidemaalari tai kirjailija (No tämä kyllä yllätti itsenikin, koska olen inhonnut kirjoittamista. Viestejä ystäville kirjoitan helpostikin, mutta vähän enemmän ajatusta vaativa teksti tuntuu niin työläältä. Voisin blogatakin monesti pelkillä kuvilla. Muuttuuko tilanne? Onko jotain tapahtumassa? Ja miksi ihmeessä kirjoittaminen nyt kiehtookin?)

32 kommenttia:

 1. Kukkakauppias
  50-luvun hienostokotirouva
  Vanhusten askartelutäti
  Opettaja
  Näyttelijä

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee ihan mahtavaa lukea toisten listoja! :) Olen kysellyt tällä viikolla ihmisiltä tätä listaa tai no vaan yhtäkin vaihtoehtoista elämää. On ihan tosi innostavaa kuunnella toisten haaveita. Ihmiset jotenkin syttyvät kertomaan ja ovat ihan erilaisessa mielentilassa sen jälkeen.

   Mäkin olisin myös kukkakauppias. Lisäksi olisin ravitsemusterapeutti. Teen jossain vaiheessa kyllä uuden listan. Ja mietin, miten saisin niitä asioita tähän elämääni.

   Sussa on muuten vähän 50-luvun hienostokotirouvaa ;) tai ainakin voin kuvitella susta sellaisen.

   Poista
 2. Minä haluaisin olla omavarainen emäntä, joka häärii ryytimaalla, paimentaa lapsia ja eläimiä pihapiirissä. Voisin kuvitella itseni lypsyllä ja peltotöissä. Jopa leipomassa. :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös mun haaveeni joskus ollut :) Ja omavaraisuus kyllä edelleen iskee.

   Poista
 3. Lasten kirjojen kuvittaja
  Puutarhuri
  Vanhojen tavaroiden kauppias
  Vanhojen talojen entisöijä
  Eräopas

  Sellaisia voisin tehdä työkseni. Olen odotellut sitä lottovoittoa(jota tietty on vaikea saada, kun on huono palauttamaan kuponkia) jotta voisin toteuttaa haaveeni vanhojen talojen pelastamisesta. Perustaisin säätiön, joka ostaisi, kunnostaisi ja myisi asuttavaksi vanhoja taloja, ei tuottaakseen voittoa vaan saadakseen puhallettua elämän taloihin, joista kukaan ei pidä huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Miten mua kiehtookin kovasti tuo listasi :) Ja mulla ois heti yksi talo mielessä sun säätiölle. Jäin heti miettimään, millaisia kuvituksia tekisit kirjoihin...

   Poista
 4. Hui, tähän voisi heittää lonkalta jotain tai sitten jäädä oikein pohtimaan hommaa. Mutta kun luin tuon Minnan vastauksen, peukutan kovasti. Minäkin voisin olla "maatilan emäntä"! Samaten valokuvaaja, pilates-ohjaaja, toimittaja ja vaikkapa jotain vanhaan tavaraan liittyvää... Nämä tulivat nyt melko lonkalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toimittaja on hyvä ja se valokuvaaja :) molemmat tavallaan yhdistyvät bloggaamisessa. Ja blogissa voi tuoda esille jotain vanhaan tavaraan liittyvää ja ehkä vähän "emännöidä" siinä samalla ;) Hauskaa miettiä näitä!

   Poista
 5. Dear Sini!
  If I had the chance again I would like to be a photograph, a gardener or a little olive farmer in the Provence. Or a French cook in a famous hotel in Dubai or Marrakesch or a rich woman in the 1900, who is traveling around the world and writing little stories ....there would be so much dreams!
  Wonderful post dear Sini!
  I wish you a happy sunny weekend and dream a little of would could be ...
  With love,
  Geli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Geli! It's so wonderful to read about your dreams. So many of us would like to be a photograph or a gardener :) Have a lovely weekend with lots of dreams! <3
   Love, Sini

   Poista
 6. Olipas vaikea kysymys, kuvittelen että olen tulevaisuudessa sellaisessa työssä mistä nautin, mutta jos se ei olisi taidehistorian/museon parissa niin kenties lainaisin sinun listaasi:

  puutarhuri, valokuvaaja, kirjailija, antikvaristi?, floristi (ja ekstrana ompelija)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä me puutarhurit ja valokuvaajat :) Toivottavasti pääset tulevaisuudessa työskentelemään juuri siellä, missä haluatkin!

   Poista
 7. - arkkitehti
  - luomutilallinen
  - näyttelijä
  - balettitanssija
  - maailmanmatkaaja

  Nii ja valokuvaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, balettitanssija! Todella inspiroiva lista :)

   Poista
 8. kirjailija
  joku visuaalinen suunnittelija
  kuvittaja
  opettaja: äidinkieli, maantieto, biologia, kuvis, hissa
  valokuvaaja tai vaikka visualisti ja kaikkea näitä yhdessä
  antiikkiliikkeen pitäjä
  taiteilja
  pianisti
  taidegallerian omistaja
  runoilija
  näyttelijä
  apua viisikö näitä piti olla..

  nämä tuli ainakin heti mieleen :D ihania kuvia sinulla. Toi kuvakollaasi seinä on todella upea, perhostaulua olen minäkin etsiskellyt, tuommoinen tismalleen samanlainen jeesustaulu löytyykin jo :) sinulla on hienon vahva värisilmä, kaikkia sun värivalintoja rytmittää sama vivahde vaikka värit onkin eriä. Kuljetaan vaan luovuuden teitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jotenkaan en ole yhtään yllättynyt sun listasta :) Kuulostaa niin sulta! Oletko ajatellut koskaan tarkemmin, millaista taidetta haluaisit tehdä? Millaisia runoja kirjoittaa, kirjoja kuvittaa tai teoksia soittaa? :)

   Löysin kirpputorilta perhostaulun. Se odotti mua siellä. Hauskaa, että meillä on samanlaiset taulut :) Värit ovat mulle tärkeitä. Ryhmittelen asioita värien mukaan. Luin juuri eilen (en tarkalleen muista mistä), että on ihmisiä, jotka lajittelevat asioita muodon mukaan tai värien (siis jos jokin palikkatesti). Kuulun värien mukaan lajittelijoihin. Luulen, että se kuuluu herkkyyteen (artikkeli jotenkin käsitteli myös sitä). Olen lukenut erityisherkkyydestä nyt paljon. Mulla on sellainen kutina, että olet myös erityisherkkä ihminen? Helpottaa paljon tietää, että on sellainen ihminen eikä vain jotenkin outo ja erilainen :D Tämä on aihe, josta kirjoittelen joskus enemmän. Jatketaan nyt luovuuden tiellä molemmat! <3

   Poista
 9. Olen joskus pohtinut juuri, että mitä haluaisin tehdä työkseni jos saisin valita minkä ammatin maailmasta tahansa... En ole vieläkään keksinyt parasta... Minun listani näin äkkiseltää:

  -ruokatoimittaja
  -valokuvaaja
  -ruokakriitikko
  -jazzlaulaja
  -30-luvun herrasmies

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava lista! Kuulostaa myös jotenkin vahvasti sulta. Mäkin aion pohtia asiaa myös tarkemmin ja etsiä omaan listaani erilaisia vivahteita. Tällainen on nimittäin niin inspiroivaa :)

   Poista
 10. Hih, joku "oikea" valokuvaaja saisi tulla kommentoimaan, kannattaako siitä urasta haaveilla. Tuntuu aika suositulta!
  Mukavaa päiville kaikille tuleville valokuvaajille/puutarhureille/...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Luulen, että monen bloggaajan vaihtoehtoinen elämä olisi valokuvaajana. Ehkä siksi se suosio.

   Kuvaillaan vaan entistä enemmän ja opetellaan entistä paremmiksi kuvaajiksi, niin päästään lähemmäksi sitä elämää! <3 Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 11. Tuo on innostava opus, olen lukenut ja kokenut :)

  Olisin ilmaisutaidon opettaja, keraamikko-taiteilija, ranskalainen runoilija, irlantilainen muusikko ja galleristi Pietarista..

  Valokuvaaja ja kirjailija haluan olla nyt. Kunpa vielä.

  Ihana tämä, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, innostava opus :) Tekisi mieli lukea heti, mutta luen pikkuhiljaa ja mutustelen lukemaani.

   Ihanan kansainvälisiä uria sulla! Olet selvästi miettinyt asiaa ;) Varmasti on mahdollisuus ainakin harrastusmielessä viedä jotain unelmaansa vähän eteenpäin. Kirjoitella ja valokuvata enemmän. Osallistua keramiikkakurssille jne. No mutta tiedätkin tämän. <3

   Poista
 12. Ihana opus!

  herkkukirjailija
  maailmanmatkaaja
  elämyspuiston emäntä
  villiyrttien viljelijä
  ympäristötaiteilija

  Ah onnea!
  Ehkä ehtii vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jollain tasolla aina tulee ehtimään! Siispä miettimään, mitä noista voisi vähän lisätä elämäänsä ;)

   Poista
  2. Näinpä! Osa unelmista onkin alkanut jo ujuttautua pieneksi osaksi elämää.. Unelmista toiminnaksi!

   Ne tavoitteen asettelut voi jättää välistä pois, säästää aikaa ;)

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä :) Hienoa!

   Poista
 13. Mulla on sama kirja. Oon lukenut sen jo kerran enkuksi, mutta nyt tuo suomenkielinen odottaa lukemista. Ja ne tehtävät olisi hyvä tietty tehdä myös, ekalla kerralla jaksoin tehdä aamusivuja kolme viikkoa, ja sitten luovutin. Hyi mua.

  Ne viisi elämää:

  - kirjailija
  - maisema-arkkitehti
  - näyttelijä
  - valokuvaaja
  - tanssija

  Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä teen ne tehtävät, jotka inspiroi. Aamusivuja oon kirjoitellut reilu kaksi viikkoa :D katsotaan, miten pitkälle pääsen. En ota niistä stressiä. Voin yhtä hyvin kirjoittaa vähemmänkin tai vain hetken. Tiukkana aamuna en yhtään (yksi sellainen on ollut, olin kuolla nälkään silloin...).

   Hmm, hyviä elämiä sulla. Kirjailija ja valokuvaaja. Hauskaa myös tanssija ja näyttelijä! Ehkä jokin harrastus niihin liittyen? ;)

   Poista
 14. Mielenkiintoisen oloinen kirja. Kunhan pääsen kaikista keskeneräisitä kirjoista "eroon", voisin harkita tuon lukemista. Mutta mitkä olisivatkaan viisi elämääni, tätähän täytyikin vähän miettiä. Mutta tässä jonkinlainen lista:

  - luontovalokuvaaja
  - sirkusartisti (jonglööri)
  - näyttelijä
  - korusuunnittelija
  - filosofian/saksan opettaja

  Hauskaa miten monia valokuvaajia täältä löytyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin on pino keskeneräisiä kirjoja :) Tämä on kirja, jota kannattaa lukea just silloin, kun se vetää puoleensa. Suosittelen kyllä lukemaan. Inspiroi.

   Meitä valokuvaajia on tosiaan täällä paljon! Kuulostaa innostavalta tuo sirkusartistin hommat :) ehkäpä jonglööraat kotona?

   Poista
  2. Itseasiassa mulla oli vielä enemmänkin niitä keskeneräisiä kirjoja, mutta ahdistuin siitä määrästä ja vein osan takaisin kirjastoon :D Nuorempana oli mielestäni melkein synti jättää kirja kesken, mutta olen oppinut, ettei se niin vakavaa ole.

   Oon ajatellut, että ois kiva alkaa pitkästä aikaa opettelemaan uusia jongleeraustemppuja palloilla ja diabololla tai sitten opetella kunnolla jonkkaamaan keiloilla. Vielä kun olisi tilaa, missä harjoitella siten, että tavarat ympärillä ei särkyisi..!

   Mukavaa tulevaa viikonloppua! :)

   Poista
  3. Muakin on aiemmin ahdistanut keskeneräiset kirjat ja yleensäkin keskeneräisyys kaikessa. Siedän sitä nykyään paremmin. Haalin liikaa kiinnostavia kirjoja kerralla ja se on yksi syy siihen, miksi ne jäävät kesken.

   Voi opettele ihmeessä uusia temppuja :) toivottavasti löydät hyvän tilankin siihen. Voin kuvitella, miten harjoittelu on vähän riskialtista pikkuisessa tilassa, missä on kaikenlaista särkyvää ;)

   Kiitos ja leppoisaa viikonloppua myös sinulle! <3

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)