torstai 6. helmikuuta 2014

Hetkiä
Olen taas elänyt innosta soikeana haaveissani ja suunnitelmissani, että olen liian monta kertaa unohtanut kuluvan hetken. Ruokani, jota syön. Matkani, jota kuljen. Kotini, jossa asun. Toisinaan unohdan melkein hengittää.

Sitten yhtäkkiä huomaan olevani aivan poikki ja kaadun sohvalle vain hengittelemään rauhallisesti.


Kuvan teksti kirjasta Jon Kabat-Zinn: Täyttä elämää. Kehon ja  mielen yhteistyön stressin, kivun ja sairauksien hoidossa. Työkirjallisuutta, muka.

22 kommenttia:

 1. Jäin oikein miettimään tuota Nadine rouvan lausahdusta...hyvä! <3

  VastaaPoista
 2. Hetket <3 Kunpa aina muistaisi elää niissä hetkissä. Ja toisekseen niinä ei niin kivoina hetkinä muistaa, että nekin ovat vain hetkiä kaiken tuntuisten hetkien välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Monesti kyllä päivän mittaan pysähdyn ja nautiskelen kuluvasta hetkestä: katselen luontoa ja nautin vaikka kahvista. Se vain jää turhan vähiin kuitenkin. Ajatukseni liitelevät liikaa muualla.

   Poista
 3. On ihmeellistä oikeasti välillä ymmärtää ettei millään muulla ajalla ole merkitystä kuin tällä hetkellä. Aika mahdotontakin useimmiten. Kiitin muuten sinua tuolla smoothie-päivityksessä inspiraatiosta, nyt on parsakaalit ja avokadot odottamassa huomista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nimenomaan aika mahdotonta useimmiten. Toivottavasti tämän päivän smoothiesta tuli hyvä! :)

   Poista
 4. Niinpä! Viisaita sanoj Nadinelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois kiva oivaltaa tuokin asia vähän aiemmin kuin Nadinen ikäisenä. Siis että tajuaisin kerätä niitä hetkiä todella paljon jo nyt.

   Poista
 5. Sinä taidat lukea samoja juttuja kun mitä mäkin :D
  mä luin joskus viime vuonna ihan hurjan määrän kaikkea noita tuommoisia kirjoja itsenä kehittämisestä.ja niistä olen aikonut postatakin, mutta on vaiheessa vielä.
  Pehmoisen kodikasta nämä kuvat- mä luen kans paljon sängyssä vaikka nojatuolikin olisi ihan kiva, mut jotenkin sitä aina tykkää koteloitua peiton alle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös koteloituja! :D Ihan huippua! Ja mä ainakin luen mielelläni sun postauksia näistä aiheista, joten anna palaa. :)

   Poista
 6. Yhdyn edelliseen!pisti oikein ajattelemaan asiaa syvällisemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä onkin hyvä ajatella syvällisemmin ja sitten toisinaan ottaa vähän kevyemmin :)

   Poista
 7. Itse olen hurahtanut mindfulnessiin,ja asiat ovat lähellä sydäntäni. Kiitos kun otit esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tämä aihe on ollut viime vuodet lähellä sydäntäni. Ja palautan sitä omaan mieleeni säännöllisesti. Levollista loppuviikkoa!

   Poista
 8. Minulle lapset ovat opettaneet hetkessä elämistä, varsinkin, kun he olivat ihan pieniä ja itselle oli siinä opettelmista, että kaikki ei aina suju suunnitelmien mukaan ja rutiineista huolimatta arkitouhut saattavat kestää. Silloin sain neuvon, että keskity just siihen hetkeen ja asiaan, mitä olet tekemässä, olkoot se sitten vaikka puuron syöttäminen ja vaatteiden pukeminen, sen sijaan, että mietit jo seuraavaa ja sitä seuraavaa hetkeä, mitä pitäisi tehdä, minne pitäisi ehtiä. Se on auttanut ja sitä samaa pitäisi yrittää soveltaa vaikka työkiireisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä neuvo! Tuo kyllä auttaisi niin monessa. Itse olen aikamoinen haaveilija, joten elän monesti muualla kuin nykyhetkessä. Lisäksi kiireessä olisi just hyvä keskittyä kuluvaan hetkeen. Leppoisaa viikonloppua! <3

   Poista
 9. Voi miten ihanat sukat! Ja kaunista valoa. Kuinka voikin toisen blogista pakahtua onnellisuudesta! Kiitos näiden jakamisesta. Tartutat hyvää mieltä ja oloa, hetkestä nauttimista. Mukavaa viikonvaihdetta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hietzu kauniista sanoista <3 Ihanaa, että voin ilahduttaa muita :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 10. Mä en ole ihan varma, onko kauhean vaarallista, jos unohtuu välillä unelmiinsa. Oikeastaan se on aika ihanaa, kunhan sitä ei tee ihan koko ajan ja muistaa nauttia myös niistä asioista, jotka tapahtuvat nyt.<3

  Ihanaa iltaa ja energiaa uuteen viikkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että se nimenomaan on terveellistä unelmoida ja unohtua unelmoimaan. Tärkeä taito! Mutta sitten kun se on jatkuvaa haaveilua... ;)

   Kiitos ja energista viikkoa myös sulle!

   Poista
 11. Hetket ja haaveet, tärkeitä molemmat. Eilen ei ollut niin kiva hetki, kun lapselle tuli oksutauti. Tänään on parempi päivä, kun olen kotona pienen toipilaan kanssa. Mutta ellei eilistä huonoa hetkeä olisi ollut, ei olisi ollut tämän aamuista kiireetöntä hetkeä kylki kyljessä sohvalla ;).
  Monta mukavaa hetkeä viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti oivallettu ;) Ihania hetkiä ja haaveiluja! <3

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)