torstai 23. tammikuuta 2014

La vie est belle -unelmakarttani


Selkeytän ajatuksiani, inspiroidun, voimaannun ja ehkäpä muutan jopa elämäni suuntaa tekemällä silloin tällöin uuden unelmakartan. Tämän vuoden alkuun niitä tuli tehtyä kaksi. Toinen kuvaa kauneutta ja itsensä toteuttamista. Se toinen on omistettu hyvinvoinnille ja työlle. Kartan tekoon varaan ison pinon lehtiä (ja ehkäpä hetken Pinterestin selailuun). Otan kaikki itseäni puhuttelevat kuvat ja tekstit talteen (niitä yleensä kertyy iso pino). Lopuksi käyn kuvat läpi ja tämä on se vaihe, jolloin suurimmat ahaa-elämykset yleensä itselleni syntyvät. Ehkäpä pinossa onkin kymmenen kameran kuvaa (pitäisikö oikeasti nyt alkaa kuvata enemmän ja hankkia se uusi kamera?) Ja jos teksteissä toistuva teema on rohkeus, voima ja uskallus, niin mistähän nekin kertovat...

Liimaan itseäni eniten koskettavat kuvat isolle pahville ja unelmakartan kiinnitän sellaiseen paikkaan, missä näen sen helposti. Lopuksi annan elämälle vapaat kädet ja alitajunnalleni tehtävän toteuttaa unelmat hyvällä ja sopusointuisella tavalla.
16 kommenttia:

 1. Tää unelmakarttojen tekeminenhän olis ihan mun juttu! Sovellan tätä kyllä aika hyvin silloin kun teen kortteja kavereille. Selaan lehtipinoja ja kerään inspiroivia kuvia yhteen teemoittain tai väreittäin. Välillä ihan harmittaa lähettää kortteja eteenpäin kun tykkään lopputuloksesta, joten jospa sitä tosiaan tekisi kokonaisuuksia itselle. Nämä karttasi inspiroivat myös minua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu myös siltä, että tää ois sun juttu! :) Kannattaa tehdä aarrekarttoja/unelmakarttoja itselle myös. Tai ihan tunnelmakarttoja, joista tulee hyvä fiilis. Ei sitä tiedä, mitä tapahtuu, kun lykkää kuvia unelmistaan esille ;) Kyllä mun kartoista on moni juttu toteutunut. Mutta ainakin ne tuovat hyvää mieltä, inspiroivat ja selkeyttävät ajatuksia. Näin mun kokemuksella.

   Poista
 2. En oo kertaakaan tehny vaikka usein käynyt mielessä - vois olla hyvinkin mieltävapauttavaa ja terapeuttista! Ehkä se on korkea aika jo kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan! Tekeminen on just tosi mieltä vapauttavaa ja terapeuttista. Olen tehnyt muutaman kerran myös yhdessä ystävien kanssa ja voi sitä innostunutta kuhinaa, kun jokainen on niin keskittynyt kuvien etsimiseen ja sitten on tosi kivaa esitellä karttaansa/kuviansa muille.

   Poista
 3. Olen muutaman kerran tehnyt unelmakarttoja puutarhasta ja puutarhuri-opintojen haastattelua varten. Pitäisi kyllä koota muitakin unelmia yhteen. Muuallekin kuin sinne pinterestiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterest on kyllä unelmien keräilyyn mitä mainioin paikka. Mutta tykkään, että kuvia voi koota näkyville ja just eri teemoista. Uskon aarrekarttojen voimaan ihan omasta kokemuksesta :)

   Poista
 4. Unelmakartat on mahtava juttu :) :) Hieno idea että sulla on kaksi- toisen voi ottaa esille kun tarvitsee zemppiä..tommoinen zemppikartta on kiva juttu. Mäkin inspiroidun tästä sun postauksesta :)
  Mäkin välillä askartelen mun oman haavekartan kanssa..välillä se jää välillä taas innostun täydentelemään..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ne molemmat esillä ja katselen niitä ihan fiiliksissäni molempia päivittäin :) Inspiroivia hetkiä oman haavekarttasi parissa! <3

   Poista
 5. Minä tein viime kesänä yhden ison aarrekartan. Nyt olisikin suunnitteilla muutama "spesifimpi", pienempi versio. Tästäpä lopullinen inspis, kiitos!
  Aarrekartan teko on muuten hauskaa puuhaa, varsinkin jos sen tekee ystävien kanssa kimpassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt hommiin vaan! :) Oon kans tehnyt ystävien kanssa kimpassa karttoja ja se todellakin on hauskaa puuhaa! Ihana esitellä niitä sitten muille ja sanoittaa kuvia, ehkä vielä tehokkaampaa jopa.

   Poista
 6. Musta sulla on hyviä unelmia.:)

  Tiedätkö, aika jännää, mutta mä en ole leikannut talteen yhtään tekstiä. Pelkkiä kuvia. Se on ehkä vähän hassua, koska en ole lainkaan sitä mieltä, että kuva on aina sanoja parempi. Hmm. Tosin oon tähän mennessä leikellyt pääasiassa sisustuslehtiä, joten ehkä se selittää tän.;) Ja ehkä mä sitten tuotan sen tekstin itse, kun joskus pääsen niin pitkälle.

  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas viimeisimpiin karttoihin olen leikellyt tosi paljon just sanoja ja lyhyitä lausahduksia. Aika jännä! :) Ehkä joskus tulee sullekin se aika, vaikka tottavie tuotatkin sen tekstin itse! Ja kieltämättä kun vähän laajentaa lehtiskaalaa, niin voi tulla eteen erilaisia juttuja...

   Tässä kuussa on jo moni unelma nytkähtänyt eteenpäin :) aika mahtavaa!

   Poista
 7. Aarrekartta todellakin toimii! Nyt vaan omani on kaapissa piilossa, joten ilmankos muutama unelma ei ole mennyt eteen päin :). Olin kerran koko päivän kestävällä Aarrekartta-kurssilla. Se oli ihanaa. Sai keskittyä vain itseensä ja unelmiinsa. Se on tärkeää jaksamisenkin kannalta, sillä töissä keskityn muiden tavoitteisiin ja kotona palleroiset vaativat huomiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota vain esille se :) Aarrekartta on ihanan henkilökohtainen ja voimaannuttava. Siis todella tärkeä jaksamisen kannalta.

   Poista
 8. Aarrekarttailu johdattaa vaikka minne! Tuija

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)