maanantai 25. marraskuuta 2013

Vastauksia

Sain ihanalta Vihervaaran Annalta muutaman kysymyksen vastattavaksi. 


1. Mistä unelmoit?
Blogini esittelytekstissä lukee itsestäni: "uskoo sinisilmäisesti unelmiinsa ja onnellisiin loppuihin". Toki joskus tuo sinisilmäisyys on ollut vähän hukassa, myönnettäköön.

Mietin useasti, mitä elämältä toivon, mihin suuntaan haluan mennä, mistä voisin päästää irti. Olen myös huomannut, ettei väkisin yrittämällä saa oikein mitään aikaiseksi, ei edes unelmien kunnollista toteutumista. Joskus pitää vain olla ja nimenomaan olla läsnä elämässä, niin huomaakin asioiden oikean tilan ja tarvittavan suunnan. Tämä syksy on ollut poikkeuksellinen ja merkityksellinen elämässäni. Olen huomannut joidenkin suurten unelmien muuttuneen ja toisaalta taas eläväni parhaillaan unelmiani. Tämän tajuaminen on ollut hetkittäin jopa hämmentävää. 


2. Uskotko intuitioon?
Kyllä. Ja ehdottomasti pitäisi enemmän uskoa ja luottaa omiin vaistoihin. Monta vikajuttua on tullut tehtyä, kun on liikaa järkeillyt. Olen todella herkkä ihminen ja vaistoan myös herkästi asioita. Pikkuhiljaa olen tajunnut, että tämä on yksi vahvuuteni.

3. Mistä innostut?
Innostun kaikenlaisista kauniista asioista. Kukkasista, tapeteista, koruista, vaatteista, astioista, kankaista. Elämän ihmeellisyydestä. Hyvinvoinnista, kirjoista, käsitöistä, uusista resepteistä, yksityiskohdista. Luonnosta. Ihmisistä. Unelmista ja tulevaisuuden suunnitelmista.

Voin innostua helposti nollasta sataan hetkessä. Yhdessä vaiheessa työhuoneeni seinällä oli teksti: "Elän intohimoisesti". 


4. Aamu vai ilta?
Olen aamuihminen. Virkeä ja iloinen. Hymyilen ja lauleskelen kävellessä töihin. Haen mukillisen kahvia ja aah, tuntuu niin hyvältä! Toisaalta illalla sammuttelen ajoissa valoja, annan mielen ja kehon rauhoittua, hengittelen, makoilen hetken piikkimatolla. Olen onnellinen siitä, että saan ajoissa käpertyä peiton alle ja antaa unen tulla. Arvostan hyviä yöunia yli kaiken.


5. Sanat vai kuvat?
Kuvat, koska olen visuaalinen ihminen ja esteetikko. Oikeiden sanojen löytäminen tuntuu joskus vaikealta ja kuvat kertovat ajatuksiani enemmän. Siksi blogissanikin ovat joskus tekstit aivan olemattomia. Toisaalta taas, kun sanat tulevat suoraan sydämestä, voivat ne merkitä paljon enemmän kuin kuvat. 

6. Mottosi?

7. Kaunein maisema?
Laakea peltomaisena, sielunmaisemani. Rauhoittava ja turvallinen.


8. Maaseutu vai kaupunki?
Rakastan maaseutua, mutta joka kerta sieltä on myös ihana palata kaupunkiin. 

9. Mielenkiintoinen ajatus?
Se, etten voi todellakaan tietää, mitä vuoden päästä elämääni kuuluu. Ja vuosi sitten... voi pojat.


10. Miksi bloggaat?
Aloitin bloggaamisen omaksi ilokseni. Nyt se on saanut laajemman merkityksen. Ihania lukijoita ja uusia ystäviä. Mukavaa, kun voi ilmaista itseään kuvin ja sanoin sekä tutustua uusiin ihmisiin.


Tekstikuvat Pinterest, sarjakuva täältä, valokuvat Instagram

18 kommenttia:

 1. Olen täydellisesti kanssasi samoilla linjoilla aamujen suhteen, aamut ovat ihania, olen aamuihminen. Mieluummin aikaisin ylös ja ajoissa nukkumaan kuin toisinpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Nytkin vähän jo väsyttää ja tekee mieli vain ottaa rauhallisesti ja fiilistellä, kun aamulla tuli touhuttua hurjalla energialla kaikkea.

   Poista
 2. Rallatteleva ja iloinen aamuihminen täälläkin :O)

  VastaaPoista
 3. Täällä tykätään kans aamuista. Ja kun arkisin on pakko herätä aikaisin on aivan ihana, kun ehtii ajoissa sänkyyn - lukemaan muutaman sivun tai ajattelemaan omia ajatuksia - ei tartte heti ajatella, että nukahdanukahdakohtapitääherätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) arvostan yhä enemmän ja enemmän sitä, kun voi mennä ajoissa sänkyyn, rentoutua ja ehkä vähän lueskella. Ihanaa luksusta!

   Poista
 4. Kauniita ajatuksia. Täällä toinen, joka arvostaa hyviä yöunia. Aamuihminen en taas todellakaan ole. :)

  VastaaPoista
 5. Oli ihana lukea näitä vastauksiasi ja oppia sinusta taas vähän lisää. Tykkään jotenkin kauheasti tavastasi ajatella, ainoa mistä olen eri mieltä, ovat aamut.;) Tai no, aamut ovat ihan kivoja, kunhan herätyskello soi aikaisintaan kahdeksalta ja kahvia on heti tarjolla.:)

  Mäkin uskon intuitioon. Koko ajan vain enemmän. Uskon, että kun itseään ja vaistoaan malttaa kuunnella, päätyy sinne minne kuuluukin, missä on hyvä olla. Se oma sisäinen ääni haluaa vain parasta meille.

  Ja näissä sun kuvissa on taas niin suloinen tunnelma!

  Ihanaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ihanaa keskiviikkoa sinnekin! Mä olen miettinyt nyt pari päivää tosi paljon tuota vaistojuttua. Olen yrittänyt olla juuri enemmän läsnä elämässä ja kuuntelemaan itseään, jolloin huomaa päivittäin 'ihmeitä', jotka vievät juuri sinne, minne kuuluukin mennä. Mulla on ollut nyt jollain tavalla tähdet kohdillaan. Moni asia tuntuu erityisen hyvältä ja monet asiat ovat liikahtaneet eteenpäin ja juuri tässä hetkessä on hirmuisen hyvä olla, vaikka elämä onkin aika epätäydellistä. Sellainen tietty kutina on myös herännyt ja tiedän, että isojakin juttuja tapahtuu pian :) tai niitä pieniä, mitä huomaa, kun tajuaa tarkkailla.

   Poista
 6. Ihanaa, että bloggaat! Täältä on aina niin ihana tulla ammentamaan kaikkea positiivista ja itseänikin kasvattavaa. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogista ja ajatuksistani tykätään! :) Kiitos myös itsellesi <3

   Poista
 7. Moikka, päädyin tänne Vihervaaran Annan blogin kautta ja ihastuin! Lisäsin blogisi heti seurattujen listalle Blogilistaan :) On mukava lukea, mitä muut ovat vastanneet näihin samoihin kysymyksiin :)

  -Anna, http://www.lily.fi/blogit/anna-k

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna! :) Kiva tavata täällä ja tervetuloa uudestaan.

   Poista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)