sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mökki alkuperäiskuosissaan


Se vaaleanpunainen kuisti

Tässä vaiheessa talvea, siis kesää ja kevättä odotellessa, on sopiva hetki fiilistellä mökkielämää. Silmiini sattui kuvia mökistä alkuperäiskuosissaan kesältä 2010. Onhan sillä saralla tapahtunut. Tässä pieni kierros sunnuntain ratoksi. Hiukan vino ja pikkuriikkinen kuisti on poissa ja tilalla on uusi iso ja ihanan valoisa. Puhumattakaan vaaleanpunaisesta värityksestään. Uudet raput rakennettiin viime syksynä.Kukkaisan valoisa eteinen pikkuvessalla

Tunkkainen eteinen vaihtui hempeäksi ihanan unikkotapetin myötä. Komeroon rakennettiin vessa.Keittiö perhosineen ja turkoosine lattioineen

Ja se keittiö. No se on sitten ihan kunnon keittiö. Puuhella jouduttiin rakentamaan uudelleen ja se edelleen odottaa maalia pintaansa. Ei taida tulla vaaleanpunaista, kuten edeltäjänsä. Vaalea olohuone 

Olohuoneeseen tuli valkoiset tapetit ja helmenharmaa lattia. Kattoon tuli joka huoneeseen kaunis panelointi.Hienostunut makuuhuone

Makkarista tuli tosi kiva. Vanha pönttöuuni on paikoillaan alkuperäisessä kunnossaan. Lattiat ja tapetit ovat vain vaihtuneet. 


Kellarikerros

Kellarikerros on nykyään valkoinen ja valoisa. Siellä on sauna, oleskelutilaa sekä varasto. Tuli nukuttuakin siellä viime kesänä.Ja vintille voi halutessaan rakentaan pari huonetta lisää... Luulenpa, että seuraava homma on kuitenkin istuttaa kukkaset viime syksynä tekemääni suureen kukkapenkkiin talon eteen. Sitten kun se kesä koittaa - ja ihan kaikessa rauhassa.

15 kommenttia:

 1. Niin ajatella! Jonkin(!) verran kovaa työtä ja kyllä on palkinnut! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä teillä on ollut hommaa! Mutta ensi kesänä pääset sitten nauttimaan jo "pikkuhommista".

  Tuntuu muuten kesä käyvän jo useammalla mielessä! Ihan hauskaa vähän unelmoida!

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 3. Nyt on hyvä aika fiilistellä. Hieno kuvakavalkaadi. Ja huikea muutos on ollut. Mukava kesä edessä;) Sitä odotellessa, mukavia kesäsuunnitelmia!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihanaa!! Itsellä kun ei ole mökkiä, ja tällä hetkellä vain varaa haaveilla semmoisesta, niin käsittämättömän ilahduttavaa katsella näitä sinun mökkisi kuvia, ennen ja varsinkin nyt :) Minun haaveissa oleva mökki on kyllä kovasti ottanut vaikutuksia tuosta sinun kauniista mökistä, varsinkin niistä kauniista tapeteista ja helmenharmaasta lautalattiasta. Voi että Sini, näistä sinun (mökki) kuvista tulee aina niin hymyileväinen olo! :)))

  VastaaPoista
 5. Eikö olekin kiva katsella noita ennen-kuvia, kun kaikki on mallillaan? Saa vielä suuremman nautinnon, kun näkee, miten paljon on tehty.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 6. Kiva nähdä kuvia ennen-tilanteesta. Mielttömän paljon onkin tapahtunut, hui !

  Kesää odotellaan täälläkin, vaikka vielä ei olekaan kukkaistutusten vuoro.

  VastaaPoista
 7. Teija: No onhan sitä työtä ollut... mm. isä innokkaana siitä naapurista ollut hommissa. Tuli tehtyä aika rutistus. Nyt voi edetä maltillisemmin :)

  Nonna: Juu, ensi kesälle ei oikeastaan ole tällä hetkellä mielessä muuta kuin vähän ulkotöitä. Sen verran kuin huvittaa :)

  Hyvä Mieli: Kieltämättä ihan itseänikin kuvia katsellessa huvittaa se, millainen muutos ja myllerrys loppujen lopuksi on käynyt. Ihan tuossa mittakaavassa ei alunperin ollut tarkoitus mennä... :) (lähti lapasesta). Ihania kesän suunnitteluhetkiä sinne myös!

  VastaaPoista
 8. Haltiakummi: Voi miten ihanaa kuulla :)) kiva, että voin fiiliksillä ja kuvilla ilahduttaa muitakin! Unelmointi, haaveilu ja suunnittelu on kyllä ihan mahtava asia sekin! Ja siitähän tietenkin puuttuu se todellisuuden hommat ;)

  Mustakissa: Kyllä vain, olet niin oikeassa! Olen tänään vain nautiskellut näistä tunnelmista. Ihania kevättalven päiviä sulle!

  Petriina: Sulla tulee sitten niiden kukkaistutusten vuoro vähän tuonnempana ;) Kesää siis odotellessa!

  VastaaPoista
 9. Kyllä olettekin saaneet aikaan huikean isot uudistukset! Mahtavaa, kun olet kuvannut ennen ja jälkeen, jäävät kivasti muistuttamaan muodonmuutoksesta. Jotenkin sitä tuppaa herkästi pidemmän ajan kanssa unohtamaankin lähtötilanteen ja uurastusten vaiheet, ellei kuvia olisi.

  Ihanaista uutta viikkoa♥
  VastaaPoista
 10. Tosi paljon työtä, mutta on upeaa kun tuloskin näkyvissä. Kärsivällisyyttä ja raatamista tarvittu, tuollaista on silti ihana tehdä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 11. Haaveista on mahdollista tehdä totta kun uskoo itseensä jo valmis tekemään niiden eteen töitä. Näiden kuvien myötä sitä osaatte varmasti itsekin omaa työtänne arvostaa suurella sydämellä <3

  VastaaPoista
 12. Voi tuota ihanaa mökkiä. Huah, tuollaisen kun löytäisi. Kyllä siinä on kova työ mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Paljon olette saaneet aikaan!:) Ja niin ihanaa, kun kevät kolkuttelee jo ovella, en malttaisi odottaa, että pääsee istutuspuuhiin.

  VastaaPoista
 14. Ihanan kotoisaa tunnelmaa blogissasi!!♥ Olette kovasti tehneet töitä ja se aina myös palkitsee tekijänsä:)
  Klikkaudun nyt heti lukijaksesi, sillä pidän tämänkaltaisesta tunnelmasta:)
  Olin pitkään blogimaailmassa, kunnes lopetin, silloin en ollut törmännyt blogiisi, tämä maailman on jo niiiin suuri;) Nyt olen uuden edessä, mutta kovin vähän kiertelen (tuo arjen aika), näissä lukijablogeissani yritän käydä aina välillä, vaikka olenkin nykyään laiska jättämään viestiä:(
  Mutta jos sinua kiinnostaa niin tule ihmeessä käymään "kylässä";)

  VastaaPoista
 15. Hannah: Totta, kiva että olen kuvannut. Olisi voinut työvaiheita kuvata enemmän. Siis kuvia ei näköjään koskaan tule otettua liikaa :) Nyt ei kyllä hetkeen ole luvassa yhtään uurastusta.

  Sarppu: Ei hirveesti käynyt mielessä etukäteen se työn määrä... ;)

  Siili: Kyllä :)

  Piupau: Niin palkitsee :) Ihania keväisiä päiviä sinne!

  Kristiina K: Joo en mäkään malttais odottaa. Onneksi suunnittelukin on niin kivaa!

  Marikki: Kiva tavata :) kävinkin jo kyläilemässä - näyttää kivalta! Nähdään taas.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)