sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Kukkahommia


On sentään aurinkoisiakin hetkiä piisannut viime päivinä. Ne on tullut hyödynnettyä mökillä pihahommissa. Kaivinkone vieraili tontilla erinäisissä puuhissa ja ystävällisesti kaivoi melko hurjan montun kukkapenkkiä varten. Siinähän se aika on mennyt monttua täyttäessä. Istutuksen päätin jättää suosiolla kevääseen. Toki tulppaanin sipulit sujautan penkkiin. Muuten hain äidiltäni kaksi takakontillista taimia, joita työnsin sinne tänne. Vanhoja lajikkeita, joiden pitäisi viihtyä vaatimattomassakin maassa: sormustinkukkaa, harjaneilikkaa, kurjenpolvia, malvaa, arovuokkoa ja rohtosuopayrttiä.  

Viimeiset kosmokset ja kehäkukat on poimittu maljakkoon. Scillat, helmililjat ja posliinihyasintit odottavat istuttamista. Testailen tänä syksynä, miltä kevätkukat pihalla näyttävät.  Haaveilen keväisestä kukkamerestä, kuten Hyvä mieli -blogissaan (kiitos tunnustuksesta!). Luultavasti vuoden päästä isken sipuleita maahan villinään. Toivon pihan kukkivan romanttisesti hempein värein. Huomasin hennon vaaleanpunaista helmililjan sipuleita myynnissä. Luulen, että nekin löytävät jossain vaiheessa mökin pihamaalle. 

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä, että on oikein ahkeroitu jo tulevaa silmällä pitäen:)
  Mukavaa viikkoa ja toivotaan, että saadaan vielä aurinkoisia päiviä, jotta saataisi sipulit maahan-

  VastaaPoista
 2. Kylläpä kuulostaa ihanalta kukkamereltä kaikki! Ja nuo vanhat perennat onkin kaikki oikeita kaunottaria. Mukavaa tulevaa viikkoa.
  ps. Kun ehtisi ensi viikolla ne scillat maahan laittaa... Tänään kyllä muutaman muun ruukussa odottajan sain siirrettyä maahan;)

  VastaaPoista
 3. Auts, ihanaa! Ja nyt tulee sitten kauhea himo lähteä ostamaan iso läjä kukkasipuleita. Vaaleanpunaisia helmihyasintteja haluaisin tietysti minäkin! =)

  VastaaPoista
 4. Sama meininki; kukkasipuleita olis aika kasa istuttettavana ja hyviä kelejä odottelen, onneks ei vielä ole hoppu :)

  VastaaPoista
 5. Mustakissa: Kyllä vain ja tuntuu niin mukavalta, kun tietää, että ensi kesänä voi ihastella kukkasia :) Uskon, että lämpöisiä syyspäiviä vielä riittää ja saadaan sipulit maahan.

  Hyvä Mieli: Oon ihan koukussa vanhoihin perennoihin :) Niille riittää niin vaatimattomat olosuhteet. Lisäksi on mukavaa, kun saan niitä ilmaiseksi äidiltäni. Ihania syyspäiviä sullekin ja mukavia istutushetkiä!

  VastaaPoista
 6. Nonna: Niinpä niin :) Vaaleanpunaisia helmililjoja on kaipaillut moni muukin. Ihanan söpöä ja romanttista ♥

  Maija: Nimenomaan aikaahan tässä on vielä kuinka :)

  VastaaPoista
 7. makee toi turkoosi retikka-kuppi :) upeita värejä joka kuvassa :)
  mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. akissfromthepast: Juu kupit ovat ihania. Niitä löytyi kuusi kappaletta tasseineen kerran kirppiksellä. Toivottavasti viikonloppusi oli mukava! Täällä ainakin :) kiitos siis toivotuksista.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)