maanantai 9. heinäkuuta 2012

Nyt tiedän lempikukkani


Yöllä on varmaan joku jumala  
kulkenut puutarhassani:  
kaikki unikot ovat auenneet.  
Tuskin uskallan astua ulos,  
pelkään palavani pienissä liekeissä.  

(Katkelma Katri Valan runosta Unikko)

Kaikki esikasvattamani unikot kukkivat mökillä. Eivät vielä siellä, missä alunperin oli suunnitelma - kukkaniityllä, vaan padoissa, astioissa ja ojan reunoilla. Ensi kesänä kukkikoon runsaasti ja laajalla alueella. Siemenpusseja on vielä melkoisesti. Unikkojen seuralaisena kukkivat orvokit, krassit, lobeliat, kosmokset, samettiruusut ja mustasilmäsusannat. Muutama yrttiruukku hoitaa hyötykasvipuolen tänä kesänä. Kukkia on tullut kerättyä hurjasti maljakoihin. Mökin eteisen unikkotapettikin saa mielen iloiseksi. Kaiken kukkuraksi löysin levinneen juhannusruusupensaan kätköistä pionin lehtiä, muutaman harjaneilikan ja tietysti ruskoliljoja. Mitähän kaikkea sieltä puskeekaan, kun ehdin vähän parantamaan maata!
  16 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää. Ensi vuonna sitten maahan. Saat talven yli mietiskellä kukkamaita ja miten mihin niitä rakentaa. Se on toisaalta ihana aloittaa ihan tyhjästä ja luoda ihan mitä mieleen juolahtaa. Onneksi kukat ovat niin ihania myös ruukuissa. Ajattelin laittaa kans vähän ruukkuja rykelmiin ja tehdä sellaisiakin kukkapenkkejä. Mulla kun ei noita tuoleja ole vielä tarpeeksi, heh =) Niin nyt olen etsiskelemässä jotain halpaa, ränsistynyttä jonka ajattelin laittaa puutarhaan. Nyt satelee kyllä niin rankasti, että puutarha saa hetken odottaa. Me lähetään käymään tänään mein mökilä =) Siellä on laitettu keittiöön lankkulattia. Oitää käydä kurkaamassa miltä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Oih, ihanaa! Todella ihanan värisiä sun unikot! Muutenkin niin kaunista!

  VastaaPoista
 3. Nuo hurmaavat pienet liekit! Unikot ovat ihania!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kukkaloistoa :) Nuo isot unikot on hienoja !

  VastaaPoista
 5. Aivan ihania! Unikot onat pioneiden rinnalla ihan parhaita kukkia!

  VastaaPoista
 6. Suveliina: Mä kylvän osan jo syksyllä maahan tai siis kaikki mahdolliset aion laittaa syksyllä jo, mitkä silloin voi. Tää heinäkuu on paha, kun ei oikein kannata tehdä mitään istutuksia, mutta onneksi kohta on elokuu ja rupean siirtelemään taimia äitini pihalta mökille. Sormet niin syyhyävät. Toi tuoli-idea on hyvä! Etsi sopivan ränsistynyt! :) Erilaiset ruukkurykelmät ovat kivoja. Mökillä on hauska, kun voi hullutella erilaisten ruukkujen, kattiloiden ja patojen kanssa. Mukavaa mökkireissua!

  Nonna: Olen itsekin melkoisen sanaton näistä :)

  Hannah: Olen niin mykistynyt, miten monenlaista unikkoa voi olla. Sormet syyhyävät päästä kylvämään lisää! :)

  Koivukujan Riikka: Totta, ovat näyttäviä ja joka päivää tulee uusia. Sehän se onkin ihan parasta.

  Mustakissa: Mulla odottaa kukintaa sellaiset isot kerratut unikot, jotka sopivat myös leikkokukiksi. Voi ihanuus! Yhdet tosin kukkivat vasta ensi kesänä... että sitä odotellessa! :)

  VastaaPoista
 7. Unikot ovat kyllä ihastuttavia!

  Täytynee itsekin niitä johonkin sopivaan kohtaan tulevina vuosina istutella...sinä siis esiksvatit keväällä sisällä ensin, niinkö?

  VastaaPoista
 8. Iinu: Malttamattomana esikasvatin osan, ei siis mikään pakko. :) Loput aion kylvää suoraan maahan, kun paikka on valmiina.

  VastaaPoista
 9. Kauniita ovat!Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
 10. Ai että, niin kauniita kuvia. Laiskana pihaihmisenä on ihana katsella toisten kauniita kukkatarhoja ja haaveilla, että josko minäkin sitten joskus. ;)

  VastaaPoista
 11. OI, en ole ennen nähnytkään vaaleanpunertavia unikkoja. Aivan ihania! Mahtavaa kukkaloistoa teillä!

  VastaaPoista
 12. Pionit ovat upeita ja nuo unikotkin niin kauniita!

  VastaaPoista
 13. Minä olen vaikuttunut sun unikoista :)
  Olen jo kaksi kertaa suoraan maahan kylvänyt unikkoja, laihoin tuloksin, josko vielä kokeilis esikasvateetuna...
  Ihana unikko runo.

  VastaaPoista
 14. Sesse: Kivaa kesää myös sinne, voi hyvin! ♥

  Eena: Sehän on kerrassaan helppoa puuhaa, kun ihastelee toisten pihoja ja kuvia :) ei hullumpaa sekään.

  Peppi: Just nuo vaaleanpunaiset ovat suosikkejani. En liiemmin välitä punaisista tai oransseista. Niitä onkin ihan vain muutama, kun suurin osa siemenistä oli sekoituksia eri väreistä. Kukkikoon siis hempeät unikot täällä! :)

  Hanna: Ennen olen ollut syvästi rakastunut pioneihin, mutta nyt alan kallistua unikoiden puoleen...

  Maija: Aijaa... enpä ole laittanut suoraan maahan ollenkaan. Tarkoitus kyllä on. Ihan hyvä siis, että esikasvatin osan. Ainakin varmempi kukkaloisto nyt :)

  VastaaPoista
 15. Voi kun on kaunista ja raikasta täällä, ihana blogi, shoppaillen liityin tänne hakeakseni uusia lukijoita itselleni, tervetuloa siis myös. Hyvää alkanutta syyskuuta!

  VastaaPoista
 16. Pepita: Mukava tavata! Ihania syyspäiviä myös sulle :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)