sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Mökillä, PISTE


Mökillä on lämmitetty uuneja ja jatkettu taas remonttia. Nyt ollaan oikeasti siinä vaiheessa, että pinnoista täytyy päättää. Se olikin edessä nopeammin kuin arvasinkaan ja tällaiselle tapetti-addiktille se onkin jännä paikka. Remontti on muuten mennyt kohtuu hyvin tai oikeastaan ihan hienosti. Vähän jo arveluttaa, tuleeko turhan fiiniä jälkeä. Tekijätkin tahtovat olla melkoisen omapäistä väkeä. "Se tehdään näin, PISTE."

Ehdin jo iloita mielestäni hyvin toimivista tapettimalleista. Halusin vahvistusta läheisiltäni, mutta miten niillä kaikilla voikin olla niin eri maku ja tiukka oma tyyli.
"Viileän vaaleaa ja yksinkertaisen neutraalia, ettei rupea heti kyllöittämään, PISTE."
"Ei mitään tunkkaisia perinnetapetteja, PISTE."
"Herraskaista kartanotyyliä, PISTE."
"Retroa, PISTE."
"Lämmintä, paljon värejä ja kukkasia, PISTE."
"Ei mitään mikä muistuttaa lapsuuteni tapetteja, PISTE."

Ja omani varmaan olisi "romanttisia ruusuja isoäidin tyyliin, PISTE."


Vietin mukavan, mutta hiukan stressaavan iltapäivän maalikaupassa. Onneksi siellä on sohva ja hyvä palvelu - sama paikka ja myyjä kuin pikku tyttönä tapetteja valitessani. Nyt on tapetit, maaleja, laattoja ja kaikenlaista muuta tarpeellista hankittu. Yllättävää se, ettei missään ole yhtään ruusua. Vielä en paljasta, mitä tulee mihinkin. Tavoitteena on kuitenkin se, että mökki henkii valoisuutta, raikkautta, rauhallisuutta, iloa ja lämpöä - kaikki tämä menneen ajan tunnelmalla. Ja aina on hyvä pikkaisen räväyttää!

Näin myös Boråksen uuden historiallisen Karlslund-malliston, jonka lähtököhtana on ollut 1700-1800 -luvun pohjoismaiset tapetit. Kartanoista, porvariskodeista ja maalaistorpista. Tykkäsin siitä ja tässä ihasteltavaksi muutama. Taisi tästä mallistosta yksi lähteäkin matkaan...Kuvat: Värisilmä

Tähän mennessä yllättävimmän piste-keskustelun kävin isäni kanssa.
I: "Mitä väriä ajattelit kuistin seiniin?"
S: "Väriä? Se sama valkoinen."
I: "Tarviiko sitä samaa valkoista olla kaikkialla. Eikö kuisti voisi olla jonkun muunkin värinen!"
S: "...olisiko ehdottaa jotain?"
I: "Vaaleanpunainen voisi olla hyvä!"
S: "Vaaleanpunainen!?! Selvä, kuistista tulee vaaleanpunainen, PISTE"

19 kommenttia:

 1. Ojoi, vaaleanpunainen kuisti kuulostaa ihanalta ! Meillä on turkoosi ja sellaisena se pysyykin, kunhan siihen remonttiin asti vaan päästään.

  Tuo mustavalkoinen kaakeli ! Tahtoo sitä kylppärin lattiaan. Mikä ja mistä ?

  VastaaPoista
 2. Oi kun ihana postaus;) Omilla vastoilla valintoja kohti...
  Ja tuo vaaleanpunainen olikin yllättävä ja hyvä ehdotus!

  VastaaPoista
 3. Jään jännityksellä odottamaan seuraavia postauksia mökiltäsi. Tuo on juuri paras vaihe, kun saa miettiä pintamateriaaleja ja värejä, ja ehkä vaikeinkin. Mökistänne tulee takuulla superhieno! Remontti-iloa!

  VastaaPoista
 4. Voi että sulla on ihanaa! Mä en myöskään malta odottaa, että pääsen näkemään valmiita ratkaisuja! :)
  Mökistä tulee taatusti UPEA!
  Kerro mikä ihana tapetti on ylimmän kuvan harmaasävyinen? Se kolahti heti.
  Kivaa sunnuntaita. Piste! ;)
  Ps. Mahtavaa, kun sukulaiset sanovat mielipiteensä suoraan!

  VastaaPoista
 5. Petriina: No äläs :) vaaleanpunainen on ostettu ja se on todella vaaleaa ja valoista sellaista. Todennäköisesti ei tule liian makeaa. Ja turkoosi se vasta kuulostaa hyvältä, vau!! Mietin itseasiassa, voisko keittiön lattia olla turkoosi!? Muualla se on kyllä vaalean harmaa (maalit ei vielä ostettu eikä päätetty).

  Ja tuota kaakelin merkkiä en kyllä muista. Voin ottaa siitä selvää. Se on tilauksessa vessan lattiaan. Melko tyyristä - melkein 50 euroa neliö. MUTTA hienoa :) ja vessa on pieni. Tiesin, että haluan tuollaista eikä vakiokaupassamme ollut sitä, mutta ottivat selvää, mistä saa ja nyt se on heidän valikoimissaan. Tosin näin sitä sen jälkeen kyllä Prisman rautapuolellakin myynnissä. Siispä sitä varmasti saa useammasta paikkaa!

  VastaaPoista
 6. Hyvä Mieli: Yllättävä juu :) ja takuula ihan hyvä. Voi että odotan sitä hetkeä, kun pääsee nautiskelemaan kahvista verannalla. Mulla on pöytäkin ollut jemmassa 10 vuotta ja nyt sille on löytynyt paikkakin. Siis tuolta kuistilta :)

  ElliS: Kiitos. Onhan tää jännää ja sitten jos sössii jossain pintajutussa, niin ainahan sen voi myöhemmin laittaa uusiksi, jos silmä ei totu ;) Mäkin odotan seuraavia postauksia! Ehtis vain...

  VastaaPoista
 7. Sari: Onhan tää aika ihanaa tai ennemminkin jännää :) olen ihan täpinöissäni parista tapettivalinnasta tai lähinnä keittiön... Voi että, kun pääsis pian esittelemään niitä paikoillansa. Ja esittelen ne sitten tarkemmin, mutta tuo harmaasävyinen tapetti on Pihlgren ja Ritolan LUKKO. Tosi kaunis. Sitä on useammassa sävyssä. Ja sitä tulee makkariin.

  Ja meillä kyllä makuasiat pamautetaan suoraan :D mutta se on hauskaa se. Mukavaa sunnuntaita sullekin ja innokkaita sisustushetkiä! PISTE! :)

  VastaaPoista
 8. Voi että en malttaisi odottaa kuvia valmiista lopputuloksesta!:) Tuo hempeä vaaleanpunainen kuulostaa aivan ihanalta! Ja turkoosi keittiölattia olisi ihana myös:)

  VastaaPoista
 9. Heidi: No en minkäkään :) mutta pikkuhiljaa tässä kevättalven mittaan niitä tännekin ilmestyy. Uskaltaiskohan sitä vetää keittiön lattian turkoosiksi?

  VastaaPoista
 10. Mahtava remontti teillä ja mielenkiintoisia keskusteluja! Laitapa kuvia, kun saatte pinnat valmiimmiksi =D
  Minäkin vietin eilen useamman tunnin maali/tapetti/kaakeli/laminaatti/kattopaneelikaupassa. Hurjan ihania valintoja tein =D

  VastaaPoista
 11. Siitä tulee ihana! Mutta älä tee liian "varman päälle -valintoja"! Välillä voi vähän räväyttää, tuo vaaleanpunainen kuisti on hyvä esimerkki!

  VastaaPoista
 12. Taitaa jokaisella olla oma mielipiteensä, mutta onneksi voit tehdä päätökset itse ;-) Isäsi yllättävä ehdotus kuulostaa mukavalta! Jos olisin vihreän ystävä, laittaisin ehdottomasti alimman kuvan vihertävää kukkatapettia jonnekin... tässä siis yksi mielipide lisää ;-D

  VastaaPoista
 13. Hauskaa nähdä remontin edistyminen ja minkalaisia valintoja sinne tulee. Kuulostaa niin tutulta tuo keskustelu, meillä sitä käydään aina remontin tai kalusteiden uusimisen yhteydessä. Minä ja mieheni olemme kuin yö ja päivä näissä sisustusasioissa ja kompromisseja joutuu tekemään valitettavasti aika usein.

  VastaaPoista
 14. Hanni: Laitan kyllä kuvia. Odotan oikein, kun pääsee valmista kuvaamaan :) Ja sullakin on siellä kaikenlaisia päätöksiä tehtävänä. Olin muuten varautunut olemaan koko iltapäivän iltaan asti maalikaupassa, muttei siellä mennyt kuin pari tuntia! :) Jee!

  Nonna: Juu ei liian varmoja valintoja saa tehdä elämässä ;) Räväyttäminen on välillä ihanaa!

  Kuukki: Itseasiassa otin monta mielipidettä huomioon :) tai siis tein päätökset itse, mutta toisaalta oli hyvä kysyä muilta ja saada näin laajempaa näkökulmaa. Itseasiassa olen ihastellut noita tapetteja ja varsinkin tuota vihreää nyt. Ja pohdin, pitäisikö yksi tapetti vielä perua ja ottaa tilalle toinen...

  Minttumaari: Ei mökillä radikaaleja kompromisseja makuasioissa ole tehty. Joissakin puitteissa kylläkin. Mutta se taitaa kuulua asiaan.

  VastaaPoista
 15. Voi miten ihania pisteitä, varsinkin nuo Saijan pisteet olivat ihastuttavia! :)

  Ihanan hersyvän innovatiivista remonttia tupaan, nauti joka hetkestä ja käännä ne hyviksi hetkiksi tai ainakin hauskoiksi muistoiksi. PISTE.

  VastaaPoista
 16. (ja sitten tämä höntti vasta lukee kaikki hienot kommentit ja pohdinnat)

  Kyllä keittiönlattia voi olla turkoosi, meillä oli ihan tavallisessa rintamamiestalossa alakerrassa hiotut ja lakatut lautalattiat, yläkerrassa ne oli maalattu toffeella ja raput siitä välistä oli taivaansinistä/turkoosia. Vaikka harmaa monen mielestä niin käytännöllinen onkin, niin lattioissa saa olla väriä. (toinen) PISTE :)

  VastaaPoista
 17. Haltiakummi: Kiva kuulla kommentteja, ideoita, ajatuksia ja niitä pisteitä :) Siis kiitos lattiarohkaisusta - lupaan näyttää hetimmiten ratkaisun, kun siihen asti päästään. Luonnollisesti lattian maalaus loppupään hommia...

  VastaaPoista
 18. Isäkeskustelu kuulostaa kovin tutulta! Omani vain ehdotti valkoisten laattojen tilalle orvokkeja. Ei sopinut. Valkoisilla mentiin, piste.

  Hurraa, vaaleanpunainen eteinen!

  VastaaPoista
 19. Kultsin kämppä: Isät on ihania ♥ Vai että orvokkeja :) meidän iskä tykkää myös kukista ja väreistä... Ja hurraa tosiaan eteiselle!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)