tiistai 27. joulukuuta 2011

Mitä sinulta puuttuu?


Äitini oli saanut syksyllä suunnittelemansa eteisen tapetit seinälle isäni ollessa matkoilla. Aitassa vuosikymmenet jemmassa ollut ollut iso vihreä lipasto pääsi viimein taas esille. Sopivasti jouluksi. Joulu menikin leppoisasti, mutta hulinalla. Olo on jotenkin taas välipäivien välitilassa. Ei oikein tiedä, miten päin olisi.

Joululahjoissani on kyllä pari mainitsemisen arvoista, kuten pattereilla toimiva pieni radio kriisitilanteisiin (luonnollisesti isältäni) ja siskoni kirpparilta ostamat lahjat vanhaa lahjapaperia ja naruja myöten. Ja hän tehnyt nuo bikinipiparit tietenkin. Sain kauniisti käärittyjä lahjoja, mutta sanomalehteen kääritty paketti kysymyksellä Mitä sinulta puuttuu? vei sanomallaan voiton. Minulta ei puutu mitään. Vietin taas yhden yltäkylläisen joulun.

Viimein on lukuvuorossa Eat Pray Love - omaa tietä etsimässä. Toki vielä kesken, mutta nautin niin sen lukemisesta. Kirjan ensimmäinen osio sopiikin joulun herkutteluun. Olen myös sitä mieltä, että elämä on nautinto. Söin sen kunniaksi oikein kaksi joulutorttua peräjälkeen, mikä onkin aivan ennenkuulumatonta. Mielenkiinnolla luen parhaillaan kirjan Intian osuutta. Itseäni jaksaa aina innostaa kaikenlaiset aiheet liittyen oman tien kulkemiseen ja sen etsimiseen. Ikuinen etsijä itsekin. Parasta on tietenkin se, kun oma tie pikkuhiljaa alkaa hahmottua. Puhumattakaan rohkeasta oman tien kulkemisesta silloin, kun se poikkeaa tavanomaisista teistä. Vuoden vaihtuessa on taas hyvä tarkistaa oma polkunsa ja ottaa oikea suunta sitä johtavasta tähdestään.
18 kommenttia:

 1. Siis nuo bikinipiparit :-D

  Todellakin, aikamoisessa yltäkylläisyydessä eletään. Sen kun muistaisi joka ikinen päivä ja sen mukaan kun muistaisi toimia joka ikinen päivä :-/

  VastaaPoista
 2. Ihanat noi biksut, toi hymyn huulille :)

  Sain kans anopilta sanomalehteen käärityn lahjan (oli vielä artikkeli, mikä käsitteli kirppiksiä, just spesiaalisti mulle valittu) ja juuttinaru siinä, oli hieno paketti!

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs teillä on kekseliästä porukkaa!

  Koitin mielessäni vastata tuohon otsikon kysymykseen. Vaikea pala. Materiapuolella ei puutu mitään, mutta kun muita ulottuvuuksia miettii niin paljonkin. Äitinä sitä myöskin kääntää ajatuksensa lapseen ja siihen mitä lapselta mahdollisesti puuttuu. Hyvä kysymys jota on pakko jäädä pohtimaan näin uuden vuoden kynnyksellä. Jospa se oikea tie löytyisi.

  Mukaansatempaavia loppuvuoden päiviä Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Niinpä, ei taida materiapuolella on suuria puutteita, jos ei sitten sitä isompaa kotia oteta huomioon...

  Nykyaikana suuremmat "puutteet" taitavat olla henkisellä puolella. Tähän aiheeseen sopiikin hyvin tuo kirjasi. Itsekin luin sen vasta syksyllä!

  Mukavia lukuhetkiä ja paljon pieniä oivalluksia sinulle toivottelen!

  VastaaPoista
 5. Jopas on kivat bikinipiparit :D Eat pray loven lukemisesta nautin jokin aika sitten itsekin; rentouttavaa ja mukavaa lukemista, nautinnollista. Oli mukavaa elää niissä hetkissä Italiassa, Intiassa ja Balilla.

  Mukavia lukuhetkiä ja hyvää tulevaa vuotta! :)

  VastaaPoista
 6. Sitä omaa tietä etsiskellään vielä täälläkin. Kovasti ovat olleet nuo asiat mielessä. Kun uskaltaisi mennä sitä ihan omaa polkua. Niinpä, meiltä ei puutu mitään materiaa, kun pystyisi olla hankkimatta mitään lisää. Kaunis tapetti ja lipasto. leppoisia välipäiviä!

  VastaaPoista
 7. Wau, mitkä piprut!;D
  Mukavaa loppu vuotta!

  VastaaPoista
 8. Mukavasti soljuvia välipäiviä sinulle Sini, ja oikein ihanaa tulevaa vuotta; se tuokoot meille kullekin sen rauhan, mikä meiltä kultakin sitten puuttuukaan :)

  VastaaPoista
 9. Juuri tuolta joulun kuuluukin tuntua, samoin kuin välipäivien, siksihän ne ovat joulun ja uuden vuoden välissä. Nauti Eat Pray Lovesta täysin rinnoin!

  VastaaPoista
 10. Petriina: Kyllä mäkin niille naureskelin :D ja nyt voisikin elää säästellen ainakin alkuvuoden miettien just tota. Tosin mä tartten kipeesti uudet talvisaapikkaat. Vanhat menossa rikki, joten ne multa nyt ehkä puuttuu...

  Nipsu: Ihanaa, kun ihmiset jaksavat nähdä vaivaa paketoimisessa. Ehdottomasti parasta ovat juuri sellaiset paketit, missä ei ole käytetty tavan pakettipaperia ja narua. Vastustan sellaista! :)

  Hanni: Totta, omatkin puutteeni löytäisin enemmän henkiseltä puolelta. Eiköhän sitä mielenrauhaa voisi ainakin pyytää lisää? Kun oikein lähtee pohtimaan, niin huomaa, miten hyvää elämää sitä saa viettää. Onnea sulle oikealle tiellesi! ♥

  Nonna: Juuri kuten tuossa mainitsinkin, että puutteet menevät sinne henkiselle puolelle. Siinä onkin kasvamista koko ikänsä. Olenkin saanut kirjasta pieniä oivalluksia jo. Ja sen kannalta sitä luenkin. Tosin ihan hyvän mielenkin kannalta :) Mukavaa loppuvuotta sulle!

  VastaaPoista
 11. Irmastiina: :D

  Hietzu: Olen alkanut toivoa, ettei kirja loppuisi ollenkaan! Ja yritän lukea sitä hitaasti ja ajatuksella. Välillä luen yhden sivun kokonaan uudestaan :) Hyvää uutta vuotta myös sulle!

  Kirsikka: Etsiskely on toisinaan kivaakin. Parhaiten sitä löytää asioita pohtimalla, miettimällä ja pysähtymällä. Toki myös juttelemalla asioista muiden kanssa. Ja sitten vain tekemällä ja kokeilemalla. Sekä luottamalla siihen, että oma polku ja tähti löytyy ja on ylipäätänsä olemassa. Voi hyvin ja onnea omalle tiellesi! :)

  Mustakissa: Niinpä ;) mukavia viimeisiä tämän vuoden päiviä sullekin!

  VastaaPoista
 12. Riitta Sinikka: :)

  Haltiakummi: Sanoi hienosti! Kiitos toivotuksesta ♥ samaa myös sulle!

  Kultsin kämppä: yritän totutella taas välipäiviin nauttimalla juuri tuosta kirjasta. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 13. hauskat piparit - ihanaa mielikuvitusta!
  Rentoja välipäiviä!

  VastaaPoista
 14. Tuo kysymys kyllä pysäyttää miettimään ja sitä olisi meidän ihmisten hyvä aina hetki miettiä, sopivin väliajoin ;) Kauniita päiviä joulun jälkimainingeissa ;)

  VastaaPoista
 15. Peppi: ehkä pitää leipoa ensi jouluksi vähän mielikuvituksellisimpia pipareita itsekin :)

  Hyvä Mieli: juuri niin :) olen täällä vielä nautiskellut joulujutuista. Huomenna meinaan kyllä kerätä ainakin tontut jo pois :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 16. heheh :) mukava lukee näitä sun vanhempia postauksia kans, lipasto on upea!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)