sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tämän syksyn innostavat jutut


1. Yllätysvärinä vaaleanpunainen ja pinkki perinteisten syysvärien rinnalla sisustuksessa, kukkakimpuissa, syklaameissa parvekkeella ja urheiluvaatteissa.
2. Kankaiden, kaavojen, kirjojen ja muistiinpanojen penkominen joulua ajatellen. Muutaman kangastilkun hankintakin tehty ja parin punapilkullisen astian.
3. Entistä runsaampi ja monipuolisempi liikunta. Toisinaan jopa voimistelu aamutuimaan.
4. Päivittäinen ruuanlaitto tuoreista lempiruoka-aineista: kaalista, juureksista, marjoista, sienistä...
5. Inspiroituminen uusista raakaherkkukokeiluista uuden kirjan myötä.
6. Syvälliset keskustelut, tyhjänpäiväinen lörpöttely sekä hassutteleminen tärkeimpien ihmisten kanssa.
7. Kasvavat kirja- ja lehtipinot kotona. Milloin ehtisin lukea ne ajatuksella läpi kynttilöiden tuikkiessa lampaantaljalla köllötellen sohvatyynyjen seassa?
8. Kaikenlaisten listojen loputon tekeminen, muistiinpanojen kerääminen ja lehtileikkeiden taltioiminen

Ja näistä tuleva hyvä olo, rentoutuminen, innostus ja ilo.

Kiitos syksyisistä tunnustuksista blogeille Ruostetta ja pitsiä, Lealeijona ja Kaunista elämää! Hyvä mieli -blogista sain juuri ystävyystunnustuksen, kiitos siitäkin! Ystävyystunnustusta voisin jaella joka suuntaan :) olette niin kivoja!


14 kommenttia:

 1. Tuo raakaravinto kuulostaa kyllä hyvin holukuttelevalta. Sitä voisi ainakin lisätä omaan ruokapalettiin!

  Vai että joulua jo... Kyllä täälläkin se jossakin takaraivossa muhii!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Monesti on ihanaa rentoutua ihan yksinkertaistenkin asioiden parissa..! :) Haaveilla, saada asiat järjestykseen joko paperille tai ainakin pään sisälle. Inspiroitumisen tunne on ihanaa!

  VastaaPoista
 3. Hei, voisitko laittaa jonkun raakaherkkureseptin näkyville! Esim tuon alimmaisen.. näyttää aikas namilta!

  VastaaPoista
 4. Nonna: Niin ei sitä kokonaan tartte siirtyä raakaravintoon :) Tykkään itse kokeilla kaikenlaista ja varsinkin raakaravintoherkut ovat helppo tapa päästä liikkeelle. Sellaiset pallerot kuivatuista hedelmistä ja pähkinöistä ovat olleet jo pari vuotta herkkujani silloin tällöin. Ja takaraivossa totta se joulu vasta. Kiva vain tuoda välillä sitä esille, kun se on niin kutkuttava asia :D Aurinkoista uutta viikkoa sulle myös!

  Lealeijona: Itse tulen iloiseksi ja rentoudun niin pienistäkin asioista. Ideat lentelevät niin kaaosmaisesti välillä, että hyvä vähän kirjata niitä ylös ja listata asioita. :)

  Heli: Laitan toki! Itseasiassa se oli mielessäkin, mutta unohdin tässä postauksessa. Teen ensi viikolla resepteistä vaikka omansa. Tuo alin on mustikkaleivos :) aika suklainen tosin.

  VastaaPoista
 5. Moikkis Sini! Rakastan listojen tekemistä. Kutsulistojen, työtehtävälistjen, tenttilistojen, puutelappu ruokakauppaan jne =) Koen suurta nautintoa, kun saan vedettyä viivan yli hoidettuani tehtävät. Varsinkin isot ja voimia vievien tehtävien kohdalla. Sinun listallasi oli paljon mukavia juttuja. Mainitsit myös joulun. Sitä odotellessa =) Ihana taas polttaa kynttilöitä ja toimia joulupukin apulaisena. Onkos sinulla muuten tapana muistaa ihmisiä sinun ihanilla käsitöilläsi jouluisin?

  Aurinkoa viikkoosi!

  Ps. Perjantaina vietettiin tovi tapettikaupassa ja huh, että onkin hankalaa löytää juuri se oikea tapetti niiden miljoonien tapettikirjojen joukosta. Silmiini pongahti myös sinun aivan ihana tapettisi. Se oli kyllä nappivalinta

  VastaaPoista
 6. Aika moneen kohtaan olen samis :)

  VastaaPoista
 7. Suveliina: Moikka sullekin! Voin vain kuvitella tuon listahulluuden :D Itselläni on myös yksi sellainen lista, mihin kirjataan pelkästään mukavia asioita, joihin ei liity minkäälaisia velvoitteita :) Olen vähän joululahjoja jo mietiskellyt. Jos keksin hyvän idean, niin annan lahjaksi omatekemiä juttuja. Muutama idea muhii mielessä...

  Onnea tapettikaupoille! Mulla on rehellisesti sanottuna pieni viha-rakkaus -suhde uuteen tapettiini. Toisaalta eipä se nyt ollutkaan mikään loppuelämän teko. On hyvä kokeilla kaikenlaisia ratkaisuja!

  Maija: Uskon sen :)

  VastaaPoista
 8. Niin ja eihän siihen jouluunkaan ole kuin 75 päivää. Loppujen lopuksi tulee vielä taas kerran hoppu...
  Kauniita kuvia ja ihania lautasia:)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Hymyn ja ilon nostattava lista!
  Tuollaisia hyvän mielen ja olon asioita kannattaakin vaalia:)
  Kaikkea hyvää viikoosi♥

  VastaaPoista
 10. allekirjoitan koko listan:) sinulla on ihana hyvänmielenblogi! hauskaa syksyä!

  VastaaPoista
 11. Mustakissa: Niinpä juuri :) siksi olen silloin tällöin pientä suunnittelua tehnyt, kun se kaikenlisäksi tuntuu niin kivalta. Ja nuo ovat sellaisia hyvänmielen lautasia, joita käytetään aina silloin, kun sellainen fiilis tulee :) Voi hyvin!

  Hannah: Niin kannattaakin vaalia. Kirjoitan varmasti tänä iltana jonkinlaiset listan ennen nukkumaan menoa. Lähinnä muistiin pari asiaa ja pari kivaa juttua ilman velvoitteita :) Tämä viikko onkin ollut ihana syysmyrskyineen.

  Laura: Kiva kuulla. :) Hyvän mielen syksyä sulle!

  VastaaPoista
 12. Ihania inspiroivia listoja. Mä olen huono listojen kanssa, kun menen aina niin fiiliksellä! ;)
  Joskus on pakko laittaa asioita ylös etteivät unohdu.
  Näin ton kirjan Fidalla muutama viikko sitten, mutta jätin ostamatta, kun hinta oli mielestäni niin yöäkanttiin.
  Tänään on kylmä aamu, raneenlämmittimille alkaa olla tarvetta! :) arvaa olenko kerinnyt lankakauppaan?
  Aurinkoisia loppuviikon päiviä!

  VastaaPoista
 13. Hyvinkin innostavia juttuja. Minäkin innostuin :)

  VastaaPoista
 14. Sari: Joo mäkin menen niin fiiliksellä, mutta pakko välillä pitää järjestystä listoilla. Niitä on ihan kiva tehdä. Eilen illallakin olisi tehnyt mieli sängyssä kirjoittaa yksi lista, kun tuntui ajatukset ja jutut niin sekavalta päässä (ja koti sekavalta). Kirja oli Suomiksessa tarjouksessa 15 €. Ei siis paha uudesta. Tosiaan, käytän jo ranteenlämmittimiä aamuisin. Jos sä et ole kerennyt lankakauppaan, niin mä en ole kerennyt yhtään neulomaan myssyäni ja korviani paleltaa aamuisin. Ehkä joudun laittamaan prioriteettilistallani myssyn neulomisen nyt ykkössijalle ;) Kauniita päiviä muuten on ollut!

  Hyvä Mieli: Kiva, että innostuin. Itse innostun aina niin helpolla! :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)