sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Stressitön viikko (?)


Vietetty lempeää viikonloppua. Pohdittu, millainen on täysin stressitön viikko. Istuttu takkatulen äärellä ja lueskeltu lehtiä. Saunottu. Nautittu luonnosta. Syöty äärimmäisen herkullisia ruokia. Poltettu lukuisia kynttilöitä. Naurettu kippurassa. Taas jaksaa innolla painaa loppuun kiireisen ja työntäyteisen loppuvuoden.

Elämäni on aktiivista (ja toisinaan melkoisen kiireistä ja joskus turhan hektistä). Jaksaakseni sen tarvitsen aikaa hiljaisuuteen, rentoutumiseen ja mietiskelyyn. Päivän mittaan pyrin aina pysähtymään pari kertaa hengittääkseni muutaman kerran syvään ja olemaan kiitollinen. Aamuisin teen saman ja käyn mielessäni läpi päivän tehtävät. Keskustelin eilen ystäväni kanssa siitä, miten stressaantuneimpina aikoina olisi erittäin tärkeätä hemmotella itseään. Käydä kampaajalla ja hierojalla sekä tavata ystäviä. Pysähdyimme vielä iltamyöhäsellä nauttimaan viinilasilliset kynttilän loisteessa emmekä antaneet kiireen painaa. Mietimme, miten jokainen päivä on hyvä ottaa lahjana vastaan kiitollisin mielin kuin painaa ja suorittaa hampaat irvessä nukkumaan menoa odottaen.

Nautin todellakin elämästä. Sain tänään loikoillessani monta ihanaa ideaa talviseen kotiin. Laitan ihan pian valotähdet ikkunoihin ja valosarjoja sinne tänne. Näin kaupassa ihania lyhtyjä, joita haluaisin olohuoneeseen. Hullaannuin taas tänä aamuna kotiini (ja eilen illalla taas haaveilin uudesta kävellessäni pitkin rauhallisia ja tunnelmallisia Helsingin katuja). Kuvassa näkyvä mausteinen luomusuklaa sopii hyvin loppusyksyyn. Äidin tekemä karviaishillo taas juustojen seuraksi. Menen keittämään lisää kahvia ja kohta ulos pitkälle lenkille.15 kommenttia:

 1. Tekstistäsi huokuu ihana, levollinen tunnelma!

  Mukavaa alkavaa, uutta viikkoa! Valosarjoja muuten kaipaan minäkin jo esille. Nyt on niiden aika!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, kun tuollaisella asenteella elämää ja hetkiä ottaa. Olet ihana!

  Pyhäiloa ja lempeitä marrasaskelia!

  Halaten Hannah

  VastaaPoista
 3. Tuo teksti kertoo itselleni kovin ajankohtaisista ajatuksista. Haasteena vain on asennoitua positiivisemmin ja koittaa suorittaa hiukan vähemmän. Tuntuu kuin olisi oravanpyörässä.

  Eilen katsoin keittiönkaapissa valosarjaani ja mietin että voiskohan sen jo jonnekin ripustaa. Eli voi =D

  VastaaPoista
 4. Suoda hetki aikaa omille ajatuksille ja nauttia hiljaisuudesta...kuulostaa aivan mahtavalta. Otan vinkistäsi vaarin ja toteutan täälläkin pikimiten.

  Kaunis postaus.

  Lempeää talvenodotusta!

  VastaaPoista
 5. Ajattelepa kuin kiva on että omaan kotiin hullaantuu uudelleen ja uudelleen. Mulleki koti ja kävelyt kotomaisemissa ja vaikka vaan omalla pihalla rauhoittaa ja rentouttaa kiireisen ja raskaan työn vastapainoksi!
  Ihanan rauhallisia kuvia ja värit lempeitä...

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa kivalta. Joskus stressiin auttaa asioiden luettelointi, silloin huomaa, ettei tehtävää olekaan niin hirmuisesti kuin tuntui ja saa ne jotenkin tärkeysjärjestykseen. Tätä käytin paljon entisessä työssäni, jossa jouduin paljon pyörittämään ihmisten papereita.
  Mukavaa ja rauhallista alkavaa viikkoa;D

  VastaaPoista
 7. Nonna: Sitä se juuri olikin! :) Ja kunhan saan tällä viikolla taas siivottua ja laitettua kotia, ne valosarjat laitan minäkin. Viikonlopulle on taas luvassa kaikenlaista mukavaa, jolloin voi levollisin mielin nauttia kodistakin. Tämäkin viikko on kaikinpuolin kiva, toivottavasti sielläkin!

  Hannah: Olen niin syysihminen ja kuukaudet senkun paranevat loppuvuotta kohden :) Ihana olet sinäkin!

  Hanni: Heti kun tuntuu siltä, että haluaa valosarjan välkettä kotiin, niin on oikea aika laittaa se esille! :) Toivottavasti ehdit hetken hengähtää tällä viikolla. Voi hyvin!

  VastaaPoista
 8. Aseman laidalla: Kannattaa! Oma hiljainen ja mietiskelevä aika on kaikenlisäksi niin inspiroivaakin. :)

  Koivukujanriikka: Niinpä, vaikka säännöllisesti haaveilen uudesta kodista siellä ja täällä, niin olen todella kiitollinen ja onnellinen omasta kodistani. Mitä kauemmin olen siinä asunut, sitä rakkaampi se on. Ihana kaikin puolin, muttei se estä haaveilemasta kaikenlaisista jutuista :) Rauhallista ja iloista viikkoa sulle!

  Mustakissa: Luettelointi on tuttua. Se selkiyttää ja auttaa muistamaan asioita. Pääsääntöisesti kyllä tykkään pikkukiireestä ja kunnon touhuamisesta. :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa! Kaikki kuulostaa niin ihanalta, että nousi ihan kyyneleet silmiin. Harva osaa tuon taidon Sini, joten se on todella arvokasta; arvostaa jokaista hetkeä ja olla onnellinen omasta itsestään. :)
  Minäkin hullaannuin, kun sain ikuisuusprojektini, vaatekaapin, siivottua sekä tänään aamulla ennen töihin menoa järjestin olohuoneen kalusteet uudelleen. En olisi malttanut lähteä töihin ollenkaan.
  Myönnän ettei viikkoni ole stressitön, mutta yritän myös hengittää syvään ja muistaa ettei se kestä kuin viisi päivää.
  Kivaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
 10. Kumpa aina välillä kiireenkin keskellä muistaisimme itsemme.
  On todellakin ihnaa viettää välillä oikein nautiskelupäivä...☺

  VastaaPoista
 11. Sari: No kyllä se välillä vaatii keskittymistä ja opettelua, mutta on sen väärtti! :) Kun vain pysähtyy ihan pikkuhetkeksikin olemaan kiitollinen, niin kaikki tuntuu siltä ihanalta...

  Mäkin olen parin ikuisuusprojektiini ryhtynyt jo ajatuksen tasolla käsiksi. Visioin ne valmiina päässä :D ja myös toistan itselleni, miten helppoa ja vaivatonta siihen päämäärään on päästä... Mutta hei, sä pääset nautiskelemaan uudesta lookista olkkarissa! Ja vaatekaapista :) Hassua, miten sitä sitten yhtäkkiä vaikka ennen töihin lähtöä päättääkin järkätä huonekalut yms. uusiksi. Tai en tiedä, olitko päättänyt jo aikoja sitten tehdä homman just tänä aamuna ;) Mutta muista ne pienet rentoutushetket, syvään hengittäminen ja kiitollinen mieli, vaikka se viikko olisikin vähän stressaava!

  VastaaPoista
 12. Irmastiina: Niin juuri, nautiskelupäivät ovat ihan parhaita! Vietetään niitä usein!

  VastaaPoista
 13. Postaus ajatuksella!
  Minun teeseihini kuuluu löytää joka päivään kohokohta; vaikka saunaan meno. Pienissä asoissa on suurta iloa ja kauneutta. Olen myös vähentänyt ressaamista ja nipottamista asioista ;) Ja tajunnut miten negatiivinen ajattelu on suurimmaksi osaksi turhaa, esim. ennen jos joku sanoi/teki jotain töykeää tms. en jäisi sitä vatvomaa ja keräämään sillä negatiivisuutta itseeni, vaan ajattelen, että henkilöllä on syynsä toimia miten toimi. Minulla on myös hyvin samanlainen tapa kiireen keskellä välillä vaan ottaa pieni ohikiitävä hetki, rauhoittua, antaa ajatuksen pysähtyä, kokea jotain kaunista...

  VastaaPoista
 14. Sinulla on ihana asenne elämään! Ja nuo kuvat jo rauhoittavat mielen♥

  VastaaPoista
 15. Maija: Kuulostaa hyvältä :) Itsekin kerään päivän kohokohdat aina iltaisin sängyssä vielä yhteen. Siihen on hyvä lopettaa päivä.

  Kivitasku: Kiitos, mukava kuulla :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)