sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mielijuttuja


Vuoden ensimmäiset joululehdet ovat ilmestyneet. On aika paistaa ensimmäiset joulutortut ja juoda glögit. Vähän aloitella tonttujen ompelua ja ilahtua blogien ensimmäisistä joulujutuista.

Luin lehtipinon läpi. Silmiini sattui Kodin Kuvalehdestä lääkäri Antti Heikkilän tokaisu: "Potilaani ovat upeita ihmisiä, mutta kaksi kolmasosaa heistä ei suostu ymmärtämään, että heillä on minkäänlaista sielunelämää. Itse uskon, että sairauksilla on aina yhteys mieleen." Luin kohdan ihan pari kertaa ääneen.

Tämä on yksi lempiaiheistani: kokonaisvaltainen hyvinvointi. On ilo omistaa lähellään samanhenkisiä ihmisiä. Juuri edellisenä iltana keskustelin mielen ja ajatusten vaikutuksesta kehoon. Ei ole yhdentekevää, mitä ajattelemme ja on tärkeätä tiedostaa omat ajatukset. Missä ne nytkin viipottavat?

Ja hyvänen aika, miten monta innostavaa ajatusta onkin tällä viikolla saatu.
9 kommenttia:

 1. Ihanaa kun voi alkaa suunnitella joulua! Siihen on 62 päivää ja sehän ei ole paljoa se. Hienot katkaisimet, nuo vanhat- ja ihana tonttu!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Sini!

  VastaaPoista
 2. Niin samaa mieltä tuosta kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista! Ehkä se pitää vaan ensin itse kokea, siis sairastuminen/sairastaminen, että voi käsittää asian?
  Joululahjapajaa täälläkin jo viritellään, hankitaan tarvikkeita ja aloitellaan,on se vaan niin ihanaa:)

  VastaaPoista
 3. Mustakissa: Ihanaa, kun lasket koko ajan päivä jouluun :) 62 päivää ei todellakaan ole paljoa! Valokatkaisijat ovat mökiltä peräisin. Sinne on juuri vedetty sähköt uudestaan ja uudet katkaisijat sekä pistorasiat ovat tuollaisia vanhanmallisia. Viikonloppu siis kului taas mökilläkin. Mukavaa ensi viikkoa myös sulle!

  Niinu: Toivon kyllä, että voisi käsittää asian ilman sairastamista :) Keskustelua tänä viikonloppuna herätti itseasiassa yksi dokumentti, joka tuli tässä syksyllä. Siinä puhuttiin, miten mieli vaikuttaa terveyteen ja myös lumelääkkeiden ja -leikkausten tehosta. Oli todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä. Voisin kertoilla vaikka mitä (tein jopa muistiinpanoja...), mutta päällimmäisenä ajatuksena kuitenkin se, että asenteemme ja ajattelutapamme vaikuttaa hyvin paljon terveyteemme.

  Hei mutta, iloisia hetkiä joululahjapajaan! Toivottavasti syntyy paljon kaikkea ihanaa :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä me ollaan taas niin samiksia ;)
  Olen miettinyt myös paljon ihmismieltä; sen voimaa ja laajuutta, positiivisen ajattelun vaikutusta elämääni kokonaisvaltaisesti ja paljon muitakin "korkea lentoisia juttuja", hengellisiäkin, oma uskonto ja kristillisyys, kun ei oikein ole tarjonnut minulle mitään, laajempaa kuvakulmaa olen löytänyt muualta.... Näistä kakista olen saannut uutta energiaa.

  VastaaPoista
 5. Oi miten hyväfiiliksinen postaus! Osuu ja uppoaa täälläkin!

  Mukavaa energistä viikkoa sinulle! Pikkuisen joulumietteitä ja paljon kokonaisvaltaista hyvää oloa! Eikä stressiä!

  VastaaPoista
 6. Kyllä, niin totta kuin kirkon rotta. Antti Heikkilä puhuu paljon asiaa.
  Mulla ei oikein kieli taivu tänäaamuna, kun olen ollut kirppismyyjänä koko viikonlopun. Vaikka kroppa on väsynyt niin mieli on niin iloinen. Ihania ihmisiä ja tavarat pääsivät kiertoon. Tämä mahdollistaa yhden oman unelman toteuttamisen.
  Ihanaa alkanutta viikkoa Sini!

  VastaaPoista
 7. Unohtui vielä - yläkuva on lumoavan kaunis! :)

  VastaaPoista
 8. Psykofyysissosiaalinen kokonaisuus, näin opetettiin jo lukion psykantunnillakin! Ja myöhemmin elämä on opettanut, että juuri näinhän se on.

  VastaaPoista
 9. Maija: heippa samis! :) kaipaisinkin samanhenkistä juttuseuraa... Kiva että olet saanut uutta energiaa. Voisin kommentoida ja lörpötellä vaikka mitä, mutta jääkööt tällä kertaa :)

  Nonna: Osuvat toivotukset! Kokonaisvaltainen hyvä olo olisi nyt tarpeen ja tuo monen toteuttama stressitön tämä viikko aivan loistohomma! :) Voi leppoisasti!

  Sari: Kiva, että mieli on iloinen! Ja pääset toteuttamaan unelmaasi... Toivon, että minäkin ihan pian yhtä omaani. Kirppistelykin suunnitelmissa ja muu pienimuotoinen myyjäistely. Ja tuo yläkuva... joskus vain tärppää ihan kertalaakista! Heräsin sunnuntaina ja hyppäsin heti yöpaita päällä ulos kameran kanssa kuvailemaan (toki takin ja saappaat maltoin laittaa ylleni). Kaunista viikkoa!

  Kultsin kämppä: Näinpä!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)