tiistai 25. lokakuuta 2011

Kukkatyylillä


On varmasti tullut selväksi, että olen henkeen ja vereen kukkaihmisiä. Tänä syksynä olen huvittanut itseäni ajatuksella, jos koti olisi täynnä erilaisia kukkakuoseja sulassa sovussa, mutta hiukan överillä meiningillä kuitenkin. Tekisi mieli kokeilla. Sain käsiini hetki sitten uuden sisustuskirjan Sisusta tyylillä. Kunnon opus runsaalla kuvituksella. Seuraavat iloiset yksityiskohdat kirjasta.

"Värit luovat elämää ja antavat energiaa. Ne voivat saada hyvälle tuulelle ja nostaa hymyn huulille. Kodin tulisi saada meidät hymyilemään; meidän pitäisi olla onnellisia kotona. Voiko parempaa tapaa sen saavuttamiseksi olla kuin täyttää koti kauniilla väreillä..." (Shannon Fricke, stylisti)


"Karsi. Luovu tavaroista, jotka eivät puhuttele sieluasi. Puhdistaudu. Hankkiudu eroon kaikesta, mikä rikkoo tyylisi." (Carrie McCarthy, kirjailija) 

"Suosittelen ihmisiä aina keräämään itselleen idealaatikon. Ihmisiä viehättävät samat värit ja kuviot yhä uudelleen erilaisissa yhdistelmissä, usein ilman, että he edes itse tajuavat sitä. Laatikossa voi olla mitä tahansa: kivisormus, kirja, puku, simpukankuoria, löydettyjä esineitä, kutsuja jne." (Sibella Court, stylisti)


                                     "Glamour-sanalla viitataan usein 1950-luvun tanssiaispukuihin, kiiltäviin art deco -pintoihin, rokokoohon ja lampaantaljoihin. Rentoudu. Glamour kuuluu kaikille." (Amy Neunsinger, valokuvaaja)


♥ ♥ ♥

Kauheasti kaikkea kivaa ja inspiroivaa tulvii joka puolelta. Ihan kaikenlaisia ostomielihalujakin on tullut. Lähestyvä joulu vain pahentaa tilannetta. Melkein ostin joulukoristeita ja jouluvaloja ruokakaupasta (kyllä vain, ruokakaupasta), mutta sain hillittyä itseni - onneksi. Paitsi punaisia ruusuja ja kynttilä oli pakko saada. Iloitsin myös uudistetussa lähiruokakaupassani, miten luomutuotteiden määrä on aivan huikeasti lisääntynyt. Raejuustosta lähtien.

16 kommenttia:

 1. Täyttä asiaa noi sitaatit, vielä kun pystyisi jokaisen toteuttamaan. Sinne pyritään! :)
  Ihania kollaaseja olet tehnyt! Mä ihan insoiroiduin niistä. Viikonloppuna voisi käydä lehtipinoja läpi. Mun unelmien vihkoni on ollut aika pitkään suljettuna.
  Mukavia uutisia lähikaupasta. Ilo syntyy pienistä puroista! :)

  VastaaPoista
 2. Sari: Kirjassa on paljon tykättäviä sitaatteja. Noita kohti on hyvä mennä. Etsiä sitä sielukasta sisustusta ;) Ja noi kollaasit on sieltä kirjasta ei suinkaan mun tekemiä! Mutta ovat niin ihania, että voisi toki olla ihan munkin omia. Itseasiassa noiden äärellä mietin myös oman unelmakansioni esille ottoa. Mietin, tekikö ison kollaasin esille, että voisi sitä aina päivittäin tiirailla ja vähän niinku magneetin lailla sitten vetää niitä puoleensa ;)

  Kaivapa vihkosesi esiin! ja nautiskele. Mullakin on kauhen iso lehtipino käymättä läpi. Ehkä joululomalla poimin ideat talteen...

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania inspiskuvia! Kyllä nyt pursuaa taas joka paikasta kaikkea mahtavaa!

  VastaaPoista
 4. Jouluisia asioita alkaa jo näkyä ympärillä (ei toki vielä kotona, mutta muualla). Pitkästä aikaa käväisin Pentikillä ja puoti oli taas tulvillaan kaikkea ihanaa, joulunpunaista ja voimakasta pinkkiä. Hypistelin jo kaitaliinoja, jouluisia kankaita ja tyynynpäällisiä, mutta hillitsin itseni ;-) Vakaa aikomukseni on vähentää tavaraa, tosin toteutus on ollut vähän heikonlaista...

  Olin ihan varma, että sinulla on jo oma idealaatikkosi ;-D

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja inspiskuvia, kiitos! Niin tiedän tuon houkutuksen joulukoristeiden suhteen :) Kynttilä ja ruusut tuovat varmasti kuitenkin ihanaa iloa juuri tähän viikkoon.
  Ai luomu raejuustoa. Sepä oli mukava uutinen. Pitääkin katsastaa omasta kaupasta.
  Hyvää viikkoa Sini sulle,
  Anu

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sini tästä kirjavinkistä, vaikuttaa aikas ihanalta fiilistely- ja inspiskirjalta!
  Pitäisikin koostaa jonninmoista unelmakansiota, kun meilläkin remonttiaikeita.. Ainahan niitä toki enempi tai vähempi;)

  Valoisaa viikkoa♥

  VastaaPoista
 7. Kiva kirja ja kiva postaus. "Hankkiudu eroon kaikesta mikä rikkoo tyylisi" puhutteli eniten. Varsinkin kaikesta ylimääräisestä rojusta olis kiva päästä eroon =D

  VastaaPoista
 8. Eikä! Nehän on ihan sun tyylisiä, varsinkin noi kaksi viimeistä. Olisin voinu vannoa, että olet tehnyt ne itse.
  Pitää katsastaa toi kirja, se vaikuttaa sellaiselta hymyilykirjalta. :)

  VastaaPoista
 9. Tulipas hyvä fiilis noin ihanista kuvista! Samaa dilemmaa minäkin pyörittelen: voiko kukkakuosia yhdistää toiseen kukkaan ja jos voi, niin kuinka paljon...

  VastaaPoista
 10. Pirteitä kuvia. Tykkään värikkäistä kankaista ja tavaroista, mutta en tiedä jaksaisinko olla noin värikylläisessä kodissa. Eniten tykkäsin neljännen kuvan valkoisesta pöydästä, olen nähnyt joskus mustana samanlaisen. Itse ostan perjantaisin, työviikon päätteeksi leikkokukkia. Täytyy ostaa kirja tai kääntyä kirjaston puoleen.

  VastaaPoista
 11. Nonna: Nyt olisikin haastava paikka ruveta ostolakkoon. :)

  Kuukki: Ajattelin myös pian pyörähtää kaupoissa ihan vain fiilistelemässä ja hakemassa tunnelmaa sekä ideoita. Oikeastaan en tarvitse juuri mitään... Ei mulla ihan tuollaisen sitä idealaatikko (vielä) ole. Mutta kokoan usein kyllä kiinnostavia kuvia ja esineitä saman paikkaan herättelemään mielikuvitusta ja toki pieniä kollaaseja olen tehnyt ja kuvakansioita on :)

  Anu: Heippa sulle! Himoitsin yhtä turkoosia joulupalloa. Ostan yleensä alennusmyynnistä joulun jälkeen lasisia joulupalloja. Niitä alkaa kohta olla jo ihan ison kuusellisen verran... Jos jatkan samaa rataa, vanhana voisin omistaa kartanon ja koristella joka huoneeseen kuusen lasipalloillani. Tämä viikko on hyvä, toivon samaa sullekin!

  VastaaPoista
 12. Hannah: Kirja on kyllä melkoinen opus. Siis iso ja paksu ja paljon kuvia. Olen vasta selannut kuvat ja isommat tekstit läpi :) Unelma/kuvakansiota suosittelen tekemään. Sitä on aina innostava selata. :)

  Hanni: Juu tuo koko kommentti kokonaisuudessaan oli ihan parasta "Karsi. Luovu tavaroista, jotka eivät puhuttele sieluasi. Puhdistaudu. Hankkiudu eroon kaikesta, mikä rikkoo tyylisi." Siinä hyvä ohjenuora, kun käy tavaroita läpi ja miettii tyyliänsä!

  Sari: Totta, oisin ihan pokalla voinut omia nuo kollaasit itselleni! :) Lainaa kirja vaikka kirjastosta.

  Kultsin kämppä: Mun mielestä kukkakuosia voi yhdistää toiseen. Ihan kevyesti. Aina pitää vähän hullutella ja olla rohkea! Ainakin voi kokeilla ja sitten jos ahdistaa, niin lopettaa kokeilun. Tykkään ajatuksesta mikään ei ole too much...

  Minttumaari: Mäkin itseasiassa tykkään tuosta samasta kuvasta. Juuri tuollaisesta tilasta olen haaveillut jo kauan. Tosin samaa tunnelmaa on jo! :)

  VastaaPoista
 13. Kauniita kuvia ja asiallisia sanoja. Itselläni on varsinainen ongelma tuo "karsi". Keräilijä kun olen, kamaa on nurkat täynnä. Ja maailmassa on aivan liikaa ihania vanhoja huonekaluja ja esineitä... Mieheni sanoo aina, että "tarviiko juuri sun ne kaikki pelastaa?" mutta kun ne jotenkin puhuttelevat minua....
  ;D

  VastaaPoista
 14. Mikään ei piristä niinkuin tuoreet kukat - ehdottomasti paras tapa aloittaa viikonloppu!

  VastaaPoista
 15. Nuo kaksi ensimmäistä lainattua ajatelmaa upposivat minuun erityisen hyvin.
  Kyllä minäkin kaipaan ja tarvitsen värejä, liian valkoinen sisustus on kyllä kaunis, mutta minulle liian kylmä. Varsinkin kesäksi ja jouluksi haluan väreillä lisää eloa ja lämpöä, välillä on myös kiva rauhoittaa vähän.
  Kyllä sitä saa pitää itsensä hyvin kurissa varsinkin näin joulun alla, että ei ajaudu mahdottomaan ostohysteriaan, lompsan paksuus pitää myös hyvin kurissa ;) No lisää punaista meidän jouluun tulee ainakin uusista syvänpunaisista laskosverhoista keittiön ikkunaan.

  Hienoa, että lähikaupassasikin luomu on saanut lisää tilaa.
  Luomun hintaan, jota voi pitää korkeana vielä, vaikuttaa sen erikoistuotteen asema Suomessa, kun se yleistyisi ja tarjonta kasvaisi, niin hintaakin saataisi varmaan alemmas.
  Olen kuullut, että USA:ssa luomu on hyvin perustavaraa ja hinta eroa ei ole juuri mitään.

  VastaaPoista
 16. Mustakissa: Aivan, tuo onkin haaste, jos kaikki tavarat, jotka omistaa, puhuttelevat sielua! :D mutta jos se tavaramäärä tuntuu hyvältä ja puhuttelee?

  Maiju: Totta! Sitä pientä ja helppoa hemmottelua suurin tuloksin.

  Maija: Värit ovat mullekin tärkeitä, vaikka valkoinen sisustus onkin ihanin. Valkoiseen pystyy hyvin yhdistelemään värejä silloin kun siltä tuntuu. Tänään suunnittelin tosiaankin talvikotia :) ja joulua. Vähän punaista keittiöön ja muualle enemmänkin hopeisen ja pellavan sävyjä.

  Tänään huomasin lähikaupassa luomumaitorahkaa. Ostin tottaki pari purkkia. Vaikka kauppakassi onkin melkolailla hinnakkaampi luomun takia, niin se on viesti kauppiaalle (ja minne lie muuallekin) ja uskon, että luomu lisääntyy ja varsinkin hinta jossain vaiheessa laskee. Lisäksi haluan panostaa ruualla omaan hyvinvointiini enkä vain täyttää mahaani :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)