maanantai 19. syyskuuta 2011

Mökin kuisti ja pari muuta hommaa
Mökin remontointi rysähti viime keväänä täyteen vauhtiin. Ensin purettiin kallellaan oleva minikuisti pois ja tehtiin kellarikerroksen lattia uusiksi (silkkaa raakaa työtä). Loppukesästä alkoi uusi tilava kuisti kohota. Nyt sisäpuolelta puuttuvat panelit ja ulko-oven virkaa ajaa väliaikaisversio. Katto on muodoltaan kaunis ja mietinkin, jospa sen jättäisi sisäpuolelta avoimeksi. Eristeet vain.

Tänään maalailin lautoja ja katselin samalla ikkunasta avautuvaa peltomaisemaa. Työtähän piisaa, mutta ei tässä ole mikään kiire. Harmitti kuitenkin lähteä muutamaksi päiväksi kaupunkiin.


 Tässä on alunperin ollut ja tulee edelleenkin (jossain vaiheessa) olemaan sauna.

               Tila hilloille, juureksille ja mehuille, kuten 60 vuotta sitten.

Tila, jonka tarkoitusta ei vielä tiedä. Tuskin tulee olemaan ongelma.

Puutarhasuunnitelman teen sitten ensi talvena...

15 kommenttia:

 1. Hei blogissani on tunnustus sinulle :)

  VastaaPoista
 2. On muuten ihan kuisti ja tilava kellari! :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan iso kuisti! Meillon niin pieni ja epäkäytännöllinen kun yksi seinä täyttyy ikkunoista, toisella seinällä on ulko-ovi ja kolmannella seinällä ovi asuintiloihin...yksi seinä on ehjä mutta eihän sinnekään voi laittaa komeroita(ne ikkunat!)...
  Haaveilen vain tuollaisesta isosta, niin ja siitä että joku olisi tehnyt meidänkin kellarin lattiat uusiksi;)

  VastaaPoista
 4. Ihana kuisti! Katto ratkaisu näyttää hauskalta. Mahtavan isot tilat talon kellarissa. Varmasti on kiva suunnitella ja touhuta talo projektin kimpussa. Touhukasta Viikkoa !

  VastaaPoista
 5. Näyttääpäs ihanalta ja olette olleet jo niin ahkeriakin!
  Voin vain kuvitella kuinka sormet syyhyää ja halu olla mökillä laittamassa paikkoja kuntoon on valtaisa! :)
  Oma hillokellari ja kaikki. Ihan mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 6. Auts! Kuistista tulee ihana! Siinä on sitten mukava istuskella kahvikupposen kanssa ja katsella maisemia!

  Työniloa! Se on taatusti iloa tuollaisessa paikassa!

  VastaaPoista
 7. Maija: Kiitos :)

  Niinu: Juu, tuossa oli ennen sellainen nimellinen kuisti, jossa mahtui vain sisäovi aukeamaan. Siis ei tilaa edes penkille. Nippanappa ikkunalauta mahtui. Nyt mahtuu pöytä ja penkki ja kaikkea :) Alan myös pikkuhiljaa ymmärtämään yhä paremmin ja paremmin kellarin uuden lattian tärkeyden, vaikka vähän mietitytti, että tästäkö sitä homma nyt pitää laittaa liikkeelle :)

  Allidaalia: Kieltämättä inspiroiduin katosta melkoisesti. Sieltä saisi roikkumaan upea ison valaisimenkin. Vähän tulee kyllä sellainen upea holvimainen olo (sopiiko talon luonteeseen?). Vähän vielä pitää miettiä. Touhukasta ja iloista viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 8. Sari: Kellaristakin saa varmasti ihanan idyllisen puhumattakaan siitä käytännöllisyydestä. Aika ihana! Vähän jo kasvimaata suunnittelin viikonloppuna. Nyt syksyllä jaksaa taas touhuta eritavalla kuin kesän helteillä :)

  Nonna: Olenkin jo mielikuvakahvitellut kuistin pohjalla. Siis vähän testaillut, miten siellä mahtuu kahvittelemaan ja minkälaiset näkymät jne :) ei lainkaan hullumpaa.

  VastaaPoista
 9. Hurmaava kuisti ja todellakin kaunis katto! Kelpaa myös tulevan hillokellarin kanssa..
  Tuollainen remonttikohde on kyllä aikas huippu, kun toteuttaa sitä ajan ja huvin kanssa:)
  Voi hyvin suloinen!

  VastaaPoista
 10. Wau, ihana! Toivottavasti tästä kuullaan paljon :)

  VastaaPoista
 11. VAU! Noista tiloista saa rempattua varmaan niin hienot! Tykkään tosi paljon saunan ja muiden tilojen SEINISTÄ! :)

  Blogistani löytyy myös sinulle tunnustus, käy nappaamassa jos kiinnostuit (oletkohan saanut jo tällaisen?) :P
  Se löytyy täältä: http://lealeijona.blogspot.com/2011/09/tunnustus.html

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana! Ja näen jo sielussani, miten ihanalta se näyttääkään valmiina!

  VastaaPoista
 13. Hannah: Itseasiassa näen jo silmissäni kellarissa kauniit puuhyllyt ja niissä hilloja ja muita säilykkeitä :) Niitä ihania haaveita ja tavoitteita ♥

  Hyvä Mieli: Lupaan kertoa mökistä vielä paljon. Dokumentoin remonttia järjestelmällisesti, mutten tästä blogista tee remonttiblogia kuitenkaan :) mutta ehdottomasti väläyksiä tulee! Ja toivottavasti tulevaisuudesta myös mökkielämästä.

  Lealeijona: Seinät ovat kivat :) haluaisin jättää johonkin näkyville tuota punaista tiiliseinää. Ja kiitokset tunnustuksesta! En ole tuollaista saanut :)

  Kultsin kämppä: Arvaas näenkö minä myös sen jo sielussani valmiina ja itseni siellä juomassa kahvia ja katsomassa hartaudella peltomaisemaa...

  VastaaPoista
 14. Voi Sini.
  Vihdoinkin pääsin taas kunnolla lukemaan sun blogia!! Täältä löytyy vaikka mitä ihania ideoita ja voin jo siuluni silmien edessä nähdä kun pyöräilen mummolasta tähän mökkiin kesällä...

  VastaaPoista
 15. Ria: No älä ystäväiseni muuta virka :) matkaakaan ei kerry kuin 800 metriä enemmän! Hei kiitos muuten siitä tuliaisesta. Siitä sen pyöräreissun varrelle kadonneesta ;)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)