sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Pikamekkoja
Tänä viikonloppuna on tuunattu pari mekkoa pikaisesti. Siis jos aikaa ei oikein ole (eikä rahaakaan viitsisi tolkuttomasti käyttää) ja silti haluaisi uusia mekkoja, niin näin se käy. Ostetaan siis kirpparilta muutamalla eurolla naisten pitkä puolihame. Sellainen, jossa on isot napit edessä eikä sellaisenaan ikinä käyttäisi, mutta kangas houkuttaa. Ratkotaan nappilistat pois ja mallaillaan puolihametta itselle mekoksi. Ommellaan sauma yhteen vetskarin kera. Rinnan alle ommellaan silkkinauha ja pikkuinen rusetti ja sitten vain helmat hulmuamaan.
Toinen vielä joutuisampi tapa on se, että sisko tuo äskeisen mekkosen innoittamana pitkän puolihameen näytille, joka on liian iso, mutta juuri sopiva vedettäväksi kainaloihin asti. Sitten ei tarvitse tehdä muuta kuin kurottaa kättänsä ja ottaa ensimmäinen nauhanpätkä, joka pöydällä sattuu olemaan ja sipaista rinnan alle rusetiksi. Että miten nopeaa ja helppoa!13 kommenttia:

 1. Hyvä idea! Tämän kun olisin itse tajunnut aamulla kirpputorilla...kivoja kankaita puolihameissa mutta liian kalliita pilkottaviksi-mekkoina olisi mennyt:)

  VastaaPoista
 2. Ihania mekkoja! Tykkään tuosta ylemmästä kankaasta tosi paljon :) Alempaa ideaa täytyyki kokeilla... Mekon teko ei voi helpommaksi enää muuttua :)

  VastaaPoista
 3. siis todella upeat ja kekseliäät mekot! tämän idean aion kyllä nyysiä, pahoittelut etukäteen:D

  VastaaPoista
 4. Ihania kesäisiä mekkoja! Loistavia ideoita.
  Mukavaa Alkavaa Viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Niin loistava idea, että jopa minulta voisi onnistua ;) Tosi kekseliästä ja kaunista!

  VastaaPoista
 6. Hienoja mekkoja, mutta kaunis on mekon kantajakin :)

  VastaaPoista
 7. Näppärästi tuunattu!
  Kauniita mekkoja molemmat:)

  VastaaPoista
 8. Tosi näppärää! Olet tuossa keltaisessa mekossa kesäjuhlien kukkanen!

  Mukavaa lämpenevää viikkoa!

  VastaaPoista
 9. Niinu: Ensi kerralla poimit sitten parhaat puolihameet päältä! :)

  Sari: Itsekin ihastuin tuohon keltaiseen kankaaseen. Ihanan aurinkoinen ja lisäksi kivan laskeutuvaa. Totta, ei helpommaksi mekon tekeminen voi tulla!

  Laura: Nyysi pois! :) Minäkin nyysin tämän idean ystävältäni, joka teki pari vuotta sitten tuollaisen. Olimme Uffilla hakemassa tuunattavaa vaatetta juhlamekoiksi ja ystäväni teki mustasta puolihameesta (valkoisilla pikkupalloilla) kerrassaan ihanan mekon! Sitten hän sipsutteli punaisissa korkokengissä kera punaisen pikkulaukun pitkin Helsingin katuja rinnallani :) Voi mitä muistoja yksi mekko tuokaan mieleen!

  VastaaPoista
 10. Allidaalia: Kiitos ja ihanaa kesäviikkoa sullekin!

  Katja: Ihan varmasti onnistuu! :)

  Sesse: Kiitos :)

  Iinu: Kiitos, olen itsekin ihan täpinöissäni näistä :)

  Nonna: Toivottavasti pian koittaa se hetki, kun keltainen mekko pääsee ihmisten ilmoille :) Aurinkoa ja lämpöä sulle myös!

  VastaaPoista
 11. Ihania mekkoja! Näyttävät kesäisiltä ja vilpoisilta. Ja hameille uusi elämä. :)

  VastaaPoista
 12. Sini, Sinä se olet ihan uskomaton loihtimaan noita ihania mekkoja. Molemmat ihania ja kesäisiä. Tykkään kovasti! Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
 13. Netta: Toivottavasti olisi pitkä uusi elämä :)

  Suveliina: Kiitos :) Tänään olisi kyllä voinut pitää kumpaakin noista päällä. Olisi takuulla tarjennut!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)