sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Nauti kodistasi


Tämä viikonloppu kun on nähtävästi ollut niin kerrassaan söpöläinen ja hempeä, että jatketaan samoilla linjoilla. Eilen tein vielä kaksi tyynyä jämäpaloista. Toiseen painoin sabluunalla tekstin ja kuvan.

Nyt vain sunnuntaina nautiskellaan. Juodaan kuumaa maitokahvia ja syödään suklaata. Olen lueskellut uutta Nauti kodistasi -kirjaa. Kirja painottaa tekemään kodista omannäköisen ja sellaisen, missä nimenomaan itse viihtyy ja tavallinen arki tuntuu hyvältä ja kauniilta. Näin lempeän sunnuntain kunniaksi pieni lainaus oman lepopaikan tärkeydestä:

" Ei työtä ilman lepoa, sanotaan. Mutta kun katselemme elämäämme, voi kuvitella, että olemme unohtaneet tuon sanonnan. Vaikuttaa siltä, että jokainen on pysyvästi matkalla töistä kotiin, päiväkotiin, kuntosalille tai ruokakauppaan. Hengähdystauko ja lepo päivän tapahtumien jälkeen unohtuvat usein kokonaan. Vain kotieläinten asiat tuntuvat olevan oikeassa tärkeysjärjestyksessä. Ne kaivavat touhukkaina pesän ja käpertyvät siihen häpeämättä nukkumaan. Erittäin inspiroivaa. Sellainen lepopaikka pitäisi olla kaikilla. "


Levollista sunnuntaita!
Huomenna koittaa se tavallinen, mutta kaunis arki.

20 kommenttia:

 1. Aivan ihana tyynynpäällinen! :) kaunista ja siistiä jälkeä.
  Niinhän se on-omannäköinen koti on se, missä viihtyy ja jokainen tehköön sen omalla tyylillään. Meillä surisee tänään mankeli, luultavasti loppu päivän. ;)

  Hempeää sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Suloisia tyynynpäällisiä kummassakin postauksessa. Kauniit pehmeät värin houkuttelee varsinkin näin joulun jälkeen :) Kaunista arkea toivottelen sinullekin♥

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia, sieviä sävyjä. Niinhän se on, että jokaisen olisi tehtävä se omannäköinen koti, kirppislöydöillä, suurella rahalla tai markettituotteilla tai kaikilla sekaisin. Kunhan viihtyy ja tuntee olonsa hyväksi ja nauttii kodistaan.

  VastaaPoista
 4. Kauniita tyynyjä!
  Varmaan hyvä kirja, tulisikohan joskus kirjastoon...
  Hyvää viikonlopun loppua!

  VastaaPoista
 5. Tärkeä asia tuo lepo. Jostain se levähdyshetki pitää pikkulapsi- ja koiraperheessäkin ottaa, vaikka tekemistä piisaa koko illalle. Helposti se vain unohtuu kiireessä.

  VastaaPoista
 6. Vaikken sinua tunnekaan, tuntuu siltä,että nautit kodistasi ja ulkopuolisen silmin se on tosi viihtyisä. Semmoinen oma pesä.

  Tuijottelen puolivalmista valkoista pöytää ja nautin. Talo on hiljainen, muut ovat menoillaan tai nukkuvat. Taidan laitan kahvin tulille.

  Kivaa sunnuntaita kirjan parissa.

  VastaaPoista
 7. Lepoaikaa ja paikkaa on tullut itsekin mietittyä. Kun työ on kotona, on vaikea rajata itselleen aikaa, jolloin voisi vain olla. Koko ajan tulee tehtyä jotain, ja kivatkin kotityöt muuttuvat pakkopullaksi. Ehkä tässä kohta, johon uuden vuoden alussa olisi hyvä tarttua :)

  Kaunista ja hempeää sunnuntai iltaa! Ja kauniita tyynyjä - taas :)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihanaiset tyynyt! Hyvä kirja, jos innostaa leppoisaan kodin laittelemiseen.
  Hyvää alkavaa viikkoa sinulle Sini!

  VastaaPoista
 9. Sari: Kiitos. Mankeloiminen kuulostaa hyvältä ja rentouttavalta puuhalta, johon uppoutuu. Pitäisin täälläkin mankelia, jos vain olisi tilaa :)

  Heidi: Kiitos :)

  Anis: Näin on. On vain kuunneltava sydäntänsä, jos näinkin kliseisesti asian ilmaisee.

  Sesse: Kiitos. Kannattaa kyllä lukaista ja on jo kirjastoissa. Lainasin sieltä omanikin, kun yritän hillitä tuota kirjojen ostovimmaa. :)

  VastaaPoista
 10. Miolann: Niinpä. Minusta asia oli niin hyvin sanottu tuossa kirjassa.

  Kaaponkammari: Taidat olla hyvinkin oikeassa :) Itselleni koti on tosi tärkeä. Viihtyisä oma pesä. Muiden mielestä viihdyn siellä ehkä liiankin hyvin. Ja onnea vielä kerran pöydästäsi! :) Ja nautinnollista iltakahvihetkeä ja alkavaa viikkoa!

  Emilia: Tärkeitä tuumailuja sulla. Toivottavasti löydät oman lepopaikkasi ja -hetken.

  Mustakissa: Kiitos :) Tykkäsin itsekin kirjan rennosta tyylistä. Ei hassumpi lukuhetki lainkaan. Voi hyvin!

  VastaaPoista
 11. Sinulla on kyllä taivaallisen (ei tavallisen!)kaunis arki ♥

  VastaaPoista
 12. Ihania tyynyjä. Ompeluintoa minäkin odottelen. Olen päättänyt siirtää ompelupisteen rarvelle ja se ei olekkan ihan pikku juttu se. Kankaita on kertynyt niin paljon, kaikki pitäisi järjestellä ja lajitella. Oih, pitää odottaa innostusta vielä hetki :)
  Arki alkaa täälläkin, onneksi!

  VastaaPoista
 13. Ihania kuvia!

  Täyttä asiaa tuo teksti. Täytyisi ottaa vähän oppia lemmikeistä, meidän koirallamme tuo lepo on ainakin hallussa!

  VastaaPoista
 14. Siinäpä se, että liikaa on kiirettä ja menoa meillä ihmisillä. Lepoa tarvitaan ja levolle oma paikka. Ja se, että koti muotoutuu siellä asuvalle/asuville oman näköiseksi taitaa tuoda sitä levollisuutta nurkkiin. Pesässä on hyvä olla kun se tuntuu omalta.
  Kauniit tyynyt ja tunnelmat sunnuntaissasi.
  Alkavaan viikkoon iloa,
  Anu

  VastaaPoista
 15. Niin, nauti kodistasi! Paitsi että höösää menemään, pitäisi olla aikaa oikeasti nautiskella rauhasa. :)
  Suloisia kuvia! ♥
  Ihanaa alkanutta arkea!

  VastaaPoista
 16. Kaunista arkista viikkoa sulle sinne. Viisaita sanoja kirjassasi! Itse olen joutunut pakosti lepäilemään viime aikoina, ja noh, pienesti on omaa tuntoa kyllä kolkuttanut. Vaikka ei pitäisi!

  Kauniita tyynyjä!

  VastaaPoista
 17. Aila: Voi kiitos, sen kun vaan aina muistaisi siinä kiireessäkin. Paitsi että on se välillä ihan järkyttävää sekamelkaa myös se arki. Mukavia arkipäiviä!

  Piupau: Kuulostaa hyvältä suunnitelmasi! Toivottavasti into iskee pian. Itse aloitin työhuoneeni raivausta (sitä se tällä hetkellä on) eilen. Ja vasta lattiapinnasta. Voi apua :) Alkuvuoden urakka siis. Ompeluintoa sinne!

  Miia: Totta, malli löytyy siis sultakin aivan läheltä :)

  Anu: Itseäni puhutteli tuo kohta, missä mainittiin ainaisesta matkasta joka paikkaan. Kun hetken vain pysähtyisi ja nauttisi olostaan ja kodistaan. En itsekään sitä arkena kovin hyvin osaa. Siispä sitä opettelemaan! Tämä maanantai arkisine asioineen on kuitenkin tuntunut hyvältä. Toivottavasti sielläkin!

  Esmeralda: Kiitos ♥ Levähdyshetkiä sinnekin!

  Teija: Ei pitäisikään kolkutella. Ihan voi vain olla, vaikka vaikeata se kyllä välillä on :) Kaunista arkea sinne myös!

  VastaaPoista
 18. Oi, suloisuus jälleen noita tyynyjäsi!
  Ja tuo kirjanen pääsikin lukulistalle, kiitos:)
  Kotosalla jos jossakin tulee saada levätä, niin kropan kuin mielen. Siksipä sitä rustailee kotosesta omanoloista ja -näköistä hyvän olon ja rauhoittumisen pesästä. Talven taittumista odotellessa itsellä on juuri nyt hirmuinen kaipuu väreihin. Kevätkukkasista se lähtee..
  Toivottavasti arkesi on ollut hyvää ja lempeää.
  Suloista viikonloppua sinulle Sini♥

  VastaaPoista
 19. Täällä vietetään suloista joutilaisuutta :) Olet tehnyt kauniin tyynyn!

  VastaaPoista
 20. Hannah: Kiitos lempeistä ajatuksistasi. Arki on ollut hyvää ja viikonloput vielä parempia :) Levollista sunnuntaita sinulle ja kevätkukkasten värejä!

  Elina: Niin vietetään :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)