tiistai 28. joulukuuta 2010

Välitilassa

Pöh, juuri nyt tulee mieleen parhaat jouluideat, käsityöt, askartelut ja leivonnaiset. Täytyy listata muistikirjaan ensi joulua varten. Kai sentään pari tonttua saa tammikuussa ommella, jos oikein mieli tekee? Jouluna kankaita penkoessa löytyi kasa vanhoja flanellipaitoja. Niitä voi käyttää varmasti vaikka miten. Mieli joulussa, mutta ajatukset aavistuksen jo tulevassa. Sekö näiden välipäivien tarkoitus.

19 kommenttia:

 1. Mulla alkaa heti joulun jälkeen aina kauhea kevätvillitys. kiire saada joulu ulos ja tulppaanit pöytään. Tunnen jo, miten villitys on tuloillaan. Mukavia välipäiviä sinne!

  VastaaPoista
 2. Juu tunnen tuon ajatusmallin. Just ennen joulua, sen aikana ja heti jälkeen olis vaikka mitä joululahjajuttuja mielessä. Sitten päättää, että viimeistään heinäkuussa aloittaa... mutta sitten heinäkuussa on vaikeaa saada kiinni joulusta.

  VastaaPoista
 3. Outi: Juu, olen minäkin kevättä jo miettinyt. Eilen pidin marketissa tulppaaninippua kädessä, mutta ostinkin muutaman hyasintin alesta. Tänään katsastin vaaleanvihreät ja pinkit kankaat kevättäkkiä ajatellen. Sitten taas piirsin tontun kaavoja... Jään seuraamaan kevätvillitystäsi!

  Mokkakissa: Ai katos, muutkin ovat suunnitelleet heinäkuussa aloittavansa. Pari kertaa on ollut tarkoitus, mutta silloin on kyllä vaikea tosiaan saada joulusta kiinni. Parempi meuhkata siitä vielä tammikuussa ja sitten vuoden lopussa uudestaan. Ideat kyllä meinaan kirjoittaa ylös :)

  VastaaPoista
 4. Välitila-sana kuvaa tosiaan hyvin näitä välipäiviä. Itse miellän vuoden loppuvan suurin piirtein jouluun, mutta sitten onkin (onneksi!) vielä nämä välipäivät.

  VastaaPoista
 5. Ompele ihan rauhassa tonttuja ensi jouluksi jos mieli tekee :)
  Mulla joulu kestää Loppiaiseen, mutta vanhin tytär taas on sitä suuntaa, että joulu ulos heti joulun jälkeen ja odottamaan kevättä...

  VastaaPoista
 6. Vähän sama kävi mielessä; muistikirjaan pitäisi koota ideoita tuleville vuosille, eihän niitä muuten voi muistaa. Joululehdet (joita olen ostanut n15vuotta) selasin kyllä läpi, mutta joulukirjat on vielä pinossa odottamassa... :D
  Tänä jouluna en stressannut yhtään. Ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Mä ostin tänään ensi jouluksi uusia joulukoristeita, kun alennuksessa olivat... Muuten kin olen joulu ihminen, että ostelen ja puuhastelen joulu lahjoja pitkin vuotta. Silloin kannattaa tehdä, kun on inspiraatio miksi odottaa ensi jouluun, silloin on kuitenkin muut puuhat mielessä...

  VastaaPoista
 8. Huhtikuussa on hyvää aikaa keskittyä jouluun, jos ei pääsiäisestä kauheesti stressaa. Mulla ainakin tekee mieli leipoa pipareita aina huhtikuussa -miksei siinä samalla tekisi vaikka joulukortit ja -koristeetkin?:)

  VastaaPoista
 9. Antaa palaa vain! Tontut sopivat tammikuuhunkin oikein hyvin, jos vain intoa riittää.

  VastaaPoista
 10. Elina: Totta, vuoden vaihtuessa ei tee enää mieli olla joulussa, vaan ajatukset lentelevät tulevassa. Keväässä. Mutta onneksi on nämä välipäivät.

  Sesse: Kiva, että annat ihan luvan :)

  Thilda: Vau, et stressannut yhtään. Hienoa! :) Mahtaa sulla olla melkoisesti luettavaa. Suosittelen sitä muistikirjajuttua! Itse olen raapustellut lappusille ideoita, mutta tarkoitus on koota ajatukset vielä kirjaan. Siitä sitten voi valita, mitä ideoita toteuttaa ja mitä ei.

  Roheliina: Arvaas, minäkin ostin muutaman lasipallon tällä viikolla. Monesti ostan alennusmyynneistä joulukoristeita. Totta, silloin pitää tehdä, kun on inspistä!

  VastaaPoista
 11. Leena: Jee, mikä idea! Kiva kuulla, että innostut joulusta huhtikuussa. Mun mielestä taas tammikuu on vuoden masentavin ja pisin kuukausi, joten ehkä hyödynnän sen. Mutta ehkä voisin huhtikuussa palata ajatukseen, tulisiko siitä mitään. Seurailen tilannetta, mitä huhtikuusi pitää sisällään :)

  Kultin kämppä: Niin annankin palaa! Tai nostin kyllä pinon talvisia kankaita myös juuri esille...

  VastaaPoista
 12. Eikös joulunaika lopu vasta Nuuttina, joten ei kun tonttuja tekemään! Itselleni käy aina vähän samalla tavalla. Ennen joulua on niin paljon kaikkea, että mieli alkaa vasta työstää kunnolla kaikkea pahimman hössötyksen tauottua. Muistikirja on varmasti hyvä idea, kun vain muistaa kaivaa sen esiin hyvissä ajoin ennen joulua. Mutta jos itsestä siltä tuntuu, ei kai vuoden aika ole este tontuille vaikka toukokuussa. Vuorotellen kevättä ja muuta, tai miltä sitten tuntuukin - ja hyvä tulee joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 13. Juu, silloin tehdään kun inspis iskee ;) Mulla on jouluun liittyvä muistikirja, jonne rustaan ympäri vuoden ideoita, jos mieleen niitä tupsahtaa.
  Kivoja nuo flanellit ja niistä tosiaan on moneksi. Minä tykkään flanellisista pussilakanoista. Yhden alla tänäänkin köllöteltiin päivällä lukemassa lastenkirjaa.

  VastaaPoista
 14. Sopiihan niitä tonttuja ommella vaikka ympäri vuoden. Ovatpahan valmiina ajoissa ensi jouluun! Itsellä jäi muutamat jouluompelukset kesken, mutta ei innostaisi yhtään jatkaa loppuun. Uudet jutut jo mielessä...kivoja ompeluhetkiä!

  VastaaPoista
 15. Täytyy myöntää, että täälläkin alkaa mieli olla jo tulevassa... Mutta positiivistahan se vain on!

  Mukavaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 16. Minun mielestä käsitöitä tehdään just fiiliksen mukaan – silloin kun isnpis iskee, saa ja pitää tehdä, eikä pakon kanssa tiukassa aikataulussa!

  Teillä on taatusti ollut kaunis kuusi noista koristeista päätellen! Mulla jo punaiset lensivät laatikkoon, muuten kyllä jotain puolijouluista säästin.

  Mukavia vuoden viimeisiä hetkiä!

  VastaaPoista
 17. Hyvin voit ommella tonttuja :) Minä ainakin ompelisin, jos siltä tuntuu. Ja sama juttu: ostan yleensä joulukoristeita alennusmyynnistä, mm. Pentikin ihanat lasipallot viime vuonna.

  Mukavaa, että vielä on taloja, joissa näkee himmeleitä. Meillä tehtiin lapsena himmeleitä aina isän kanssa. Joskus tekee vieläkin mieli tehdä, mutta jotenkin se on jäänyt.

  Onpa kuvissasi tunnelmallinen ovikuva!

  VastaaPoista
 18. Mustakissa: 'ja hyvä tulee jokatapauksessa'. Ihana! :) Katsotaan, miten joulujuttujeni ja tonttujeni kanssa käy. Tällä hetkellä tosiaankin suunnittelen uusia talvisia tyynynpäällisiä ja tilkkutäkkiä.

  Anu: Oma jouluun liittyvä muistikirja on varmasti hyvä juttu! Mulla toistaiseksi kaikki ideat muhivat samassa muistikirjassa, mutta jouluun olen haaveillut oikein omaa kansiota :) On ihanaa raapustaa heti ylös ideat, kun niitä tulee mieleen. Ja flanelliset pussilakanat ovat varmasti aivan ihanat! Nuo flanellitilkut ovat tulossa tai aikomuksissa tulla tontuille :)

  Kirsikka: Totta uudet ompelukset ovat jo mielessä. Mutta ehdottomasti vanhoja tehdään, kun inspis iskee :) Ompeluiloa!

  Miia: Kyllä vain, tänään mieli jo todella tulevassa :) Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
 19. Nonna: Pakko ja tiukka aikataulu ovat pahimpia. Harmikseni olen vain tosi viimetipan ihminen. Välillä ärsyttää. Kuusi oli kieltämättä tosi kaunis! Oli niin harva, että tungin täyteen enkelinsiipiä ja lumihiutaleita rungosta oksan kärkiin ja valot loistivat. :) Tonttuja on vielä kotona, mutta viikonloppuna pakkaan laatikkoon. Onnea ensi vuodelle!

  Tuulella: Ostin muutaman Pentikin lasipallon tällä viikolla alesta. Pinkkinä :) Himmeleiden tekeminen on melko haastavaa. Olen vain kokeillut yksittäisten osien tekemistä. Kokeile ihmeessä (jos vain se inspis iskee) tehdä taas himmeleitä. Tuo kuvassa näkyvä on melko iso ja se on lapsuudenkodissani, jonka julkisivua muuten näkyy kuvassa. Yritin kuvata jouluna taloa sinisellä hetkellä, mutta aina jotenkin missasin sen. Siis sen oikean hetken.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)