maanantai 15. marraskuuta 2010

Valo tyhjään ikkunaanIsänpäivänä vietin laatuaikaa isäni kanssa. Lahjaksi hankin Perinnemestarin remonttikirjan. Kiinnosti tietysti itseänikin. Veimme valotähden sen yhden tyhjillään olevan talon ikkunaan roikkumaan. Samalla mittasimme koko talon kellarista vintille ja ulkopuolta myöten. Mittojen avulla piirsimme pohjakuvan ja suunnittelimme uutta isompaa kuistia vanhan pikkuriikkisen ja vinon tilalle. Niin paljon avoimia asioita, mutta ei saa niiden antaa häiritä.

Löysin vanhoja joulukoristeita ja jouluvaloja. Tuollaisia värivaloja voisi jopa harkita käyttävänsä. Tänään toin lastillisen maalaamiani huonekaluja kotiin. Naapuri kysyi, olenko muuttamassa. Kerroin vain, että muutan sisutusta kerralla ja hänkös ihmetteli. Iski aivan kamala väsymys koko urakasta ja kaikki on tietenkin ihan levällään. Saa olla. Mutta näyttää kyllä tosi hyvältä, kun vähän siristää silmiä ja katsoo vain yhteen pieneen kohtaan kerrallaan.20 kommenttia:

 1. Mummola, ajattelen. Ihanat vanhat koristeet ja niin huolella säilötyt. Ja nuo värivalot tuovat mieleen lapsuudenkodin ensimmäiset kuusen sähkövalot.

  Mittaaminen ja pohjakuvan piirtäminen on varmasti ollut mukavaa isänpäiväpuuhaa.

  Ja puuhailu siis kuulostaa jatkuvan kotona :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita koristeita ja ihanasti pakattu. :)

  Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Suloisia koristeita. Mummola tulee niin mieleen noista värivaloista, ihanat♥

  VastaaPoista
 4. Voi mitä koristeaarteita..! Mulla oli pienenä just nuo värivalot ikkunassa :) Koetin asetella ne aina sydämen muotoon, mut ei se ikinä oikein onnistunut!

  Hmm, taas se vanha talo siellä vilahtaa..

  VastaaPoista
 5. Ihana kaunis tähti ikkunassa.:) Mitäs nuo leipomukset ovat?
  Vau, nuo ovat varmaan jotain 60-luvun koristeita!? Itse en joulua harrasta, mutta niistähän saisi hienoja talvi koristeita, kun suihkisi ne valkoisella. Tosin se tietty patina niistä samalla lähtisi. Nuo värivalot on varmaan 80-luvulta. Muistan, että meilläkin tuollaiset joskus muinoin oli.
  Jänniä löytöjä!

  Paula

  VastaaPoista
 6. Kyllähän noita joulukoristeita nyt mielellään kuuseen ripustelee!

  VastaaPoista
 7. Onnea uusien kalusteiden saamisesta kotiin! Nauti niistä ja jätä siivoukset tuonnemmaksi.

  Kauniita aarteita löysit.
  Mun tulee noista värivaloista mieleen lapsuusystäväni huone, jonka ikkunalla oli juuri samoja valoja :) Mukavan nostalginen aalto ryöpsähti mieleen kuvasi myötä.

  VastaaPoista
 8. Minulla taisi olla tuollaiset värivalot lapsena oman huoneen ikkunassa. Äiti kiinnitti ne aina verhoihin kiinni. Tykkäsin niistä kauheasti.

  VastaaPoista
 9. Kaunis ikkuna "talossasi"! Jotenkin niin salaperäisen kutsuva! Nuo joulukoristeetkin ovat oikein kivoja!

  Sormet syyhyten odottelen kuvia maalaamistasi kalusteista omilla paikoillaan! Varmasti ihana mallailla niitä ja koristaa!

  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 10. Tuulella: Kieltämättä ihania joulukoristeita ja vanhoihin liittyy tarinoita. Tosin noiden kohdalta en tarinaa tiedä, mutta sen voi kehitellä. Tänään ostin kolme kaunista lasipalloa. Keräilen lasipallokokoelmaa pikkuhiljaa. Puuhailu tosiaan jatkuu kotona ja tavoitteena on saada viikonlopuksi tavarat ja huonekalut paikoilleen.

  Esmeralda: Mukavaa viikkoa sinullekin! Tänään paistoi aurinko :)

  Heidi: Kieltämättä aivan erilaiset värivalot kuin uudet. Valo on jotenkin pehmeä.

  Teija: Eilen kurkistin omiin joulukoristelaatikoihin ja vetäisin yhden tontun esille :)

  VastaaPoista
 11. Piuza: Nuo pikkuleivät ovat siskoni leipomia 'kultasydämiä' isälle. Välissä lakkahilloa. Olisivatkohan nuo 60-luvun koristeita? Ja totta, patina katoaa valkoisen alle. Pitää harkiten käyttää valkoista sivellintä :) Ja äitini muuten sanoi laittavansa nuo värivalot jonnekin esille jouluksi. Hauskaa!

  Kultsin kämppä: Tosiaankin nuohan voisi ripustaa tänä jouluna kuuseen.

  Anu: Kiitos ja kyllä nautinkin! :) Näyttää niin ihanalta. Huonekalut ovat jo paikoillaan ja vanhat viety vintille. Sohva vain on vain aivan täysi tavaraa. Ei kyllä kaikkea passaa laittaa menemään, kun monet tavarat herättävät niin vahvoja muistoja. Mikä noissa valoissa niin kiehtookin...

  Outi: Meillä ei ole koskaan ollut värivaloja. Olisikohan tämä joulu poikkeus noiden valojen myötä.

  Nonna: Kuvailen kyllä huonekaluja jossain vaiheessa :) Näyttää kyllä hyvältä. Olin ihan liikuttunut tuosta tähdestä, kun viritimme sen ikkunaan. Aloitamme remonttia talossa pikkuhiljaa ensi vuoden aikana. Katsotaan, mitä siitä sitten tulee :)

  VastaaPoista
 12. Kuulostaapa mielenkiintoiselta, nuo huonekalut :) Ja tosiaan, tuollaisia oli värivalot jossain vaiheessa!!

  VastaaPoista
 13. Onpa täällä moni kenellä oli lapsena/nuorena tuollaiset jouluvalot. Itsellänikin oli 1980-luvun lopussa. Muistan vieläkin sen kivun jalkapohjassa, jos sattui astumaan valosarjasta jostain syystä tippuneen muovikukan päälle. Auts.

  VastaaPoista
 14. Voi sinua ahkeraista! Vaan mikä ilo puurtamisen perään, kun saat "kotistella" ihanaisilla huonekaluilla:)
  Nuo joulukoristeet ovat kyllä aarteita! Ja omakohtaista kokemusta täälläkin juuri tuollaisista värivaloista, liekö peräti olleet oman kammarin ekat jouluvalot... Ihan iski nostalgiafiilis;)
  Voi hyvin siskonen!

  VastaaPoista
 15. Hyvä mieli: Kuulostaa mielenkiintoiselta ja näyttää hyvältä. Olen niin onnellinen :)

  Allekirjoittanut: Ai sullakin oli tuommoiset, vaude! Tuo muovikukka valon päällä on ihan huippu.

  Miia: Kiitos.

  Hannah: Kyllä vain, kotoilen täällä aivan riemumielin. Tuntuu hyvältä ja nyt vain nautiskelen jouluun asti enkä tartu mihinkään isoon urakkaan ennen sitä. Levollista sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 16. Ihan villi arvaus oli, että olisivat 60-luvulta, mutta hyvinkin voisivat olla jotakin 60-70 lukua? Ehkä.. Ei ne mitään kauhean uusia kuitenkaan ole.;)

  Paula

  VastaaPoista
 17. Piuza: Hmmm, ne olivat yhden mummon jäämistöstä peräisin (muistaakseni yli 90 vuotiaan). Voivat siis olla hyvinkin vanhat :) Voisin vähän selvitellä. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 18. Kerro sitten mitä sait selville!:)

  Paula

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)