keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Kaappi ♥"Haaveenani on toteuttaa ruokailutila uudella ja isommalla pöydällä tuoleineen. Pöytä jo on aitassa odottelemassa. Tuoleista en ole niin varma. Lisäksi ehkä pari avohyllyä ja jonkinlainen pienehkö kaappi astioille tai ainakin sivupöytä, jolla saa lisää laskutilaa keittiöön. Siihen voisi kattaa myös noutopöydän." Näin haaveilin viime kesäkuussa ideakuvineen. Ja nyt eletään toteutuneiden haaveiden kanssa.

Juuri astiakaapista olen haaveillut jo pitkään. Kesällä löysin kaatopaikalle menossa olevan astiakaapin alaosan. Aika kamalassa kunnossa, kun oli ollut ties kuinka kauan ihan ulkosallakin. Sain puhuttua ympäri paikalla olleen isäni tulemaan avuksi pelastusoperaatioon (hänen mielestä olin ryhtymässä jälleen kerran aivan typerään hommaan). Rapsuttelin maalit pois ja epätoivoisesti pesin kaappia sisältä puhtaaksi kokeillen kaikkea juuriharjasta painepesuriin. Lopulta keksin maalata kaapin myös sisältä, koska en saanut pinttynyttä likaa niin hyvin pois, ettei olisi iljettänyt laittaa astioita kaappiin. Kaapin yläosaa ei siis löytynyt, mutta rakentelin liimapuulevystä ja kannattimista avohyllyt kaapin yläpuolelle. Kaappi on sopivan korkea ja iso keittiöön laskutasoksi ja pieneksi noutopöydäksikin sopiva (testattu). Mutta yöpöydän laatikossa on vielä kirjekuoressa jemmassa kaappirahat, joten haaveilu jatkukoon!

27 kommenttia:

 1. Hieno kaappi! Sisältä maalaus on hyvä keino "pestä" hajut pois :)

  VastaaPoista
 2. Hienon kaapin olet löytänyt. Meillä odottelee samanvärinen restaurointia tallissa. Se on sellainen astiakaappi, jossa on lasit yläosassa ja se taitaa olla aikas vanha. Oli talomme vintillä meitä odottelemassa, mutta inspiraatio täytyy vielä löytyä entisöintiin.
  Nuo hyllyt toimivat hyvin ja kauniit astiasi ovat näkyvillä. Hyvä oivallus:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä sinä osaat ja saat aikaan! Ihailen!

  VastaaPoista
 4. Ai kun tuli hieno. Taitaa olla helpompi saada isäukkosikin pelastusoperaatioihin jatkossa mukaan, kun hän huomaa, minkälaisesta tavarasta kunnostettuna onkaan kyse. Minäkin olen päätynyt omassa kunnotusprojektissani maalaamaan kaapin sisältä.

  VastaaPoista
 5. Ihana vanha kaappi! Se sai ihan uuden ryhdin ylleen maalista.:) Ja hyllyt ovat myös oikein hyvän näköiset.

  Nyt sinulla on sitten ihan valkea keittiö. Tuo ruokapöytäkin näyttää ihanan jykevältä ja ajattoman kauniita hyvin säilyneitä vanhoja tuoleja vielä löytynyt!:)

  Paula

  VastaaPoista
 6. Katja: Kiitos. Olen iloinen ideasta maalata kaappi sisältä ja varsinkin, kun sillä värillä pystyi vähän leikittelemään.

  Mustakissa: tuo väri on kyllä mahtava! Kaappinne on varmaan myös hieno. Kannattaa kunnostaa huolella, mutta tosiaankin sitten, kun se inspis iskee. Tai tekee sen vaikka pikkuosissa harvakseltaan. Niin ja täytyy myöntää, että avohyllyt tuovat ilmavuutta keittiöön verrattuna isoon yläkaappiin.

  Sesse: Kiitos. Kyllä sitä inspiksen kanssa saa aikaan kaikenlaista :)

  VastaaPoista
 7. Outi: Kiitos. Totta, isäukkeli tajuaa, että hoitelen myös haalimani romut loppuun asti. Toisaalta pystyn hyvin mielessäni kuvittelemaan, miten hän reagoi, kun kerron kaikenlaisista ideoistani. Ihan huvittaa :D

  Paula: Kyllä vain, samalla maalilla maalattu kaikki. Ihanan valkoista täällä on. Tykkään niin.

  VastaaPoista
 8. Aivan uskomaton upeus. Todella kaunis. Kivan muotoinenkin kaiken kaikkiaan. Tykkään vetimistä.

  VastaaPoista
 9. Oi kuinka ihana:)
  Tästä saa inspiraatiota tehdä oma kaappi valmiiksi!
  Mikä mahtaa olla tuo turkoosi sävy mitä olet käyttänyt kaapin sisällä?

  VastaaPoista
 10. Nätti kaappi, harmi kun alkuperäinen maali oli niin huono, olisi ollut ihana sekin. Minä myös maalasin meidän kaapin sisältä, kun oli aika epäsiisti. Vaaalea sisus tuo valoaikin, näkee paremmin mitä kaapista löytyy. Ja noi kupposet siellä sisällä, söpösiä!

  VastaaPoista
 11. Ihana kaappi, ja sisäväri on iloinen yllätys, kun oven avaa.

  Tykkään myös noista avohyllyistä. Omassa keittiössäni niitä myös on kaivattu, mutta en ole vielä päässyt niihin asti.

  Onnittelut sinulle toteutuneista suunnitelmista!

  VastaaPoista
 12. Ei voi muuta sanoa kuin että KAUNISTÁ ON! Todella kaunis kaappi. Ja todellakin, joskus kannattaa maalata sisältäkin, jos liiaksi työmaata rapsuttelussa! (Minullakin yksi tällainen projekti odottelee, kaapin sisämaalaus nimittäin!)
  Mukavaa loppuviikkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 13. Ihanan kaapin tuunasit ja edellisen postauksen ruokasalinkalusto myös :)
  Jos haluat vilkaise erästä toista kaappiprojektia....http://maentylae.blogspot.com/search/label/askartelu
  Lämpimän valoisaa joulunodotusta !

  VastaaPoista
 14. Kaunis... niin kaunis!

  Oliko iso projekti? Hioitko vanhat maalit pois?

  Mukavaa lumista viikkoa!

  VastaaPoista
 15. Wow mikä muodonmuutos! Kaappi on varmasti ihan eri lailla arvokas, kun tietää lähtökohdan ja sitten sen työn, minkä itse on tehnyt! Upean näköinen!

  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 16. Ihanaihanaihana! Oli muuten aika rapea jo ennen maalaustakin!

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana kokonaisuus! Ja niin hyvä idea maalata myös sisältä. Jos sisusta on liian elähtänyt, ei astioita oikein ilkeä sinne laittaa mutta maalihan korjasi tilanteen. Kaapin malli ja mittasuhteet ovat todella kauniit.

  Miten mukavaa, että sait adventiksi uuden ruokailutilan kuntoon. Nautinnollisia ruokahetkiä ja oikein paljon kaikenlaisia onnellisia hetkiä alkavaan adventtikauteen,
  Anu

  VastaaPoista
 18. Ihana! Kaunis väri ja suloinen muutenkin. Ihania astioitakin! Kaikki sopii niin hienosti kokonaisuuteen! <3

  Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 19. Namupala tuo kaappi uudessa asussaan. Onhan tuo vanhakin väri upea. Minäkin haaveilen jo kovasti ruokailutilan uudistamisesta. Siellä kuitenkin vietetään iso osa ajasta. Sinä voit olla jo onnellinen tehdystä työstä ja ihanista yksityiskohdista, rauhallisesta tunnelmasta. :)

  VastaaPoista
 20. Hietzu: Kiva, että tykkäät :) Vetimet ovat mielestäni myös kivat.

  Niinu: Voi tee pian kaappisi valmiiksi :) Tuo sävy on Tikkurilan H366. Halusin samaa värimaailmaa kuin vanha kaapin väri, mutta vähän vaaleampana, jotta tietty valoisuus säilyisi.

  Kirsikka: Alkuperäinen maali oli ihan huikean nätti! Nyt siitä on pientä muistoa sisusmaalin sävyssä. Itse en kyllä heti tajunnut, että voisin maalata sisältäkin, mutta voi sitä riemun määrää, kun sen keksin :)

  VastaaPoista
 21. Tuulella: Myös laatikot ovat sisältä sinisiä :) Avohyllyt ovat kivat, vaikka pölyn kerääminen vähän rasittaakin. Kiva laittaa esille kauniit astiat niihin. Ehkäpä pian saat aikaiseksi!

  Hyvä Mieli: Kiitos ♥ Ja onnea omaan maalausurakkaasi. Kaapin sisustaa on vähän kenkku maalata, kun ei meinaa oikein sivellinkään mahtua kunnolla ja työasento on typerä (en nostanut enkä kaatanut tietenkään omaa kaappiani maalatessani sitä...)

  VastaaPoista
 22. Aila: Kiitos ja valoisa joulun odotukseni onkin! :) Toivottavasti myös siellä. En millään löytänyt sitä mainitsemaasi kaappiprojektiasi tai en vain osannut löytää. Mutta kaikkea muuta kivaa luettavaa ja katseltavaa taas löysin. :)

  Nonna: Ei mikään kamala työ. Vanhat rapistuneet maalikerrokset lähtivät helposti pois kunnon skrapalla. Sitten hiomista. Koneella ensin ja sitten käsipaperilla ja veitsen kärjellä yksityiskohtia. Tympeintä oli maalata juuri sisältä, kun pensseli ei meinannut mahtua ja työasento oli vähän mahdoton (en siis tosiaankaan siirtänyt kaappia minnekään maalausta varten).

  Voi hyvin ja huomennahan on jo perjantai! :)

  Hanna: Kiitos. Itselleni se on arvokas, vaikken siitä mitään pulittanutkaan. Ehkä tyyliini sopii paremmin tuollaiset pelastetut ja itse kunnostetut huonekalut.

  Kultsin kämppä: Niin on ja niin oli, olet niin oikeassa! :)

  VastaaPoista
 23. Anu: Kiva, että tykkäät kaapista. Odotankin niin ensimmäistä adventtia. Kivaa päästä taas lisää tunnelmoimaan. Ja arvaan myös, että sinä olet odottanut innolla alkavaa viikonloppua! :) Onnellista adventin aikaa!

  Esmeralda: Kiitos :)

  Miia: Totta, keittiö ja ruokailutila on hyvä olla viihtyisä, kun siellä tulee oltua niin paljon. Toivottavasti pääset pian laittamaan ruokailutilaanne! Itse tosiaankin nautin ihan täysillä aikaansannoksistani ja varsinkin tuosta namupalasta :)

  VastaaPoista
 24. Voi mikä kaunokainen. Muttei mikää turhanpäiväinen hienohelma, vaan kunnolla tavaraa sisäänsä vetävä käyttökalu. Hienoa työtä!
  Nuo kahvikupit on niin kauniita!

  VastaaPoista
 25. Kannatti isäsi puhua ympäri. Toisen romu on toisen aarre. Kelpais tänne meidänki taloon noin kaunis kaappi :) Sinä se osaat ,ihailen :D

  VastaaPoista
 26. Olet kyllä kunnostanut ihanaisen kaapin!! Ja nuo kahvikupitkin - huokaus:)- aivan suloisia! Kuppeja hinkuaisi moni, ovatkin hakusessa tuumi tuttu antiikkikauppiaskin..

  Levollista ensimmäistä adventtia♥

  VastaaPoista
 27. Piupau: Voi kun kivasti sanottu, oot ihana :)

  Pauliina: Kiitos. Monesti kyse on viitsimisestä ja siitä, että malttaa tuumata tarpeeksi eikä hötkyile. Kyllä sinäkin osaat! :)

  Hannah: Olin yhdessä vaiheessa ihan lääpälläni tuollaisiin kahvikuppeihin. Nyt olen vähän rajoittanut niiden hankkimista. Lisäksi en viitsi maksaa niistä kovinkaan paljoa. Levollista adventin aikaa myös sinne. Rauhotutaan ja nautiskellaan! ♥

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)