lauantai 30. lokakuuta 2010

Juhlamekkoja glamourilla ja ilmanOpettelin vaateompelussa ihan uuden asian nimittäin vuorin ompelemisen mekkoon. Otin opettelua varten yksinkertaisen mallin ja tämä mekko olikin helppo ja nopea tehdä. Yhdessä iltapäivässä valmista. Lähtökohtana oli kesämekko eräästä nimeltä mainitsemattomasta käsityölehdestä. En kertakaikkiaan vain tajunnut ohjeita, miten hommassa edetään, mutta onneksi Google auttoi ja antoi kuvalliset työvaihekuvat. Mekko oli jo päälläkin eräällä illallisella. Äitini mielestä aivan uusi väri vaatetuksessani. Siskoni mielestä melko tyttömäinen malli.

Syksyn edetessä erilaisten rientojen määrä lisääntyy huimasti. Vaatetuspuoli mietityttää. Muutama muuntautumiskykyinen ja yhdisteltävä vaate olisi nyt tarpeen. Farkkuihmisenä suosin farkkuja, kivaa yläosaa ja korkkareita. Helppo yhdistelmä suoraan töistä ulos -päiviin. Uuden pikkumustan tarvitsen ja sellaisen, jota pystyisi muuntelemaan eri tilanteita varten pikkujouluista kirkkokonsertteihin. Järkevää minusta. Ompelen sen, jos ehdin. Iltapuvun tarvitsen myöhemmin talvella ja siihen jo katselen sillä silmällä malleja ja kaavoja. Ihailen entisajan glamouria. Voi, kun sellaista saisi edes pikkuriikkisen tiettyihin tilanteisiin.

Kahdessa seuraavassa kuvassa on melkoinen ero. Ensimmäisessä tyyliä ja glamouria jälkimmäisessä epätoivoinen yritykseni keksiä farkkujen kanssa sopivaa iltamenosettiä. Suuri laukku siksi, että sinne voi tunkea järkyttävän määrän kaikenlaista tavaraa. Todella tyylikästä.
Loppuun muutama kuva inspiraation lähteeksi iltapukusuunnitelmiini. Kotoisin My Vintage Vogue -sivustolta. Näihin kuviin ja tunnelmiin...


11 kommenttia:

 1. Oih, mitä pukuja! Omasi ja Voguen. Aika mieletön uuma tuolla vaaleansinisen kuvan naisella!

  VastaaPoista
 2. Tekemäsi juhlamekko on kaunis! Minä pidän hiukkasen tyttömäisistä malleista ja silti riittävän pelkistetyistä myös. Tässä oli minusta molempia.
  Juhlapukeutuminen on täälläkin mietityttänyt. Eilen etsin juhlakenkiä mutta jäi löytämättä.
  Nuo vintage-kuvat ovat hurmaavia. Ihan tuli sellainen elokuvafiilis :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan mekon olet tehnyt! Kaunis väri. Hauska tapa kuvata noita tyylijuttuja. Jäin vielä miettimään, että kuka näistä kaunottarista sinä henkisesti olet? Farkkutyttö vaiko glamour-tyttö? =)

  VastaaPoista
 4. Outi: Joo munkin mielestä toi vaaleansininen puku on paras ja uuma upea. Myös tuo hörhellys siinä viehättää.

  Anu: Tykkään myös tyttömäisestä pukeutumistyylistä. Mekoissa on kiva, kun on helmaa. Olen sijoittanut tänä syksynä hyviin ja laadukkaisiin juhlakenkiin, jotka toivon kestävän vuodesta toiseen. Klassinen malli Ziosta.

  Nonna: Kiitos. Vai kuka näistä henkisesti olen, hmmm. Ehkäpä tosiaankin henkisesti pikkuisen glamour (tai toiveissa edes), mutta oikeassa elämässä farkkutyttö. :) Hyvä kysymys.

  VastaaPoista
 5. Oma mekkosi on tosi kaunis ja muunneltavissa erilaisella vyöllä. Ja oletpa ommellut sen nopeasti.

  Nuo Vintage-mekot ovat myös tosi ihania, ei muuta kuin siitä ensimmäisestä vaan mallia juhlapukuun!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa glamouria!
  Mutta totta tosiaan olen itsekin niin farkkutyttö, että iltarientoihin riennän mieluusti pitkissä lahkeissa minimekon sijaan. Vaikka tosiaan on riennot aika vähissä :)

  Mukavaa sunnuntai iltaa!

  VastaaPoista
 7. Tuulella: Oli kiva saada kerrankin nopeasti valmista. Ei tarvinnut ratkoa nimittäin kertaakaan. Rehellisesti sanottuna helman kääntäminen jäi kyllä seuraavaan päivään. :) Ja ensimmäisestä mallia kyllä vain.

  Emilia: Farkut ovat kyllä niin monipuolinen vaate! Pitäisin lähes joka tilanteessa... :) Mukavaa sunnuntai iltaa sinnekin!

  Miia: Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Oi, olet tehnyt ihanaisen mekon!!
  Ja niin kiva postaus, mitä glamouria ja säihkettä:)

  VastaaPoista
 9. Oletpa näppärä, kun olet tuollaisen mekonkin onnistunut taikomaan! Kauniita Vintage kuvia.:)

  Paula

  VastaaPoista
 10. Hannah ja Paula: Kiitos! Kiva itsenkin palata aina noihin vintagekuviin. Niissä on sitä jotain :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)