sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Haipakkaa
Melkoisen haipakkaa ollut ja mitä tästä vielä tulee.

Ainakin on tullut sellainen tunne, että tekisi mieli maalata ja tapetoida kotona kaikki seinät. Vaihtaa lattia, jalkalistat ja keittiökaappien ovet. Ihan asua erinäköisesti, erivärisesti ja erityylisesti.

Olen haalinut kokelman erilaisia vanhoja kehyksiä - ehkä seinälle kollaasiksi. Kulta värinä herättää vain hyvin ristiriitaisia tunteita. En tiedä, inhoaisinko jopa.

Ajatuksissa ylipäätänsä syksy, mahdollisuudet ja uudet alut.


20 kommenttia:

 1. Keväästä sanotaan aina, että silloin on aika uudistua. Miksei samaa voisi sanoa syksystäkin, uuden alun havinaa silloin aistittavissa. Niin kotona kuin elämässä yleensäkin.

  VastaaPoista
 2. Samoissa ajatuksissa täälläkin. Syksy on tavallaan sellainen puhtaan pöydän aika. Elämä alkaa konkreettisemmin puhtaalta lehdeltä, kuin tammikuussa.

  Olen oppinut pitämään kullasta. Se saa muut värit loistamaan iloisesti!

  Ihanan värisiä kuvia!

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään kullasta ja yleensäkin keltaisista metalleista enemmän kuin vaaleista. Nytkin laitoin seinälle vanhoja erilaisia ruskeita ja kullanvärisiä tauluja kollaasiksi. Ehkä se on kontrasti, mikä ratkaisee, eikä yksittäinen esine :)))

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat, kekseliäästi olet yhdistellyt vaatteiden, "seinätöhryjen" ja auringonkukan sävyt. Meillä velloo parhaillaan oikein eri tyylien sekamelska :) Oikein mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 5. Maalilla kullasta pääsee. Mulla on vanha kullattu peili. Tosi krumeluuria, rokokoota, ei sovi meillä mihinkään, mutta jotenkin sen eriparisuutensa takia se viehättää. Että jätä jotain kultaiseksikin, ihan vaan vaikka huvin vuoksi.:)

  VastaaPoista
 6. Kultsin kämppä: Tällä hetkellä haluaisin tilata paljon uusia alkuja ja uusia juttuja. :) Ehdottomasti syksy sopii siihen.

  Emilia: Tuo näkökulma kultaan on muuten hyvä! Pidän kyllä kehykset tuommoisenaan, mutta mietiskelen vielä paikkaa ja tarkoitusta niille.

  Seija: Itse olen enemmän vaaleiden ystävä. Sisustuksessani on kyllä paljon lämpöisiä sävyjä ja nyt vähän tekisi mieli kylmettää sitä. Olen jo kertaalleen asetellut kehykset lattialle kivaksi kollaasiksi. Saas nähdä, kuinka kauan kestää, kun ovat seinällä. Toki voivat puolestani lojua seinääkin vasten lipaston päällä...

  VastaaPoista
 7. Heidi: Olin laittamassa ihan erilaisia kuvia, mutta olo tuli vähän epämukavaksi ja niinpä päädyin näihin värikkäisiin otoksiin tänään. Tyylit voivat kyllä olla sekamelskanakin, kunhan koti on omanäköisensä ja siellä tuntuu hyvältä.

  Outi: En kyllä meinaakaan maalata. Tuntuu vain niin hurjalta tuommoinen määrää kultaa yhtäkkiä kotiin. Muista nähneeni sen peilin jossain kuvissasi ja se teki vaikutuksen. Eli sopii siis sisustukseen! :)

  VastaaPoista
 8. Tykkään kengistäsi :) ihanat!

  Aikalailla samoja ajatuksia täälläkin: arkipäivät pelkkää juoksua + välillä haluan kaikkia maailman värejä kotiin ja sitten tosi niukan paletin...

  VastaaPoista
 9. Kauniita värejä! Olen koko ajan enemmän ihastumassa tuohon okran keltaiseen. Sitä halajan lisää...vasta yksi kaulahuivi käytössä tuossa värissä.

  VastaaPoista
 10. Minttumaari: Kiva, mäkin tykkään. Ovat kirpparilöytö ja samalla kertaa löysin itseasiassa kolmet käyttämättömät, mutta vanhat, suomalaiset nahkasaapikkaat. Melkoista. Mitenköhän sitä välillä haluaa niin kaikenlaista? Ensi viikonloppuna taidan kuitenkin vähän mööbleerata.

  Anrinko: Nautin täysillä syksyn väreistä myös pukeutumisessa. Enemmänkin kyllä voisi käyttää värejä. Okra on kiva, suosittelen! :)

  VastaaPoista
 11. Tuo yläkuva on tosi ihana! Katsoin heti noita kenkiä, sillä niistä tulee mieleen yhdet vanhat saappaani ties miltä ajalta. Hauskaa, että olet ostanut ne kirpparilta ja ne näyttävät tosi hyviltä!

  Kehykset ovat myös kauniita ja niistä saa varmasti hyvän kollaasin, olipa väritys nykyinen tai joku muu. Jään odottelemaan, miltä näyttää :)

  VastaaPoista
 12. Hei Sini!

  Tunnistan niin sun fiilikset:) Olen syksyn lapsi ja koen vahvasti, että syksy on itselleni läheistä, mieluisaa aikaa uusine alkuineen ja mahdollisuuksineen...
  Myötätuulta ja iloa!

  Lämpimästi, Hannah

  VastaaPoista
 13. Värit tuntuvat nyt todella houkuttelevilta, meille kaipasin etenkin väriä lattiaan, uusia mattoja vaaleiden tillalle. Ja kulta, entinen inhokkini, jota olen alkanut vähitellen sietämään. Tuollaisena kehysten himmeäpintaisena se on oikeastaan aika kiva. Meille olen kelpuuttanut jo messinkiäkin, ennen sekään ei olisi päässyt esille. Ja ne kultareunaiset (tosin jo kuluneet) kupit ja lautaset, niitäkin vilahtelee astiaakaapissaa :o

  VastaaPoista
 14. ihanan punaiset saappaat. Kivat kuvat!:)

  Minäkään en erityisemmin pidä kullan värisistä kehyksistä. Maalaa ne hopealla? Ehkäpä vaalean puun väriseksi, tai tuputtelet tummaa maalia noiden muutaman kehyksen ”keskimmäiseen kaareen/kehykseen”.

  No mahdollisuuksia on monia!:)

  Mukavaa viikkoa!
  Paula

  VastaaPoista
 15. Kyllä musta tuntuu myös, että syksyllä iskee jokin pesänrakennusvietti. Ihan kuin pitäisi saada talvipesä kuntoon, ennen kuin on aika käpertyä sohvannurkkaan:)

  VastaaPoista
 16. Sini, sulla on niin hienot saappaat! :)
  Tiedän ja tunnistan tuon tunteen, kun kaipuu uuteen tai edes toisenlaiseen asumiseen iskee. Välistä niitä ideoita tupsahtelee tiheämmin ja joskus harvakseltaan. Mä olen opetellut (pakosta) kuuntelemaan ja sulattelemaan niitä ideoitani, muuten ei tulisi mistään mitään. ;)
  Toivottelen sulle mieluisia uusia tuulia ja mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 17. Tuulella: Käytin kenkiä viikonloppuna. Kivat, mutta korkojen kanssa kävely on pidemmän päälle melko työlästä. Nuo ovat takuula omalla kohdallani ikuiset. Ja ehkä muuten piakkoin sovittelen seinälle tauluja, kun saan muutaman lisäkäden avuksi.

  Hannah: Juuri noin! Olin tänä iltana puolentoista tunnin lenkillä ja oli niin valtavan värikästä ja aurinkokin niin keltainen. Ihan käsittämättömän vahvoja värejä.

  Kirsikka: Jännää, miten maku muuttuu! Itse hankin vuosi sitten valkoiset matot, kun kaipasin valoa lisää. En ole vielä kyllästynyt. Kultaa kyllä vähän vieroksun. Milloinkahan rupean tykkäämään Myrnan astioista? Ystäväni kanssa välillä naureskelemme niille. Luulenpahan vain, että joskus koittaa se aika, kun katan myrnat vielä pöytään... :)

  VastaaPoista
 18. Ihanat kuvat! Ja sinulla on ekassa kuvassa ihana syysvaatetus! Kivat sävyt!

  Minäkin jäin pohtimaan noita kehyksiä ja niiden spray-maalaamista. Mullehan iskis heti lilat kehykset, mutta mitäs tykkäisit vaaleansinisistä? Joku vois olla alkuperäisessä värissään. Mustakin olis makea, mutta olisiko liian tumma sun makuusi...Ihana kollaasi niistä tulee joka tapauksessa!

  Mukavaa uusiutumisen aikaa! Minäkin tykkään syksystä! Hieman kaiholla katselen tuon värikirjon tippumista alas tosin...

  VastaaPoista
 19. Piuza: Kiitos ideoista, täytyy vielä funtsia :)

  Mustakissa: Tuo ajatus talvipesästä on mitä mainioin! Sitäpä tässä juuri puuhastellaan kuntoon...

  Sari: Kiitos :) Vähän on rauhoittunut tuo mahdoton uusimisvimma. Mutta jotain kyllä pian tapahtuu. Mukavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 20. Nonna: Voi kun pitäisi käyttää värejä vielä enemmän! Tänään juuri katselin muita työmatkalaisia ja niin mustissa ja tummissa me kaikki. Olen karsastanut tosiaankin mustaa sisustuksessa (ja vähän vaatetuksessakin), mutta nyt olen kyllä vakavasti harkinnut mustia kehyksiä. Vaaleansinisenä saattaisivat olla vähän pliisut. Katsotaan.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)