maanantai 23. elokuuta 2010

Ryhtiliike

Huomasin vihreät tammenterhot lenkkipolun varrella ja pakko oli työntää muutama taskuun. Vaikka kuvat ovat utuisen vaaleita, kaipailen värejä kotiin. Valkoinen ja hennot muut sävyt eivät nyt yksin riitä. Toin vintiltä keltaisen räsymatonkin olohuoneeseen. Olen myös suunnitellut syksyisten sohvatyynyjen ompelua.

Viikonloppuna selailin sisustuslehtiä ja leikekirjaani läpi. Hirmuinen tarve tehdä kuvakollaaseja. Töissäkin lounastauolla leikkelin kiinnostavia kuvia lehdistä. Siivoilin kotona myös kaappeja läpi. Syksyinen ryhtiliike ja hallinnan tunnetta elämään.
PS. Nämä ja edelliset kuvat siis eräästä vanhasta maalaistalosta, joka tupsahti hetki sitten elämääni. Talon tulevaisuus on vielä avoin, mutta olen mukana aloittamassa sen kunnostamisen talven mittaan. Täysin mahdollista olla joskus omanikin. Mene ja tiedä, miten elämä kulkee. Olen levollisin mielin ja melko huoleton. Tietysti myös varovaisen inspiroitunut. Jokin tarkoitus kaikella kuitenkin on.

22 kommenttia:

 1. No, kerro sitten joskus kun on jotain kerrottavaa tästä salaperäisestä, kauniista talosta!

  Olen samaa mieltä, että kaappien järjestely tuo järjestystä elämään. On kiva tietää, mitä kaikkea omistaa ja missä ne tarkalleen ovat!

  VastaaPoista
 2. Nonna: Tietysti kerron. En oikein ole vielä orientoitunut (tai tajunnut) asiaa. Luvassa ei ole kylläkään mitään hulppeita saleja, kaakeliuuneja, pariovia tai muuta vastaavaa. Itseasiassa ei mitään 'kaunista' kuvattavaa tällä hetkellä, kun kaikki on alkuperäisessä asussaan rempallaan ja puutarhassa kasvaa ohdake kainaloon asti. Olen käynyt paikallakin vasta kaksi kertaa: ensimmäisen kerran ostoaikeissa ja toisella kertaa valokuvaamassa.

  Ja nyt olen siivonnut keittiön ruokakaapit. Hyvä minä! :)

  VastaaPoista
 3. Voi miten innostunut ja ahkera sinä oletkaan, kun töissäkin rakentelet jo kuvakollaaseja :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa jännittävältä tuo talojuttu... Syksy on ihanaa ryhtiliikettä, todellakin. Oikein odotan, että ilmat viilenee, että viihtyy paremmin sisällä. Nyt vielä ryhti kaipaisi hieman ojennusta, liian monta kaappia kaipaa järjestäjäänsä. Myös vinttien siivous, mikä on akuutein, on kertakaikkiaan unohdettava näin lämpimällä, sinne miltei tukehtuu!!

  VastaaPoista
 5. Syksy saa tosiaan eloon sellaista jämäkkyyttä ja tavoitteellisuutta, jota ainakin tämän helteisen kesän jälkeen kaipaakin. Sinullahan on siellä mielenkiintoista vireillä. Kiva, jään kuulolle!

  VastaaPoista
 6. Hietzu: Tai sitten työhönsä kyllästynyt... ;) Ei vaiskaan, töissäkin kaipaa inspiraatiota ja kuvakollaasit toimivat sielläkin.

  Kotivalo: Kiva seurata muidenkin ryhtiliikettä. Vintille tosiaankin kannattaa mennä viileällä säällä. Itse ahdistun suunnattomasti sekaisista ja selvittelemättömistä paikoista. Työhuoneeni on tällä hetkellä lähinnä varasto, jonne ovelta jo heitellään tavaraa sisään, joten sekin on tämän syksyn urakka...

  Miia: Juuri lenkillä ollessani oikein pohdin, mitä tavoitteita tälle syksylle oikein asettaisi ja kyllähän niitä löytyi. Jännittääkin, mitä kaikkea syksy ja tuleva talvi tuo tullessaan.

  VastaaPoista
 7. Onpa inspiroivia ja ihanan syksyisiä kuvia! Syksyssä on sitä jotain, joka saa mielen aina laukkaamaan. Minulle ainakin juuri syksy on se aika, kun haluan aloittaa kaikkea uutta, eikä vuodenvaihde.

  Mukavia ja kutkuttavia hetkiä tuon vanhan talon parissa!

  VastaaPoista
 8. Oletko tehnyt kuvaleikkeistä koskaan aarrekarttaa? Minä olen 10 vuotta sitten ja huomasin tässä eräänä päivänä että yhtä vaille kaikki on toteutunut! Aika tehdä uusi...

  VastaaPoista
 9. Oi että, kuulostaa ja näyttää niin ihanalta tuo taloasia!

  Tunnistan myös tuon tunteen, että kun kaapit järjestyksessä, niin mieli järjestyksessä. Taidan minäkin taas jatkaa projektia, ja vihdoin varata paikan kirppikseltä!

  VastaaPoista
 10. Kauniita kuvia, mieli lähtee retkelle vanhaan taloon. Salaperäistä ja kiehtovaa.
  Syksy saa minutin kaipaamaan värejä, syviä ja voimaannuttavia. Kaivan kaapista okrankeltaisen neuleen, se on syksyn lempivaat. Sisustus vielä hakee suuntaa, ei tunnu löytyvän. Siinkin uskon kohtaloon, se oikea juttu tulee sitten ajallaan ja täyttää värikylläisyysvajauksen. Makkariin jo heitin rusean vanhan peiton mutta sali ja keittiö etsivät omiaan.
  Ihania haaveiluhetiä sinulle! Talo vaikuttaa lupaavalta.

  VastaaPoista
 11. Salaperäinen vanha talo, jännää! Odotan innolla lisää!

  VastaaPoista
 12. Hi hii, kiva kiva. Remonttien seuraaminen on aina jännittävää. TUo lehtileikkeen kirjoitus lautalattiasta on mainio, itse kun olen päättänyt että jos jotain niin ainakin lautalattia pitää saada. Saas nähdä kuinka käy ;)

  VastaaPoista
 13. ps. Mun blogissa on sulle tunnustus! =)

  VastaaPoista
 14. Miia: Minäkin tartun asioihin ryhdikkäämmin syksyisin kuin vuodenvaihteessa. Nyt oikein pinnistellen. Ja varmasti tulee olemaan kutkuttavia hetkiä... Niitä sinullekin!

  Thilda: En ole tehnyt koskaan virallista kuvallista aarrekarttaa. Kaikenlaisia listoja ja kuvamateriaalia aiheen tiimoilta on kyllä kertynyt. Osa on jääkaapin ovessa. Paitsi että puolitoista vuotta sitten valokuvasin toiveitani ja tärkeitä asioita. Katsoin kuvakoosteen juuri tällä viikolla läpi ja kyllä vain: yhtä lukuunottamatta kaikki ovat toteutuneet! :) Ja tee sinä ihmeessä uusi aarrekartta!

  Teija: Kiva, että muitakin innostaa, vaikka kuulostankin niin epämääräiseltä :) Onnea kaappien tyhjennykseen sinullekin!

  VastaaPoista
 15. Piupau: Jäin miettimään sanojasi 'syviä ja voimaannuttavia värejä'. Niitä kyllä kaipaan myös! Luulenpa, että juuri okrankeltainen, luumunpunainen ja petrooli ovat tämän syksyn voimaannuttavia värejäni. Annan myös rauhassa kankaiden lojua sohvan kulmalla oottaen sitä oikeaa hetkeä ja väriyhdistelmää sohvatyynyiksi. Syysvärejä sinnekin! Ja tietysti haaveilen...

  Kultsin kämppä: Salaperäinen vielä itsellenikin jollain lailla ja jännää. Veit sanat suustani!

  Kirsikka: Tulet kyllä saamaan sen lautalattian vielä joskus, se on varma se!

  Nonna: Kiitos tosi paljon yllätyksestä, kivakiva! :)

  VastaaPoista
 16. Mielenkiinnon herättää heti kuva
  vanhasta talosta, yrittää kurkkia kuvaa, josko reunasta näkyisi vähän lisäääkin... Mukavaa ja nautinnollista kunnostusprojektissa mukanaoloa ;)

  VastaaPoista
 17. Mukavaa syksyä sinne! Näyttää siltä, että oletkin jo varannut kivaa ja inspiroivaa hommaa itsellesi. Hauskaa saada seurata tilanteen kehittymistä täältä käsin!

  VastaaPoista
 18. Aivan ihanaa. Kuulostaa, että sinulla on edessä tosi mukavia asioita, ja se tuntuu blogitutustakin hyvältä :)

  Tuo tapetti on aivan suosikki, ihailin sitä jo edellisestä postauksesta. Ja tuo sähkökatkaisija saa hyvälle tuulelle.

  Jään myös innolla odottelemaan, millaisia postauksia talon tiimoilta on tulossa.

  VastaaPoista
 19. HyväMieli: Jos tuota punaista rakennuksen kulmaa tarkoitat, niin se on 'vain' vaja. Muakin taas innostaa aika lailla. Kiva päästä taas viikonloppuna tuonne pihalle kiertelemään ja funtsailemaan kaikenlaista.

  Outi: Kiitos. Taisi tulla tämä homma ihan sopivaan saumaan itselleni. Vähän tuuliajolla olen ollut. Jahka tilanne alkaa kehittyä, esittelen lisää.

  Tuulella: Kiva, että tuntuu hyvältä sustakin :) Tapetti kyllä lähtee. Se on ihan huonossa kunnossa ja sähkökatkaisijatkin myös. Osa vaihdettukin uusiin, mutta itse haluaisin vanhat tilalle. Kiva päästä etsimään tapetteja! Tosin tapetointi menee varmasti reilusti ensi vuoden puolelle. Ihan innostun tässä, kun tekin innostutte! :)

  VastaaPoista
 20. Kuulostaapa salaperäiselle. Kauniita kuvia ja ihana kollaasi!

  VastaaPoista
 21. Kaunis vanha katkaisin. Eipä ole tuollaisia enää, kuin vanhoissa taloissa.

  Ihanaa vanhan tuntua. Tuokin kuva vanhan maalaistalon sisäseinistä, vai pitäisikö sanoa vuorauksesta vai mitähän? :o) Kuivaa ruovikkoa ja kivaa tekemistä!

  Paula (vanha bloginimi TIEN)

  VastaaPoista
 22. Sinulle on Beautiful blogger -tunnustus noudettavissa ;)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)