keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Puun alla

Istuin kauniissa kahvilassa omassa rauhassani ja luin kirjaa. Join pari kupillista kahvia. Vaeltelin puutarhoissa, puistoissa ja metsäpoluilla. Istuskelin penkeillä ja ihmettelin, miten muistikirjaani syntyi yhtenä hetkenä neljä sivua tekstiä.

Löysin uusia polkuja lenkkipolkuni varsilta ja omasta mielestäni. Molemmat ilahduttivat. Aistin keskikesän taianomaisen, pehmeän ja ihmeellisen luonnon. Mietin ajatusta: "ihminen ei voi hyvin, ellei hänellä ole jonkinlaista luontosuhdetta". Poimin tien varrelta ruusun ja työnsin käsilaukkuuni. Kotona nostin lättänän ruusun kirpputorilta ostamaani vanhaan kulhoon. Totesin jälleen kerran, etten vaihtaisi elämääni kenenkään toisen omaan.

Kiljaisin ääneen ja pomppasin tuoliltani pystyyn, kun tomaatti-mokomani olivat salaa tupsahtaneet raakileille. Olen myös iloinnut jo toista kuukautta siitä, että voin joka päivä napsia kourallisen omakasvattamiani yrttejä ruokaani.

Mietin myös, että voisin hankkia pyörän. (Häpeäkseni voin tunnustaa, etten omista omaa pyörää.) Aivan tavallisen klassisen naisten pyörän, jossa olisi rottinkinen kori. Sellaisella pyörällä takuula pyöräilisi onnellinen nainen kukkasia korissaan.


Kuva: SuomisenPyörä"Mielikuvitus tarvitsee hemmottelua, turhanpäiväistä, hyödytöntä puuhastelua ja askartelua"
- Brenda Ueland

Onnellista juhannusta!

10 kommenttia:

 1. Kauniita juhannusmietteitä sinulla. Olen samaa mieltä siitä, että ulkoilma ja kaikki ihanat tuoksut, äänet ja tuulet siellä tekevät tosi hyvää ihmiselle.

  Kannatan klassisen naistenpyörän hankintaa. Vaikka vaihdepyörässä on onkin omat etunsa jos ajelee urheilumielessä, niin enemmän riemua olen kokenut ajaessani perinteisellä vaihteettomalla naistenpyörällä, joita meille juuri hankittiin kaksi kappaletta. Ne kuuluvat ehdottomasti kesään ja nautiskeluun! Kori vielä puuttuu ;-)

  VastaaPoista
 2. Oma pyörä on kyllä ihana asia.. itse haaveilen aika ajoin sillä ajamisesta. Avaimen olen vain jonneksin hukannut, enkä millään raaskisi rikkoa tehdaslukkoa... =( Mutta pitää vain haaveilla siitä, miten ihana olisi, kun tuuli puhaltelisi tukassa =D

  Ihanaa juhannusta sinne suunnalle!

  - Jaana Kainuunkadulta

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa taivaalliselta!

  On hyvä omata taito oman elämänsä utkimiseen ja niiden onnen kohtien löytämiseen. On myös onni saada antaa ajatusten vain leijailla.

  Onnitteluni raakileista ja yrteistä. Pyörävalintasi kuulostaa (ja näyttääkin?) hyvältä.

  Ihanaa kesäiltaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ajatuksesi kuulostavat ihanilta ja rentouttavilta. Aina pitäisi osata nauttia pienistä asioista. Minun lenkkipolkuni varrelta poikkeaa pitkospuut suon yli, josta voi katsella lammella uiskentelevia sorsia. Siellä mieli lepää lenkkipolun lomassa.

  Minullakin on parvekkeellani tomaatti,mutta se ei vielä ole edes siinä raakile-vaiheessa.
  Tuo mietelause oli kaunis, kirjasin sen itsellenikin ylös. Hyvä asia muistaa nauttia HILJAISUUDESTA, varsinkin nykyisen kiireisen elämän keskellä.
  Hyvää juhannusta,vaikka aurinkoa ei kovin ole luvattukaan!

  VastaaPoista
 5. Tuulella: Klassisessa naistenpyörässä on ehdottomasti asennetta ja voihan silläkin polkea urheilumielessäkin ainakin jollain tapaa... :) Toivottavasti olet ehtinyt polkea jo monet matkat ja nauttia samalla ympäristön ihmeistä!

  Jaana: Toivottavasti löydät pyörän avaimen vielä tänä kesänä! Olen kyllä siskoltani lainaillut pyörää välillä. Nyt vain on jonkinlainen pyörähimo ollut jonkinaikaa päällä.

  Emilia: Yritän järjestää itselleni hetkiä haaveiluun, mietiskelyyn, joutilaisuuteen ja oman elämän ytimen etsimiseen. Se on hirmu tärkeää ja voimauttavaa. Niin ja juuri tuo pyörä Crescent Sunnan on aivan ihana ja tottakai laadukaskin. Maksaa vain maltaita, mutta laadusta kannattaa maksaa, jos loppuelämäkseen saisi siitä pyörään. Tai sitten yritän kurkkia roskalavoille... :)

  Hietzu: Pitkospuut, lampi ja sorsat kuulostavat täydellisiltä! Tuollaisia hetkiä kannattaa vaalia elämässään usein. Hiljaisuus on myös ihana asia. Olen laittanut radion kaappiin enkä juuri telkkariakaan katso. Musiikki on inspiroivaa, mutta yleensä tykkään olla hiljaisuudessa. Toivottavasti tomaattisi rupevat pian tupsahtelemaan ja juhannuksesi on onnellinen! :)

  VastaaPoista
 6. Minä oikein nautiskelin tätä lukiessani. Kiitos. Onnellisuutesi on niin läsnä tässä tekstissä.

  Onnea kovasti tomaateista ja uusien polkujen löytämisestä, etenkin niistä ajatusten poluista.
  Minä sain itselleni toissakesänä tuollaisen polkupyörän (mallin nimeä en muista mutta hyvin tuolta se näyttää , ruskea vain) ja tunnen suurta reimua sillä ajellessani. Ajatuksesi kukkien täyttämästä korista sai mieleni iloiseksi. Lupiineja täynnänsä pursuilevainen kori olisi kuin kesä itse.
  Nautitaan luonnosta, kesästä ja siitä että elämä on tässä ja nyt ja siitä saadaan iloita ja nautiskella. Oikein lempeää juhannusmieltä sinulle.
  halaten Anu

  VastaaPoista
 7. Hieno ajatus tuo luontosuhde. Kun sitä miettii, niin ihan tottahan se on!
  Mulla on tuo pyörä luonnonvalkoisena, ja voin kertoa, että paras pyörä ikinä. Niin mukava polkea ja tavaraakin mahtuu koriin... Mukavaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Tulin vielä lähettämään lämpimän halauksen sinulle! Onnellista juhannusta, hyvää oloa ja raukeutta, sitä sinulle toivotan.
  Piupau

  VastaaPoista
 9. Ihana posti, niin leppoinen ja positiivinen :) hieno otsikkokin.

  Ihanaa ja rauhallista juhannusta sinulle! Ja kiitos pyoralinkistä!

  VastaaPoista
 10. Anu, Kotivalo, Piupau ja Hanna: toivottavasti juhannuksenne oli suloinen ja rentouttava! Pyöräillen kohti uusia kukkaniittyjä... :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)