maanantai 7. kesäkuuta 2010

Pussilakanasta mekoksi
Tämä mekkonen siis roikkui viikko sitten puolivalmiina omenapuun oksalla. Kankaana on käytetty kirpputorilta ostettua uuden veroista tai ehkä jopa käyttämätöntä lasten pussilakanaa. Kaavat ovat Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/2009. Yritin olla kaavoissa tarkkana ja korjasin mm. väärissä kohdissa olleita laskoksia, mutten älynnyt, että pienin koko voisi olla niin iso, ettei auttanut muu kuin ratkoa ommeltu mekkonen osiin, kun pieni sisäänotto sivusaumoista ei todellakaan riittänyt. Ihan tyynen rauhallisesti ratkoin, koska ompeluksella ei ollut mikään kiire.

Matroskin ehdotti aiemmassa kommentissaan koekappaleen ompelemista lakanakankaasta. No mekkohan on tavallaan ommeltu lakanasta... Sain myös häneltä vinkkejä hyviin kaavoihin. Itseltäni jo löytyykin Joka tyypin kaavakirja, jonka avulla olen onnistunut hienosti. Built by Wendy -sarjan kirjat ovat kuulemma myös hyviä. Muita kaavoja, joilla onnistuu? Olen nimittäin tainnut jäädä koukkuun vaateompeluun.

20 kommenttia:

 1. Onnittelut upeasta ompelutyöstä! Tulin pitkästä aikaa vierailulle ja löysin täältä ihanan tunnelman... Kiitos* =)

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko, hyvää työtä!

  VastaaPoista
 3. Minä tykkään! On kyllä kaunis, niin mekon malli, sävy, työn jälki kuin kokonaisuus kaikkineen. Tuo vyö vielä oikein kruunaa mekon. Illemmalla lapsen nukahdettua menen tutkimaan linkit. Tänään muuten ruokakaupassa himoitsin käsityölehtiä mutten sitten kuitenkaan ostanut. Joku laajempi kaavakirja taitaisi olla parempi sijoitus.
  Mukavaa maanantai-iltaa sulle Sini. Minä keittelen täällä juuri Helmi perunasuurimopuuroa. Se on herkkuani voisilmän kera :)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava mekko ! Olet todella taitava käsistäsi. Kangas sopii hyvin mekkoon. Kiitos kaava vinkeistä jospa tässä saisi inspiksen kesämekon ompeluun ;)

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekko! Ei kyllä uskoisi pussilakanaksi. Tuossa on jotain menneen ajan henkeä, vaikken osaakaan sanoa minkä ajan..

  VastaaPoista
 6. Hanna: Kiva kuulla sinusta pitkään aikaan!

  Ilona: Kiitos.

  Anu: Parin hankalan Suuri Käsityö -lehden ompelustyön jälkeen voin kyllä suositella jotain muuta kaavaopusta, vaikka noita kirjoja. Joka tyypin kaavakirjan omistan ja se on simppeli ja neuvoo tosi hyvin, miten kaavoja muokkaillaan. Herkullista iltapuuroa ja kiitos kauniista sanoista!

  Marie: Itsekin haaveilen oikein helposta ja yksinkertaisesta kesämekon ompelemisesta. :)

  Elina: Ei todellakaan uskoisi pussilakanaksi. Varsinkaan lasten pussilakanaksi. Ja menneen ajan tunnelma tuli heti itsellenikin mieleen!

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihailen mekkojasi. Täydellisen kaunis. Minäkin olen ihastunut lakanakankaiden tunnelmaan ompelussa. Kierrätyskankaat kiehtovat kovasti. Ihan valkoinen lakanakin voi olla mielettömän kaunis. Viime viikolla lainasin juuri tuon kirjan kirjastosta, en vaan ole kerennyt syventyä siihen. Odotan aikaa, jolloin olisi rauha ommella enemmän.

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis malli ja hyvin onnistunut ompelus!

  Aikaisemmin minäkin ompelin itselle ja myöhemmin ompelin tosi paljon lapsille. Nyt pitäisi kyllä kokeilla, miten vaateompelu nykyään sujuisi.

  VastaaPoista
 9. Ihana mekko, tosi kaunis malli. Itselläkin varmaan tuo kaava löytyy tuolta hyllystä jos joskus innostuisi :) Suloinen kangas myös, lakanasta on moneksi!

  VastaaPoista
 10. Kaunis mekko! Onnea ompelukärpäsen puremisesta!

  VastaaPoista
 11. Aivan upea ompelus jälleen! Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 12. Laitoin muuten siitä tyynystä vähän vinkkiä blogiini, sinne kommentteihin. Se on oikein mukava ja nopsa tehdä.
  Ihanaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 13. Ei voi kun ihailla ompelu taitojasi. Todella kauniin mallinen makko ja kangas myös!
  Miten kummassa kärsivällisyytesikin riittävät moiseen ratkomiseen.
  Mutta kyllä on sen kaiken arvoinen, sillä tämä on HIENO!

  VastaaPoista
 14. Ei voi sanoa taas muuta kuin "Kaunis". Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 15. Löysinpä todella kauniin blogin! Näitä kuvia katsellessa ihan hengästyy! :)

  VastaaPoista
 16. Ompas nätti malli! Tykkään kovasti :) Täältä blogimaailmasta saa niin paljon ideoita ja inspiraatiota, että omia kankaitaan ja vanhoja vaatteitaan katsoo sillä silmällä, että voiskos noista vielä tehdä jotain uutta ja kivempaa!

  VastaaPoista
 17. Hieno blogi sulla! Löysin tänne Kuukin kautta, ja jäin heti lukijaksi. Palaan vielä paremmalla aikaa tutustumaan tarkemmin = )

  VastaaPoista
 18. Kaunis,sekä kangas,että malli.Tuolla passaa juhannustanssit tanssahdella.
  Ja hienosti uusiokäytetty kangas.TYKKÄÄN!

  VastaaPoista
 19. Hei!

  Poikkesin ensimmäistä kertaa sivuillesi ja yllätyin iloisesti. Eeva Kilven runo, kaunis mekko, jotenkin rauhoittava ja lämmin tunnelma valloittivat. Kiitos! Piipahdan sivuillasi myöhemminkin :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)