keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Hengähdystauko
( pientä esimakua tulevasta )


Muutaman päivän vapaalla olen juossut metsä- ja peltoteitä mieli rentoutuneena. Saunonut niskakivun pois ja nukkunut saunan jälkeen puoli yhdeksään, joka on ihme puoli kuudelta arkena ja pyhänä heräävälle. Olen lässyttänyt kissalleni ja lukenut Silitä kissaa -kirjaa sekä syönyt aamiaiseksi, lounaaksi ja iltapalaksi lammaspaistia.

Olen katsastanut marjapensaat, mansikkamaan, vatut ja mustikan kukinnan sekä viime kesänä kylvämäni lemmikit. Ommellut mekkoa ihan vain pikkuisen ja todennut, että ompelijan paras kaveri on ratkoja ja että tikin pituus kannattaa olla niin pitkä kuin kehtaa ommella.

Olen leiponut täydellistä raparperipiirakkaa tällä ohjeella, jonka löysin vuosi sitten. Lisäksi olen ratkaissut keittiöni tilapulman ja siitä ilahtuneena kiertänyt aitat ja liiterit ja löytänyt ainakin yhden varteenotettavan huonekalun. Kirpparilta myös löytyi äitini vanha vedensuodatin kahdella eurolla."Hiljaisuudessa ja rauhassa, pysähtyneisyydessä ja itsensä kuuntelussa syntyy luovuus."
(Tommy Hellsten)

11 kommenttia:

 1. Kylläpä kuulostaa täydelliseltä- tuollainen irtiotto tekee taatusti hyvää. Tuo lammaspaisti rupesi ihan hymyilyttämään, siellä taitaa olla ihan omavarainen lihantuotantokin?
  Lammaspaisti on nimittäin minunkin herkkua, voih ja sitä meillä syödään liian harvoin;-).

  Kaunista oleilua sinulle, nauti kauniista kesästä!

  VastaaPoista
 2. Aamunkukka: Tosiaan, olo oli jotenkin voimaantunut. Omavarainen lampaassa en ole. Olisipa hienoa olla! Vanhemmillani on kyllä yksi lammas lihoina tilauksessa. On vielä vain karitsa... Syömäni paisti oli kotoisin ihan kaupasta.

  VastaaPoista
 3. Ihastuttavia tunnelmia. Kaunis mekko on päässyt puuhun tuulettumaan, ihanan tunnelmallinen kuva. Voi miten kaipaisinkaan taas päiviä ettei ole kiire ja sata asiaa tekemättä.

  VastaaPoista
 4. Piupau: Kiitos. Joskus pitää järjestää itselleen kiireetön hetki :) Puussa roikkuva mekkonen on työn alla ja yritän saada sen tänään ommeltua valmiiksi viikonloppua varten. Viimeistelyä vaille valmis. Kesäpäiviä sinne!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hyvältä; välillä täytyy saada kunnon irtiotto.Mulla irtiotto tarkoitta aina aikatauluttomuutta ja sellaista "tehdään mitä hyvältä tuntuu" ajattelua. Ja tuo sitaatti on niin totta. Näinhän se menee.
  Mekko on muuten todella kaunis. Hyvä malli ja kangas on kepeä ja kesäinen. Mulla on meneillään helppo kotimekko, sellainen melko telttamainen :) Kotona tykkään kovasti lökötellä löysissä vaatteissa.
  Mukavaa tätä päivää,
  Anu
  ps. meillä on vielä tämän kesän eka raparperipiiras leipomatta

  VastaaPoista
 6. Ihana postaus ja kauniita kuvia! Täysin samaa mieltä Tommy Tabermanin kanssa.

  VastaaPoista
 7. Juokseminen luonnossa ja sauna on munkin mielestä parasta rentoutusta! Mukavia rentoutumishetkiä sulle!

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa mukavalta puuhalta.
  Ja tuon raparperi piirakan ohjeen pistin talteen, sillä itse en ole kovin taparpesin ystävä, mutta tuo piimä ja rahka saattaa auttaa sitä maistumaaan paremmalta myös minun suussani :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan rentoa ja hidasta menoa! Kauniita kuvia myös!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)