perjantai 11. kesäkuuta 2010

Fiilistelyä viilijäätelöllä





Inspiroiduin uusimman Maalaisunelman viilijäätelön ohjeesta niin, että päätin kokeilla. Jääkaapissa kun sattui olemaan kaksi purkkia viiliä ja purkki kermaa. Mustaherukkahillon korvasin raparperilla, jonka hillosin pienessä vesitilkassa kattilassa. Sokerin sijasta käytin hunajaa. Sekaan meni vielä muutama pakastemansikka. Ensin kärsimättömänä jäädyttelin viilikermaseosta ja kävin sekoittelemassa sitä muutamaan kertaan. Vähän jäätyneenä kaadoin puolet seoksesta vuokaan ja sen päälle puolet raparperimansikkahillokkeesta ja loput ainekset sekoitin vielä keskenään ja kaadoin päällimmäiseksi kerrokseksi. Aivan kuten ohjeessa sanottiin. Sitten vielä pakastumaan ja ensimmäiset maistelut vielä vähän löllöstä jäätelöstä. Hyvää.

Olen ollut tällä viikolla onnellinen saamastani käsin kirjoitetusta kirjeestä ja kauniista kuvista. Harvoin päivän posti sisältää näin ilahduttavia lähetyksiä.

9 kommenttia:

  1. Siis viilijäätelö...
    Et viittis laittaa koko reseptiä? Kuulostaa eksoottisen mielenkiintoiselta :D

    VastaaPoista
  2. Hymy hiipi huulilleni kun viimeisessä kuvassa oli tyhjä kuppi. Ihanaa!
    Tuota pitää kokeilla, joskin meillä ei ole raparperiä... täytynee kerjätä jostain. Viiliä meillä aina on ja kermaa. Uuden lehdenkin ostin, kohta pääsen käpertymään sängyn pehmeyteen lehti seuranani, kunhan lapset luovuttavat sängyn elokuvaillaltaan.
    Meillä on saatu nauttia tänään auringosta, grillailusta ja iloisesta seurasta.
    Oikein ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  3. Eksoottista tosiaan :) Ei itsellenikään ole ennen tullut mieleen, että viilistä voisi tehdä jäätelöä.

    Tässä Maalaisunelman 5/2010 ohje:
    - 5 dl viiliä
    - 1,5-2 dl sokeria
    - 1 dl kuohukermaa
    - 1-2 dl mustaherukkahilloa

    - Sekoita keskenään viili ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää kerma.
    - Kaada seos vuokaan ja nosta se pakastimeen noin kolmeksi tunniksi. Sekoita noin 20 minuutin välein. Kun jäätelö on melkein valmista, levitä puolet toiseen vuokaan ja sen päälle puolet mustaherukkahillosta. Tee loppujäätelöstä ja hilosta toinen kerros. Nosta vuoka pakastimeen ja pakasta vähintään yksi tunti.

    Oma kokeiluni poikkesi seuraavanlaisesti: käytin pari purkkia viiliä ja purkin kermaa. Lisäksi sokerin sijasta hunajaa enkä tehnyt tarkoituksella kovin makeata. Mustaherukkahillon korvasin raparpereilla, jotka pilkoin ja kiehuttelin vesitilkassa pehmeiksi. Raparperien joukkoon seoksen jäähdyttyä lisäsin myös hunajaa ja muutaman mansikan. Jäätelö jäätyy kivikovaksi, jos malttaa jäädytellä niin pitkään... Eli ennen tarjoamista hyvissä ajoin pehmenemään. Nam!

    VastaaPoista
  4. Kuullostaapa mielenkiintoiselta :) Niin kauniit ja tunnelmalliset kuvat. Pöydän muodot on kauniit sekä virkkaustyö. Hyvää alkanutta viikonloppua Sini !

    VastaaPoista
  5. Hejsan!
    vilken inspirerande och vacker blogg du har, tack för det!
    S

    VastaaPoista
  6. Hei
    Mukavia viikonloppupuuhia siellä. Meillä herkuteltiin suklaakakulla mutta joku omatekoinen jäätelö olis kyllä varmaan vielä parempaa tai ainakin kesäisempää :).
    En ole koskaan oikein ollut suuri viilin ystävä, mutta luulen, että tässä muodossa voisi maistua mullekin. Ainakin näyttää kuvissasi tosi herkulliselta. Kiitos siis vinkistä. Oli mennyt multa ihan ohi,vaikka yleensä syynään ko. lehden ruokareseptit melko tarkasti.
    leppoisaa iltaa,
    Anu

    VastaaPoista
  7. Marie: Tykkään pöydän muodoista itsekin tosi paljon ja virkkaustyö on iso hartiahuivi, johon käperryn, kun uppoudun blogimaailmaan. Tänä viileänä iltana onkin tarpeeseen. Sähkötkin ovat katkeilleet jo muutamaan otteeseen.

    Sofie: Tack så mycket och välkommen åter!

    Anu: Eipä viili juurikaan maistu viililtä tässä jätkissä eikä olomuotokaan ole enää venyvää :) Lehden reseptit ovat aina herkullisen oloisia. En vain muista yhtäkään niistä kokeilleeni. Viime kesän numeroissa oli muistaakseni muutamia ihania marjapiirakoita. Kaikki numerot ovat kyllä tallella, joten niihin voi aina palata. Herkutteluhetkiä teille sinne!

    VastaaPoista
  8. Kuulostaa herkulliselta. Pitääkin palata ohjeeseen.

    Kauniita kuvia taas.

    Aurinkoa viikkoosi!

    VastaaPoista
  9. Oi, kuulostaapa hyvältä. Kiitos ohjeesta!

    Kauniita, tunnelmallisia kuvia taas kerran! Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)