torstai 13. toukokuuta 2010

Visuaalinen onnellisuus


Huh. Melkoisia väsymyskohtauksia ollut jonkin aikaa. Eilen ostin spontaanisti itselleni kaksikymmentä keltaoranssia ruusua. Ihan vain piristämään. Tänään loikoilin sohvalla, jonka päällisen olen tänä keväänä värjännyt teellä. Oli aivan liian kirkas valkoinen ja tee sopivasti pehmensi väriä. Join mate-hauduketta korianterillani maustettuna. Kiinnitin katseeni vain kaikkeen kauniiseen ja pohdiskelin termiä visuaalinen onnellisuus. En kuolemaksenikaan muista, mistä sen olen lukenut tai muistanko edes oikein, mutta hyvä se minun mielestäni on.

Alemmissa kuvissa näkyy kaksi pellavakankaasta ompelemaani tyynyä, joissa on pätkät vanhaa pitsilakanaa.
12 kommenttia:

 1. Kauniit tyynyt, pitsi ja pellava sopivat todella kivasti yhteen, korostavat toisiaan oikealla tavalla.

  VastaaPoista
 2. Samat sanat, todella upeasti tuunatut tyynyt. Herkkä ja kaunis postaus taas, hymyjä sinulle ja mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Oikein jäin miettimään tuota visuaalista onnellisuutta. Jännä käsite.Onnellisuutta on monen laista ja silti kuitenkin kaikki onnellisuuden osa-alueet liittyvät mielestäni siihen samaan, että kokee hyvää oloa ja positiivisia tunteita. Niitä tarvitaan, jotta elämä olisi mielekästä.

  Hyvä, että ostit ruusuja - silloin tällöin on tarpeen huomioida ihan itseään.
  Tyynysi ovat hurjan kauniit. Minä vastikään ompelin pitsilakanasta lapsen sänkyyn pääiväpeitteen. Vanua, puuvillaa takakankaaksi ja sitten lakana. Ihan muutamia koristetikkauksia laitoin mutta tosi yksinkertaisin eväin tuli minusta kiva peitto.
  Miten teit sen teellä värjäämisen? Saitko mielestäsi tasaista jälkeä? Kuulosti tosi mielenkiintoiselta tekniikalta.

  VastaaPoista
 4. Visuaalinen onnellisuus on sana, jota olen joskus kaivannut selittämään oloani. Kiitos uudesta sanasta :)

  Pitsisetpellavatyynyt ovat kauniit.

  VastaaPoista
 5. Ihanat tyynyt, niin kaunista tuo vanha pitsi!

  VastaaPoista
 6. Aivan mielettömän ihanat tyynyt. Loistava idea. Nappaan itselleni :D Mulla kaapissa iso kasa vanhoja pitsejä, joille olen pohtinut sopivaa käyttöä... Nyt löytyi!

  Sävyt muuten aivan täydelliset taustalla olevan tapetin kanssa. Mutta sen taisit jo tietääkin :)

  VastaaPoista
 7. Elsa ja Aamunkukka: kiitos. Minäkin pidän kovasti uusista tyynyistäni. Hymyjä teidänkin viikonloppuun!

  Anu: Voin kuvitella, miten tekemästäsi päiväpeitosta tuli sievä. Täytyy pistää itsekin muistiin. Ja koristetikkaukset kyllä kruunaavat täkin, jota voi onnellisena ihailla. Itsensä huomioiminen on tärkeätä. En aina oikein ymmärrä ihmisiä, jotka eivät voi itse ostaa itselleen kukkia, vaan odottavat, että joku muu heille ostaa. Minä olen ainakin itse ostamien kukkien arvoinen :)

  TEELLÄ VÄRJÄÄMISESTÄ: Koska sohvanpäällinen oli niin iso, käytin saavia värjäykseen. Ensin kastelin kankaan kokonaan. Keitin tietysti vahvaa teetä (muutama teepussillinen) ja laskin saavin täyteen lämmintä vettä teevesineen. Liottelin kangasta aikani ja lopuksi huuhtelin. Ehkä pieniä epätasaisuuksia tuli, mutta sitä ei näy käytössä enkä itseasiassa panostanutkaan tasaisuuteen. Kannattaa kokeilla vaikka mukissa pikkutilkkuja. Eri teelaaduista tietenkin irtoaa eri sävyjä. Taisinpa vielä pestä kankaan pesukoneessa, kun tuli ensin hieman liian tumma ja pesussa vähän vaaleni ja juuri sopivasti.

  Satu: Se kaunis, mitä ympärilläni näen, tekee minutkin hyvin onnelliseksi. :)

  Kirsikka: Kiitos. Pitsi on tosiaankin herkkä ja jonkun omin käsin virkkaama.

  VastaaPoista
 8. Rilla: Mitäs sitä kaunista kaapissa pitämään, joten käyttöön pitsit vain! :) Itsekin olen onnellinen makuuhuoneen pitsilakanaverhoista ja näistä tyynyistä. Ja tuosta tapetistakin. Kyllä, olen jälleen kerran ihastellut sitä! :)

  VastaaPoista
 9. Niin kaunista ja harmonista. Lepo teke välillä hyvää, sitä pitäisi useamminkin osata olla ja nauttia.

  VastaaPoista
 10. Mietinkin että aivan liian harvoin pysähtyy pohtimaan kauneutta ympärillä. Kauneus on yksi ihanimmista tavoista ladata akkuja:)
  Kaunis tunnelma sinulla ja toivonkin sinulle paljon visuaalista onnellisuutta !

  VastaaPoista
 11. Todella kauniita kuvia sinulla taas, ja ihanaisia tyynyjä! :)

  Itse saan hirveästi voimaa ja iloa kaikesta kauniista: Luonnosta, siististä kodista ja tuoreista kukista, puhtaista vaatteista, ja mm. täältä sinun kauniista blogista! Kiitos siitä :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)