torstai 8. huhtikuuta 2010

Yksinkertaisesti kaunista


Oksat alkavat vihertää sisällä melkoista vauhtia ja vielä hurjempi vauhti on ollut kylvämilläni koriantereilla.
Sain käsiini uutuuskirjan Yksinkertaisesti kaunista - Levollisia tiloja mukavaan oloon. Olen vasta selannut kirjan läpi ja lukenut muutaman ensimmäisen sivun. Kirjan filosofia miellyttää itseäni: luonnonmateriaaleja, käsin tehtyä, pelkistettyä, levollisuutta, mukavuutta...
Luulenpa, että kirjan teksti antaa itselleni vielä enemmän virikkeitä kuin kuvat. Tässä muutama kuva silmiini sattuneiden lainausten kera.


"Jos maltat etsiä kauneutta jokapäiväisistä pienistä käyttökapineista, arkesi kirkastuu kummasti. Huolehdi siitä, että kaikella, mitä hankit kotiisi, on paikka myös sydämessäsi."
"Yksinkertaisesti sisustetussa kodissa ei stressaannuta, jos ruokapöydän tuolit eivät stemmaa keskenään tai ateriointivälineet ovat eri paria. -- Hanki istuimia ja lusikoita, joita todella rakastat, vaikka ne eivät sopisikaan yhteen ruokasalin viiden muun tuolin tai keittiölaatikossa majailevien haarukoiden kanssa."


"Ajatus yksinkertaisesti kauniista kodista tarkoittaa kykyä nähdä kauneutta myös vioissa ja puutteissa, joita esineisiin ilmaantuu iän, käytön ja kulumisen myötä. Vanha huonekalu, jota on autettu taistelemaan vuosia vastaan rakkaudella ja huolenpidolla, huokuu rauhoittavaa ajatonta eleganssia, vaikka näyttääkin naarmuiselta, kolhiintuneelta ja kuluneelta."


"Nykyihmisellä tuntuu olevan jatkuva kiire ja koko ajan monta rautaa tulessa. Stressiä lisää ja pahentaa ympäristöstä kumpuava taukoamaton melusaaste. Kun ulkomaailma on yhtä hälinää ja kolinaa, kodista on syytä loihtia hiljentymisen ja rauhoittumisen tyyssija. -- Rakenna itsellesi varta vasten pieni rauhan tyyssija. Et tarvitse siihen kuin sopivaan nurkkaan ladotun pinon valkaisemattomalla puuvillalla päälystettyjä pehmeitä tyynyjä tai mukavan nojatuolin luonnonvalon hellimässä huoneessa, jonka ohuita ikkunaverhoja tuulenvire aika ajoin heilauttaa."


"Mikään ei voi mennä pieleen, jos noudatat yhdysvaltalaisen arkkitehdin, sisustussuunnittelijan, kirjailijan ja ajattelin Frank Lljoyd Wrightin neuvoa: Tutki luontoa, rakasta luontoa ja pysy lähellä sitä, niin se ei koskaan petä sinua."


Taidankin uppoutua kirjan maailmaan viikonloppuna.

10 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, ja kuvatkin ovat aivan ihania. Varmasti hyvä tapa viettää viikonloppua :).

  Kauniisti myös istutuksesi vihertävät. Pian pääset maistelemaan!

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Olipa kertakaikkisen pysähdyttävän kaunis kirjoitus- todella hyviä kuvia, otitko nuo tosiaan kirjan sivuilta?

  Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kirjasi puhuttelee minuakin, täytyypä katsoa löytyisikö kirjastosta. Kauniita, herkkiä tunnelmia.
  Vihreyden lisääntyminen antaa mahtavaa voimaa!
  Nautinnollista viikonloppu kirjasi parissa.

  VastaaPoista
 4. Erittäin mielenkiintoinen kirja-löytö! Täytyypä laittaa korvan taakse, ehdottomasti. :)

  VastaaPoista
 5. Kivalta vaikuttaa! Kauniita myös kasvukuvasi!

  Mukavaa leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Heippa, tulin ihan vain pyörähtämään täällä. Siivottu on, kirjaa on jo vähän taas luettu ja juuri Tanskalainen maajussi katsottu. Loistavaa! :) Ja kirja on edelleen hyvä ja kyllä Aamunkukka nuo alemmat kuvat sormineni on otettu kirjan sivuilta.

  Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 7. On kyllä hyviä ajatuksia ja kuniita kuvia. Näin tuon kirjan muistaakseni kirjakaupan näyteikkunassa ihan hiljattain. Jäi kiinnostamaan. Nyt kiinnostaa entistä enemmän.
  Minä oon tänä iltana selannut sitä mekko- ja tunikakirjaa ihan innoissani. Olisi polte nyt päästä kangaskauppaan mutta ei taida millään onnistua huomenna. Haluaisin nimittäin päästä ihan yksin niin, että saisin hypistellä ja vatvoa aivan kaikessa rauhassa ;)

  VastaaPoista
 8. Viisaita sanoja. Täytyypä pistäytyä kirjastoon. Kiitos kun esittelit kirjaa:)

  VastaaPoista
 9. Anu, toivottavasti pääset pian kankaita hypistelemään ellet ole jo päässyt! :) Kivaa, kun vaateompelukipinä iskee muihinkin. Kirjakin kannattaa vaikka lainata kirjastosta.

  Mustakissa, pistäydy ihmeessä kirjastossa!

  VastaaPoista
 10. Kiitos että jaoit kirjaa meidän kaikkien kanssa, tosi hyvältä vaikuttaa =)
  Tuo tuoreemman postauksen tunika on aivan upea, wau!
  -t. pian korianteria kylvävä H. -

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)