torstai 22. huhtikuuta 2010

Pari laatikkoa ja penkkiTein pari säilytyslaatikkoa lisää samalla meiningillä kuin viimeksi. Ainoana erona vain, että maalin sijasta käytin petsin jämäni. Sävyinä tammi ja pähkinä. Melko eri tyyliset tuli kuin edeltäjänsä!Huomasin myös, että minullahan on vielä mintun taimet tuloillaan... Kuvassa näkyy vanha penkki, joka oli oranssissa maalissa aikoinaan. Lapsuudessani penkki haettiin vinttikomerosta ja toinen pää nostettiin tuolille ja näin saatiin liukumäki. Liukui hienosti kiiltävän maalin ansiosta! Poistin maalit maalatakseni penkin uudelleen, mutta maalaus jäi sikseen, koska en halunnutkaan peittää oranssin alta paljastunutta tumman vihreää, vaalean vihreää ja ruskeata maalikerrosta. Tai siis jämiä näistä. Istuinosassa on myös noin parin sentin levyinen pyöreä reikä. Joku tarkoitus sillä on ollut, mutta mikä?


Pian se on taas viikonloppu. Jos se olisi tarkoitettu vaikka unelmointiin... Oli myös mukava lukea edellisiä ajatuksianne nuukailuun liittyen. Kiva, kun piipahdatte täällä. Tervetuloa toistekin!

8 kommenttia:

 1. Ihania juttuja taas!
  Penkki on todella kaunis.

  Minä nuukailen joka päivä. Inhoan esimerkiksi ruuan pois heittämistä. Pakastan kaiken, tai muuten hyötykäytän. Ostan myös esimerkiksi lihaa, kun se on saanut alekyltin päälleen. Voin loistavasti pakastaa sen tai valmistaa juuri siitä jotain. Kalatarjoukset määrittelevät myös kalapäivämme.
  Minusta olisi tyhmää jos jättäisin hyvää ja edullista tavaraa hyllyyn ja se menisi kaatopaikalle.
  Ruokaa meillä laitetaan 2-4 päiväksi kerrallaan. Kaupassa käydään 1-2 kertaa viikossa. Ei tule turhaa automatkaa (meillä kauppamatka on pitkä), eikä myöskään heräteostoksia.

  Nuukailuaihe on kiva kimmoke omien tapojensa pohtimiseen!

  VastaaPoista
 2. Luulisin (näkemättä) että se reikä penkissäsi on rukinlapaa varten. Tai torttia (joka on sama asia mutta kolmiulotteinen, johon hahtuva tulee sisälle) jolloinka henkilö on istunut siinä vieressä ja kehrännyt hahtuvaa värttinällä. Venäjän Karjalassa on sellaisia Ln muotoisia "kuosaleita" joissa rukinlapa ja istuin on yhdistetty; paitsi että se on asetettu penkille ja sitten istuttu päällä. Vaikea selittää, mutta minulla on yksi sellainen. Laitan joskus kuvaa blogiin.

  VastaaPoista
 3. Minä teen samoin kuin Emilia, että ostan aleruokia. Minusta on väärin että ne saattaisivat joutua kaatopaikalle. Samoin säilytän kaikki ruoan loput ja käytän myöhemmin tai pakastan. Äitini sanoi aina että ruoan poisheittäminen on synti....

  Samoin kierrän kirppiksillä ja ostan lähes kaikki vaatteeni sieltä. Minusta kirpputoritavarat ovat mielenkiintoisempia kuin uudet koska niillä on jo historia. Eli minä vietän nuukuusviikkoa joka viikko.

  VastaaPoista
 4. Laatikoista tuli ihanat. Tuollaisillahan on vaikka mitä käyttöä! Nuukuus on täällä vähän vaihtelevaa. Olen kyllä säästäväinen, mutta joissakin asioissa mukavuus vie voiton. Ruuantähteitä parhaani mukaan yritämme hyödyntää, käyn kirppareilla lasten vaatteiden ja tarvikkeiden perässä, en heitä tavaroita turhaan roskiin vaan laitan kiertoon. Mutta toisaalta tulee ostettua paljon uuttakin, välillä vähän turhaakin, ruokaakin menee joskus roskiin ihan liikaa, kun ei ole ehditty syömään tai pakastamaan. Parantamisen varaa siis on!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ajatuksistanne Emilia, Lezzie ja Miia. Emilia mainitsi hyvin, että nuukailuaihe on hyvä kimmoke omien tapojensa pohtimiseen. Itse pyysin tarjoukset ekoenergiasta tällä viikolla http://www.ekoenergia.fi/ ja ihan hyvältä näyttää :)

  Thilda: Itsekin mietin, että siinä reiässä on varmasti pidetty jotain käsityövälinettä. Kiva, kun jaoit tietosi. Kuvaa odotellessa!

  VastaaPoista
 6. Hieno ja kaunista penkki. Nuukailuun liittyen, minusta on paljon paljon edullisempaa (ja mukavampaa) sisustaa kirpparilta edullisesti löydetyllä, kuin kaupasta monenkertaisella rahalla ostetulla. Joskus kaupastakin, mutta kirpparilla käviessä on hieman aarteenetsijän olo :)

  VastaaPoista
 7. Hei Sini,
  kaunis päällyste ensimmäisessä laatikossa. Onko se tapettia vai lahjapaperia?
  Minulla nuukuusviikko lähti hienosti käyntiin, mutta eilen oli hankittava tarpeellisia tarvikkeita käsitöihin ja taimienistutukseen. Hampurilaisetkin haettiin!
  Olen kaikenkaikkiaan kylläkin sanallasanoen nuuka, koska tämän hetken taloudellinen tilanne ei anna muuta vaihtoehtoa. Tunnustan kylläkin, että toisinaan ostaminen tekee pelottavan onnelliseksi. ;)
  Laittelin eilen tuoksuherneitä ja avomaan kurkkuja suurempiin purkkeihin ja ne ovat yön aikana kasvaneet ihan silmissä. Suurin osa taimistani olisivat varmasti isomman multatilan tarpeessa.
  Aurinkoista sunnuntaita! :)

  VastaaPoista
 8. Hyvä mieli: Allekirjoitan täysin tuon aarteenetsijä-olon kirpparilla! :) Joskus vain rasittaa, kun etsii ja etsii eikä tahdo löytää. Mutta kyllä se vielä joskus sattuu kohdalle...

  Sari: Laatioiden paperit ovat skräppipapereitä. Niitä näyttää olevan myynnissä kaikenlaisia ihanuuksia! Niin ja sitähän se tuppaa vähän olemaan, että koko ajan tulee siirreltyä taimia isompiin ja isompiin astioihin. Itsellänikin on orvokkeja vielä kaupan muovikipoissa odottamassa istuttamista johonkin vähän sievempään versioon. Onnea sinulle Sari taimien kanssa! Ehkä saamme kesällä nauttia kuvien kautta tuoksuherneistä :) Myönnän myös tuon pelottavan onnellisen tunteen joskus ostamisen yhteydessä...

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)