sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Lipaston uusi ilme
Mainitsin aiemmin lipastosta, joka on työn alla. Sitä se olikin pitkään! Ensin pohdin maalivalintaa vai kunnostanko vanhan. Päädyin tuttuun ja turvalliseen valkoiseen maaliin, mutten kuitenkaan siihen kookosmaaliin enkä siihen vaaleanvihreään perusmaaliin enkä myöskään niihin nuppeihin, joita suunnittelin. Joskus on hyvä mietiskellä rauhassa. Puiset vetimet vaihdoin kuitenkin posliininupeiksi ja vielä pohdin, numeroinko posliinisilla kylteillä laatikot.Alempana kuva lipastosta alkuperäisasussaan. Roskiksen reunalta pelastetusta siis. Pintakunnoltaan surkea, mutta muuten täyttä puuta. Vähän mietityttää vieläkin, olisiko pitänyt kunnostaa entiselleen, mutta ainahan maalin saa pois... Tuunauksen ansiosta vanhasta klohmosta tuli siro söpöliini.19 kommenttia:

 1. Siro söpöliini, tosiaankin. Aivan valloittava kaunotar. Posliininupit ovat niin kauniit, pitäisi tilata itsekin sellaisia. Neidonkammarin kalusteet kaipaavat edelleen vetimiä. Numerotkin ovat kauniit, en ehkä kuitenkaan laittaisi tuohon lipastoon...?!
  Nuihin alemman postauksen laatikoihin sensijaan olisivat valtaisan söpöt. siinäpä taas yksi ihana idea minullekin, sinne pitäisi saada listalle :)

  Joskus asioiden on todella hyvä saada hautua rauhassa, sitten asiat vaan jotenkin loksahtelevat paikoilleen.

  Tuli kepeä olo tuosta ylimmästä kuvasta. Nyt kun on siivottu, voisi lähteä ostamaan itselleen kukkia. Lempeää sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno tuunaus, tykkään tästä!
  Tämä on vähän samaa paria oman vanhan lipastoni kanssa. Huvittaaa nuo vetimetkin, vaikka ovat erilaiset, niin samaa "kukkaistyyliä" kuin oman lipastoni vanhat metallivetimet.

  VastaaPoista
 3. Oikein ihana söpöliini ja mielestäni parhaimmillaan ihan tuollaisena! Nuo täyspuiset kalusteet ovat kyllä pelastamisen arvoisia!

  VastaaPoista
 4. Ajan antaminen, hautumaan jättäminen on itselleni välillä kovian vaikeaa, kun haluaisi heti ryhtyä hommaan ja saada pian valmista. Kuitenkin olen myös huomannut, että useimmiten kannattaa antaa ajatukselle aikaa muodostua. Lopputulokseen on silloin paljon tyytyväisempi.
  Kaunis tuli lipastostasi. Pinnasta tykkään ja vetimistä myös.

  VastaaPoista
 5. Mulla on samanlainen projekti kesken. Viime kesäiset aloitukset tarkoitus hioa ja korjailla; periaatteessa maalin vaihtokin tulisi kysymykseen. Kokemuksia tuosta kookosmaalista? Kuvissa näyttää kivalle!

  VastaaPoista
 6. Ihana lipasto, maalaus kyllä kannatti! Ja vetimet ovat piste iin päällä!

  VastaaPoista
 7. Ihana tuli lipastosta! Vetimet ovat laatikoiden kruunut! Oikein onnistunut lopputulos mielestäni.

  VastaaPoista
 8. Hyvä tuli! Ja vielä edellisestä kirjoituksesta: en olisi uskonut, että mehupurkkitaimitarha voi olla noin raikkaan ja hauskan näköinen!

  VastaaPoista
 9. Piupau: Kiitos. Juuri noiden kauniiden posliininuppien ansiosta lipaston tuunaus ei tullut kovinkaan ilmaiseksi... Ja itseasiassa olen samaa mieltä kanssasi siitä, etteivät numerot ehkäpä sovi lipastoon. Niille löytyy varmasti muualta käyttöä. Siivottu koti ja kukkasia pöydällä on kyllä täydellinen yhdistelmä! :)

  Tuulella: Muistinkin lipastosi, kun mainitsit siitä ja kävin vielä kurkkaamassa vetimiä. Ihanat kukkaset nekin!

  Nonna: Todellakin täysipuiset kalusteet vaan heti talteen! :)

  Anu: Aika tosiaankin tekee monessa asiassa tehtävänsä. Itselläni roikkuu asioita tekemättä ja kesken ja teen lisäksi paljon viime tingassa, mutta jotenkin alitajunnassa työstän sitä koko ajan. Hätäsesti ja kiireellä tehty voi kaduttaa jälkeenpäin. Kokemusta on...

  Outi: Kookosmaalista ei toistaiseksi ole muuta kokemusta kuin se pieni maalauskokeilu. Vieno tuoksu siinä edelleen on, maali on peittävää ja sen takia riittoisaa ja jälki on täysin mattapintainen. Maali on myös ekologista, joka on sinänsä plussaa. Muuta en osaa sanoa. :)

  Kuukki: Kiitos!

  Miia: Kiva, että myös tykkäät ja itsekin olen tyytyväinen, kun maltoin odottaa oikeiden nuppien löytymistä.

  Eilen tänään huomenna: Kierrätysjutuista voi saada hauskannäköistä. Nuukailu kannattaa :)

  VastaaPoista
 10. Hieno, upeaa työtä! Jotain tuontyyppistä lipastoa minullakin nupit odottelee... :-)

  VastaaPoista
 11. Hanna: Muistan hyvin ne sinun nuppisi, aivan ihanan värikkäitä! Toivottavasti löydät niihin sopivan lipaston pian.

  VastaaPoista
 12. Kaunis kunnostus ja ihana pelastus roskiksesta! :)
  Joskus onni on myötä, se oli ihan selkeästi tarkoitettu sinun löydettäväksesi!
  Aurinkoista päivää! :)

  VastaaPoista
 13. Hienolta näyttää, numerot olisi varmaan kiva yksityiskohta lisää.

  VastaaPoista
 14. Kiva löytö lipasto! Kyllä kannatti olla pelastajana.
  Teit lipastosta aivan ihanan :)
  Mistä olet ostanut vetimet?

  VastaaPoista
 15. Tosi hieno! Ihanat mekot ja tunikat -kirjasta täytyy sanoa, että minun mielestäni kirjan mallit ovat jotenkin telttamaisia. En itse edes ole kovin siro, silti vaatteet tuntuivat jättikokoisilta. Turhauduin vähän kirjaan. Tosin kierrätystunikasi on ihana!

  VastaaPoista
 16. Hei Sari, olen nyt myös itse sitä mieltä, että lipasto vain kuului minulle! :) Aurinkoista vappua sinulle!

  Hyvä mieli: Kiitos!

  Allidaalia: Ihania nuppeja saa mm. täältä http://www.countrybymail.fi/fi/grp/nuppeja.php

  Matroskin: Kyllä ne tosiaankin ovat melkoisen telttamaisia. Mutta malleissa on kivoja yksityiskohtia ja niitä on melko helppo muokata ja yhdistellä. Esimerkiksi tuo kuminauhakuja rinnan alla tekee tunikasta istuvamman. En ole siis vielä luovuttanut :)

  VastaaPoista
 17. Todella kaunis lipasto. Ihanasti saa vanhakin huonekalun uuden elämän uudistamalla.

  VastaaPoista
 18. Moikka moi! Bongasin sinut tuolta Tuulella -blogin kautta. Ja sinun postauksesi näyttivät niin silmää miellyttäviltä,että päätin samantien liittyä lukijaksesi :)
  Kovin olet kauniin lipaston saanut vanhasta aikaiseksi :o
  Pitää tutkailla blogiasi vielä tarkemmin paremmalla aikaa. Aurinkoista päivää täältä Savon sydämestä! :)

  VastaaPoista
 19. Hietzu: Tervetuloa lukijaksi ja kiitos kauniista kommentistasi!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)