maanantai 29. maaliskuuta 2010

Uutta ja vanhaa

Pientä pääsiäissomistusta, kattausta sekä uuden ja vanhan yhdistelmiä.Olen hurjan viehättynyt astioihin. Melkoisen maltillisesti kuitenkin. Kaapistani löytyy uutta ja vanhaa Arabiaa. Tässä pari lautaspinoa. Pinoja kylläkin on enemmän kuin kaksi.

Vanha ylipäätänsä jaksaa viehättää. Luin tänään työmatkalla maaliskuun Glorian kotia ja siitä Kaj Kalinin kolumnia Muistot ja niiden korvikkeet. Tunnistin siitä itseäni. Tässä muutama ajatus.

"Kodin aikailmastoissa ja asumisen rituaaleissa on meneillän silminnähtävän nopea muutos. Suurten ikäluokkien jälkeensä jättämät perintötavarat antavat yhä useammalle nuorelle kodille boheemin sinkkumummofiiliksen. -- Onnekkaimmat ovat perineet sisustuksensa helmet sukulaisiltaan. Toiset ostavat turvallisuudentunnetta voimistavaa nostalgiaa erikoisliikkeistä. -- Taloudellisesti tiukkoina aikoina entisen arvostus vahvistuu. Kun marketit ovat pullollaan kaukomaiden lyhytkestoista trendiroinaa, alkavat oman äidin teräskattila ja isäpapan tiikkipuinen mielituoli tuntua säteileviltä aarteilta."

8 kommenttia:

 1. Miten kauniit somistukset olet tehnyt! Kylläpä muuten näyttääkin hyvältä keltainen vaaleanpunaisen kanssa; ihanat kukat!

  Mukavaa alkanutta pääsiäisviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Suloiset somistukset:) Kauniita lautasia. Mustavalkoinen paratiisi luketuu ihan lemppareihin.
  Iloista tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Voi miten herkkä ja onnistunut kattaus, värit ihan täydelliset.
  Minuakin vanhat astiat ja tavarat viehättävät, varsinkin ne perityt. Toisaalta kirppareiden löydöt antavat mielikuvitukselle mahdollisuuden luoda tavaroille omat tarinansa.
  Ihanaa pääsiäistä! Nyt se on jo ovella!

  VastaaPoista
 4. Ihana kattaus!

  Kiva, kun laitoit tuon tekstin tuohon! Minäkin tunnistan siitä itseni. Asun edesmenneen mummoni asunnossa, ja monia kalusteitakin olen häneltä säilyttänyt, astioista nyt puhumattakaan. Esineet ovat kauniita, ja niissä on paljon muistoja. Tunnustaudun ehdottomasti mummoilijaksi!

  VastaaPoista
 5. Kaunista! Kivasti olet yhdistellyt uutta ja vanhaa. Värit miellyttävät silmää...

  Minäkin olin tunnistanut itseni Kalinin kolumnista!

  Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kukissa ja pääsiäis karkeissa ihanasti samat värit. Onpas paljon lautasi. Mä rakastan vanhoja arabian astoioita, ovat vaan aika kalliita.

  VastaaPoista
 7. Aamunkukka, kiitos :) Tuollaisia yksinkertaisia kukkajuttuja on vain niin helppo ja nopea tehdä. Vaatii vain hetkisen viitseliäisyyttä ja itse rakastan kukkia. Vaaleanpunainen ja keltainen tosiaan sopii suloisesti yhteen. Mukavaa pääsiäistä sinullekin!

  Suklaamarenki, Paratiisissa on ylipääntänsä jotain todella koukuttavaa!

  Piupau, vanhoissa tavaroissa on sitä jotakin. Tykkään siitä, että huonekalut, astiat ja esineet ovat vanhoja, löytöjä tai perittyjä. Niitä voi halutessaan tuunata omannäköisiksi.

  Miia, kotisi muistoineen kuulostaa ihanalta! Tuollainen koti on varmasti aivan erityinen, turvallinen ja nostalginen paikka asua. Sama mummoilija myös täällä. Tapettinikin ovat kuulemma mummolamaisia...

  Nonna, kiitos samoin! :)

  Sanna, voi ei, tässä ei ole edes kaikki lautaseni... Mutta itse en niistä kyllä paljoa suostu maksamaan. Ihan vain muutaman euron. Kirppareilta aina löytyy edullisestikin.

  VastaaPoista
 8. ihana pääsiäistunnelma. minullakin on mummolta peritty vanha arabian astiasto (tai siis osia siitä, kun suuri osa oli vuosien saatossa hajoillut) ja se on ihan oma lempparini. lautaset ovat vähän samanlaisia kuin sinulla tuossa ylemmässä lautaspinossa nuo punaisella raidalla olevat, mutta omissani raita on vaan turkoosi :D

  ihanaan pääsiäisenaikaa sinulle :D

  VastaaPoista

Kiitos viestistä! Vaihdan mielelläni ajatuksia :)